P1

Tack vare Fotbollsfrun hamnade jag framför P1 på vägen hem från jobbet igår! Det skulle vara debatt om bland annat bloggande föräldrar. Huvudgrejen var den trend som är så gigantisk bland föräldrar nu att lägga ut bilder på sina små telningar och skriva om all möjliga för dom intressanta detaljer. Det diskuterades om främst bilderna och hur de kunde missbrukas av pedofiler.

I nuläget bryr jag mig inte nämnvärt om risken för att pedofiler skulle sitta och runka framför bilder på mitt barn. Sjuka människor kommer man aldrig undan, och hur stor är sannolikheten för att just mina bilder skulle hamna i någon av deras äckliga händer? Det man inte vet om har man inte ont av eller hur man nu säger, men jag lär nog ha mer att oroa mig för än peddon när det gäller mitt framtida barn. Dock fattade jag mer eller mindre ett litet beslut där och då ändå att inte publicera några överdrivna nakenbilder på ungen, och då blir risken för peddonedladdning bara en bonus. Nej, det kom fram en annan anledning som faktiskt ligger till grund för mitt beslut.

Hur många tonåringar tycker om att andra får se bebisbilder på dom? Eller höra detaljer om hur de var? Är det inte bland det skämmigast man visste när mamma plockade fram albumet och visade blöjstjärten i vädret och tårta över hela ansiktet? Själv minns jag hur genant det var när mamma körde sina berättelser om hur man naken sprang omkring in och lade beslag på grannens gummipool eller vad det nu var.
Nu kan klasskompisarna hitta förälderns/föräldrarnas blogg och frosseriet av bilder av första matningen, badet i gummipoolen och blomman uppstucken i näsan. Hur kul är det? Ungefär som att morsan själv skulle få se grejer gjorda på fyllan utlagda på kompisarnas Facebook för allmän beskådan? Och då är hon ändå vuxen och får stå för sina handlingar, medan ungen inte har en chans att påverka att de naturliga, men för dom just då fruktansvärt piniga bilderna finsn tillgängliga på nätet.
Jag har inget emot att lägga ut gräsliga bilder på mig själv, jag är vuxen och har själv beslutat att visa mig själv från inte bara smickrande sidor. Därför känner jag just nu i varje fall att det endast kommer att bli vackert rosenskimrande och tillrättalagda bilder med ett kinkigt ansikte på sin höjd. Jag har en känsla av att ungen kommer att tycka morsan skämmer ut denne tillräckligt under uppväxten ändå! Xo)


Kommentarer
Postat av: Anna

Nej, men risken är att bilderna hamnar i felaktiga händer. Har en granne vars nakna barnbilder på bloggen visade sig figurera i ett pedofilnätverk. Så han blev tagen till förhör hos polisen som misstänkt... Sen var det inte så kul för honom och familjen att bilderna användes så utbrett. Man ska inte tro att alla människor är goda!

2010-08-20 @ 17:44:12
Postat av: Linda till Anna

Näe, att jag tror så gott om alla människor är väl sådär med tanke på mitt inlägg för ett tag sedan (http://tashmiras.blogg.se/2010/august/annu-en.html)

Men jag lär nog undvika både naket och geggigt odyl av båda anledningarna. :o)

2010-08-20 @ 19:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0