FF

Höstväder både igår och som det verkar, även denna dag. Efter jobbet möttes vi upp i stan för att käka middag innan våra respektive träningar. På grund av vädret och mina promenadovänliga skor, blev det en närbelägen japansk restaurang, Yamato, som Johans pappa rekommenderade. Vi har varit med och käkat lunch där en gång, men nu hade de gjort om totalt där inne. Ganska litet, men väldigt mysigt, med små fina detaljer. Bara en sådan sak som pinnarna på en liten fin sten på servetten intill. Så enkelt, men ändå så mycket!

Jättegod lax tog vi båda två, osm var betydligt mer tillfredsställande än om vi gjort det enkelt och ekonomiskt för oss och tagit en pizza eller hamburgare... Detta var perfekt inför kommande fysiska prövningar.


Garneringen...är det många som äter upp den? Eller är det en minoritet som automatiskt, så snart man fått tallriken framför sig, lyfter dessa gröna prydnader åt sidan? Jag inser medan jag nu skriver, att jag gör det mest på rutin. Jag har aldrig faktiskt provat att inkludera dessa kvistar i måltiden. Kanske de faktiskt fyller en funktion annan än den rent estetiska?

Våra pass är så pass tidiga, att vi inte hinner hem för att äta mat, men så pass sena, att vi hinner äta i lugn och ro i stan, och smälta maten en stund dessutom. Så efteråt, när regnet gjorde en stunds uppehåll, tog vi en cache på intilliggande Masthuggstorget! Snabbt och lätt!

Torsdagspremiären i Kållered gick finfint. Ganska mycket deltagare, varav en del nya ansikten. Kul! Känns jätteskönt och roligt att vara tillbaka och igång igen! Under tredje låten trodde jag armarna skulle trilla av, men liksom förra gången, kom man liksom in i andra andningen efter en stund. Bytte ut powerlåt fem till en gammal från koreografi 28, som var grymt jobbig! Flera kommenterade den efteråt, då det inte är så ofta på de senaste koreografierna som riktiga "flåslåtar" förekommit. Jag mindes inte den låten som jobbig, men det är nog lite skillnad i orken också!

Väl hemma hade Oo redan krupit i säng, och jag följde strax efter. Vi somnade nästan bums!

Idag är det FF, Fulltecknad Fredag. Direkt efter jobbet ska jag till Lindome och fira Johans brorsdotter Ida som fyller år. Där hinner jag stanna typ en halvtimme innan jag ska till Möllan och jobba. Fredagsdanserna drar igång igen, så där blir jag till efter midnatt.

Imorgon är det kvartal, och Oo drar till Trollhättan för whiskeyträffen, medan jag inväntar kvällen och vaktjobbet i Kungälv. Börjar 22.00! Då är det ju läggdags!
Då den förra ambitionen att ta itu med tvätten misslyckades, har jag ju tid där innan nattjobbet. Får nog rensa kylen också, då det inte har använts mycket mat därifrån denna vecka! Katastrof! Och inte lär det bli bättre när innebandyn och mitt onsdagspass kör igång!

Just det, angående mina mobilproblem. Pratade med syster Nina igår, och hon tipsade mig att starta om telefonen. Bara stänga av och på. Och se på sjutton, då var den ok igen! Knäppt eller vad? Men gött att kunna spara på den utgiften då. Bara starta om när den bråkar igen. Hon undrade också när vi skulle komma och hälsa på? Ehm, nästa liv känns det som! En hel helg där man inte har någonting att göra, inget jobb, inget pass, bara jag och Oo och vad vi vill. Går det?
Jaja, vi har inga barn, för har man barn så kan man se sig i stjärnorna efter egentid, än mindre tillsammans. Men hallå, nu har vi inga barn, så då gnäller jag utifrån mina premisser! Och även om vi själva sett till att fylla dagarna såhär, så kan jag ändå gnöla lite, för även de som skaffat barn har väl gjort det av egen fri vilja?
Och om vi inte gnällde lite då och då, skulle vi väl inte uppskatta de tillfällen vi sedan får som vi vill?


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, den där garneringen har man ju funderat över. Minns en restaurang jag och Daniel var på rätt så ofta som hade några strån gräslök som garnering. Riktigt snyggt. Vi började skämta om att de säkert använde samma strån om och om igen eftersom ingen ändå åt dem. Så vi såg till att bryta av dem. Hehe.



Klart att det blir dyrare att äta så fin mat men ni sparar ju in några kronor på era lunchlådor! Juh! Och NJUT av era stunder tillsammans. När/om småbarn kommer med i bilden har ni inte samma möjlighet att "ta en middag på en finrestaurang efter jobbet". Då blir det många Max-besök. ;o)

2009-09-04 @ 10:08:03
Postat av: Linda till Anna

Hahaha! De blev säkert väldigt snopna när de fann sina återanvända strån saboterade! Xo)



Tack, jag stuvar undan taggen i samvetet då, och ser till att hålla matlådebeståndet uppe! :o) Max! Mmm! Det är lycka att de nu finns här nere!

2009-09-04 @ 10:24:16
Postat av: Elin

Gott att äta ute och testa ny restaurang :)



Man kan ha med barn på semester till t.ex. Stockholm :) Och egen tid kan man ta/få men det krävs lite mer planering! Inte riktigt som innan att man bara kan sticka iväg, men ritkigt så impusliv var jag nog inte förut heller å andra sidan :)

2009-09-04 @ 13:46:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0