Trevliga överraskningar

Fick en trevlig överraskning i brevlådan igår. Pappa dog för över ett år sedan, deklarationen gjordes så snabbt som möjligt, och sedan var allting liksom klart.
Att han fick tillbaka från Skattemyndigheten var nice för mig och min syster, men för att få ut dom måste jag till en bank. Vi har två närbelägna på Volvoområdet, men ingen är Nordea. SEB skulle ha tvåhundra spänn för att lägga in dom på ett konto i en annan bank! En avgift för att "ta ut" dom, och en annan avgift för att sätta in dom!
Det fick vara. Jag kunde ändå inte göra det nu eftersom jag behövde bouppteckningen för att bevisa att jag var dödsboägare. Jag hoppas jag har den där jag tror den hamnade efter flyttstöket!

Sedan skulle de säkert ta extra avgift för att sätta in pengarna på våra respektive konton. Nu har jag lagt över till Nina från mitt eget konto, och så tar jag hela summan när jag ordnat bouppteckningen. Varför ska bankerna vara så besvärliga, och sådana blodsugare? Är allmänt negativ till banker nu också, när min flytt till Nordea strulat. Dock kanske det kan skyllas på bankmannen, som jag haft svårt för från första början. Han var redan förutbestämd, eftersom Oo hade honom från tecknandet av sitt första huslån. Men jag har generellt väldigt svårt för de där översvallande entusiastiska typerna som beter sig som de känt en hela livet, och sitter och blinkar åt efter varje kommentar. Usch!
Sedan visade det sig att han var hopplös att få tag på. Oo försökte både per telefon och mail utan resultat. Fick så ett brev där en ny bankman(kvinna) tilldelats oss. Men så hörde han ändå av sig till slut då vi bokade möte, mötet som han glömde bort!
Jag beställde kort till vårt gemensamma konto, dvs mitt nya lönekonto, men det kom aldrig, och mitt påminnelsemail besvarades aldrig. Jag behöver ju tillgång till mitt lönekonto!
Han skulle ta hand om hela flytten, dvs jag skulle inte behöva bry mig eller göra annat än skriva på de femtioelva papper och medgivanden han lade fram på mötet. Pensionssparande, pensionskonton, VP-konto och hela baletten.
Han har lagt upp pensionssparande hos Nordea, men inte flyttat min gamla, så nu har jag två stående överföringar på två konton i två banker! Så för någon dag sedan får vi ett nytt brev där det står att vi tilldelats ännu en ny bankman!

Jag ringde kundtjänst, där en stackare fick ta emot mina hätska kommentarer, och då beställdes snabbt ett bankkort till mitt lönekonto, utan kostnad. Dessutom skulle han tillse att jag blev förmånskund, vilket vår käre bankman redan på mötet sagt att han skulle göra mig till. Han kunde inte se några noteringar om vad han egentligen gjort åt mig, vilket alltså verkade vara så gott som ingenting.
Telefonkillen skulle kontakta vår nya bankman så han fick ta reda på vad den gamle sysslat med, samt se till att fullfölja min flytt. Kort därefter ringde den nye upp, som verkade ny på alla andra sätt också.
Han skulle i vilket fall kolla med den gamle och se till att fullfölja min flytt.
I samband med denna procedur, upptäckte jag att de dragit femton spänn för "Överföring". Detta var nytt, vilket visade sig vara kostnad för överföringar till andra banker! Visst, det är inga stora pengar, men vi har ganska många överföringar varje månad, så på ett år tickar det ändå iväg. Typisk sådan småsumma som de lägger in för att tjäna en hacka, men som vanliga sparare känner sig för knussliga för att våga tjafsa om. Men vi störde oss på det, påpekade det, och så får vi se vad de säger. Grrr!

Men det handlade ju om trevliga överraskningar. Ingen överraskning i och för sig, men trevligt ändå, var att vår beställning från geocaching.se också låg i brevlådan igår! Fyra travelbugs och en fönsterdekal till Gulingen!

Vi tog två var, där vi har var sin, och katterna får var sin! Vi klurar på lite mål för våra bugs, och jag funderar på att låta min ha Seoul i Sydkorea som mål! Min födelsestad! Det finns en hel hög med cacher där borta, så det vore rätt fräckt om den kom dit och tillbaka!
Jag ansvarar för Fias bug, och jag tror den ska få ha som mål att få träffa så många andra katter som möjligt. :o)




Oo har inte riktigt bestämt sig ännu för sina två buggisars mål. Vi måste försöka se till att få ut den andres som vi nu har hos oss, som skulle till Leksand. Undrar bara när vi ska ha tid med det.
Oo har ju träff med whiskeyklubben i helgen, så jag passade på att ta ett vaktjobb när nu Rolf ringde och frågade. Det var längesedan jag stod i en dörr, så det kanske är på tiden, och Rolf är bra att jobba med. Ett nytt ställe för mig, Tre kockar i Kungälv mellan 22 och 03, och pengarna kan ju vara goa till alla mina extrautgifter jag haft för mig på sistone. Fortkörningsboten om inte annat... Så det blir två vaktjobb i helgen. Känns faktiskt apsegt, men säger man ja får man gilla läget. Det är ju som sagt bra pengar också.

Bilden ovan är från igår, glömde skriva att vi var på "The rose & crown", billigare än Lipp, där vi var förra gången, men lika bra mat. I alla fall att döma av det jag ätit.

Efter lite överläggning igår och idag, beslöt vi att lägga ner Halloween i år. Vi har helt enkelt för mycket annat för oss hela tiden, att ingen av oss känner tillräcklig för att lägga tid och energi på en sådan fest. Jag trodde Oo skulle ha svårare för att lägga ned de planerna, men han uttryckte faktiskt ganska stor lättnad. Liksom jag. Kanske nästa år istället. 
Just det, LesMills kör nu en kampanj på reklampelarna i stan. Tycker de är rätt ok, och en del fyndiga "slogans". Body Combat är inte representerat av vad jag kunnat se. Body Jam, Body Attack och Body Pump är de jag sett pryda dessa trekantiga pelare.
"Love doesn't need handles" och denna "Dance your ass off" är lite kuliga. Minns inte Attackens slogan, men tror det är första gången jag sett ett träningskoncept marknadsföras på detta sätt. Det är ju inte reklam för ett specifikt gym eftersom "Body"-klasserna instrueras på alla möjliga gym som köper in dom från LesMills. Så indirekt tjänar ju gymmen på detta också, och jag kanske får fler deltagare på klasserna! :o)

Imorgon är det som sagt dags för mitt torsdagspass att köra igång igen, vilket ska bli kul! Tyvärr var en av LesMills trainees och körde Ylvas pass där igår, så antagligen fick de smaka på nya koreografin då. Före mig! Då kan de tycka det är lite tråkigt att få köra den gamla igen, som de säkert börjar vara lite less på nu. Kanske ska plocka in någon gammal låt imorgon bara för den skull.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0