Påskhelg

Tar en paus i middagsförberedelserna och berättar om vår påskhelg i Stockholm. Efter att ha bunkrat mat, vatten och kattsand, packade vi oss in i Gulingen och styrde mot huvudstaden. Det har gått lite trögt på sistone med högläsningen för Oo, men bilåkning passar rätt bra, förutom att rösten blir trött fortare då man får läsa för att överrösta billjuden. Oo gillar Harry Potterböckerna lika mycket som mig, så det är kul att läsa dom för honom!




Det blev bara tre caher på vägen, varav en vid Brahehus där vi också stannade för lunch.
Härlig utsikt ut mot Vättern och Visingsö! Vägen mellan Jönköping/Huskvarna och Gränna är så vacker där den slingrar sig längs Vättern och vi hade tur att ha klart väder då!
En annan cache loggades snabbt intill den dånande E4:an. Så många gånger man åkt förbi utan att veta om den väl synliga cachen där! Men så är det också en del av tjusningen med geocachingen, att de finns överallt där man minst anar, och att alla icke cachare är helt ovetande om deras existens!
Att man dessutom hamnar på små fina platser är en annan bonus, som strax innan Stockholm där Botvids källa hyste en cache. Ur botten strömmade järnhaltigt vatten med sådan hastighet att det syntes tydligt, rätt upp ur bottnen! Hur fräckt som helst!
Men ännu fräckare är att vi nu också introducerat Nina och Anders i geocachingen! De blev riktigt bitna, vilket är jättekul! Det blev en liten sväng på fredagskvällen där vi efter en del letande fann en, men misslyckades på den andra. De registerade sig på lördagen, och på söndagen loggade vi hela fjorton stycken tillsammans innan vi åkte hem! Det blev en rejäl promenad i solen med lunch i Sundbyberg.

(Anders har navigerat och funnit sin första cache!)










Aron och Otto var med hela tiden och snacka om snälla ungar! Vi var ju ute rätt många timmar ändå, och förutom lite kinkighet när hungern blev påtaglig, gick det hur bra som helst. Tyckte det såg så himla komiskt ut när Nina fattade Otto som en påse potatis! Hahaha! Men ett handtag bakpå overallerna kanske inte vore så dum idé? Det verkar ju onekligen användbart! Och kolla minen på Otto, så förnöjd och gullig!

Förutom caching blev det också gokart på lördagen. Tillsammans med deras vänner Per, Helena och Jon svettades vi på Svergies längsta inomhusbana i Hammarbystrand. Jag har ju bara kört kart en eller två gånger för evigheter sedan, och det var riktigt skoj! Hela anläggningen hade vi desutom för oss själva, förtom sista omgången då ägarens 12-årige son eller nåt körde ut bland oss och visade hur det skulle gå till!

Jag är så nöjd att jag kom på en varvtid under 40 sekunder, medan pojkarna tävlade omkring 37-sekunders strecket. Trött i underarmarna blev man i varje fall, men även i vaderna!(?)
Efteråt blev det påsklunch ute i solen för hela sällskapet. Varmt och gött!

Nu hinner jag dock inte skriva mer! Middagsförberedelserna måste återupptas och tvätten hängas upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0