Gottegris?

Så enkelt och så kul! Påskhälsningsmail cirkulerar där någon uppenbart haft alldeles för mycket tid över, men så charmigt!
Det påminner mig om "Projekt Äggus" som jag hade med en av mina första klasser på Stenungskolan! Det var riktigt roligt men krävde mycket tid. Jag presenterade Herr Äggus och hans utvalda försökspersoner: Ett tolv-pack ägg som jag personifierat genom att måla ansikten. Det blev några dödsfall under projektets gång och Herr Äggus själv gick en våldsam död till mötes mot G-byggnadens fönster. En åskådar-kille från annan klass tyckte det var en rolig handling medan jag blev uppriktigt ledsen. Jag lärde mig aldrig riktigt att inte ta sabotage eller negativa kommentarer mot min undervisning personligt, då jag lade så mycket själ och engagemang i den. Det fick mig ju att tänka igenom upplägg och försöka hitta andra lösningar, och många gånger handlade kommentarerna om ren skoltrötthet och antipati mot ämnet över huvudtaget vilket man kunde hantera. Man kunde inte enbart experimentera varenda NO-lektion, och som så mycket annat hör och tror man ju enbart det fåtalet negativa kommentarer och glömmer de positiva. 
Dock blev det ingen repris på "Projekt Äggus", vilket är synd. Det är sådana grejer som sticker ut och är lite roligare, men som också är mer tidskrävande på lektionstiden vilket man inte har råd till. De andra momenten behöver ju också tiden så väl.

Till påsken brukar godis höra till. Jag har ofta kallats gottegris, och jag fattar det faktiskt inte! Oo är värre gottegris än mig! Jag kan vara sugen på godis, köpa massor, men vara nöjd efter några stycken. Oo har ingen hejd, han tuggar non-stop tills det är slut! Jag tycker om att avnjuta godis, choklad och popcorn en och en, en chokladruta, ett popcorn medan Oo kör hela nävar! Det roliga är att han faktiskt insett att han är ostoppbar, så nu försöker han faktiskt undvika att köpa snask av den anledningen! men ibland unnar jag honom och då säger det slorp och slut om inte jag handgripligen stoppar honom. Ett helt paket Remi tar två minuter, och så skyller han på Maja! Just det, han gillar inte tårta, bakelser eller andra efterrätter förutom äppelpaj, men Remi, Singoalla och Ballerinakex är illa ute om han finns i närheten! Och så skulle liksom jag vara gottegrisen??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0