Annat sätt

Ett arbete håller på att slutföras på Angeredsbron: Anti-självhoppar-staket. Längs hela brons båda sidor har ett högt tätt stängsel satts upp med långtgående stänger utan tvärpinnar, oklätterbara. Jag tror något liknande är på gång på Älvsborgsbron också. Undrar vad det kostar att sätta upp dessa stängsel? Undrar vad det kostar när någon hoppar? Rent ekonomiskt. Om nu någon vill dö så tror jag knappast ett stängsel stoppar denne. Man finner ju bara ett annat sätt, som kanske att kliva framför tåget. Ska vi sätta stängsel längs våra järnvägar då?
Fast staketet kanske har en annan funktion vad vet jag. Hindra tappade laster från att flyga över kanten?


Kommentarer
Postat av: Stefan

Visst har du rätt i att de som verkligen vill alltid kommer att finna vägar att göra det på.

Angeredsbron, Älvsborgsbron och Ramberget har jag för mig leder statistiken över antalet självmordshoppare, de landar bland vanliga svensson som ofta får en traumatisk upplevelse och polis och ambulanspersonal har jobb med att plocka ihop resterna från E45 eller Röda Sten.

Tror både Svensson och polis- och ambulanspersonal mår bättre av att dom slipper denna syn...

2010-04-27 @ 17:13:03
Postat av: Linda till Stefan

Ramberget? Där ser man, så ska man hägna in den också då? Jag resonerade enbart ur den ekonomiska aspekten, för den känslomässiga går inte att mäta i skattepengar. Eller?

2010-04-27 @ 19:31:55
Postat av: Stefan

Cyniskt sett är det ju ett arbetsmiljöproblem som leder till kostnader för samhället för vård av traumatiserade människor som tvingats bevittna följderna...

2010-04-27 @ 21:10:01
Postat av: Linda till Stefan

Hm, så om man då skulle se det rent ekonomiskt och inte känslomässigt kanske det går på ett ut? Fast hägnar vi in allting så slipper "vi" omvårdnaden av de traumatiserade. Men om den som vill dö då struntar i att hoppa och istället kör i 200 knyck i en mötande bil, eller hoppar framför tåget? Då har vi traumatiserade männinskor ändå! Rumpan bak eller hur var det nu... XoI

2010-04-27 @ 21:23:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0