Mera snor

Linda goes 80-tal! Mitt hår brukar funka bäst typ en eller två dagar efter jag tvättat det. Men oftast är det antingen statiskt och sådär jobbigt "flygigt", eller flottigt och platt. Oo är ju svag för långt hår, medan jag ställer mig sådär till det. Okej, man kan ju kanske göra lite mer roliga frisyrer eller nåt, vilket ju verkligen är min grej (not!). Och det är ju jätteroligt att få munnen full med hår när man ska äta, plus att gå ute när västkustens vindar lever bus! Fördelen dock med det lite längre håret, är att man kan sätta upp det i en svans. Skönt! Jag önskar att jag kunde göra en enkel fläta, men eftersom jag hellre klättrade i träd och sprang på alla fyra än att sitta och göra flätor på dockor eller kompisar under uppväxten, så blir det inte mer än en svans. Eller visst, med nyduschat hår som följdaktligen är lättare att kontrollera, kan jag med mycket möda och mjölksyra i armarna åstadkomma något halvdant. (Det var dock några år sedan, med så tveksamt resultat att jag inte provat mer!).
Jag fattar inte hur de bär sig åt, de som gör sådana inbakade och fiskbensflätor på sig själva! Jag kan inte ens göra två lika stora pippilotter! Hm, har inte klippt mig sedan bröllopsdagen. Fast klippte hon något då? Hm, nej hon gjorde ju bara slingor och uppsättning. När klippte jag mig senast?? Öh.

Men liksom fräcka klackskor kan jag ha en liten önskan och vilja att anamma det faktum att jag utrustats med XX och inte XY-kromosomer, och försöka åstadkomma något som liknar en frisyr ibland.
Följdaktligen när jag plirade mot min spegelbild denna morgon, såg jag att håret hade en snäll dag och beslöt att prova låta bli att sätta upp det. För att minimera risken för flyg eller platt gardinlook á la Morticia Addams, grävde jag fram hårsprayen. Senast jag använde den var väl till Halloween förra året eller nåt! Har svårt för hårsprayer och sådant, då de har en förmåga att stinka så förbenat, men några försiktiga sprej, och rackarns vad den satte sig! Hoho! Nu återstår att se hur länge jag orkar ha det hängandes idag. Kanske fram till det är dags att äta lunch!

Har, och håller på att snora något hysteriskt. Varvar med nysningar som släpper lös ännu mera. Förunderligt hur det kan produceras sådana mängder på så kort tid! Snorar stundvis ganska illa hemma också, men det är väldigt varierande. Ibland är det absolut ingenting alls!
Under lördagskvällen var det till exempel väldigt sparsamt med snorandet. Stickade och virkade vidare på hemliga projektet tills Oo kom hem från Skåneland. Otroligt att jag höll mig vaken, men det var riktigt segt mot slutet! Jag vill dock så gärna bli klar med projektet snart!

Söndagen började med myspys i sängen, tillsammans med Oos brors gamla skolatlas! Av någon oromantisk anledning skulle Oo ha mig att traggla städer från Malmö och upp till Götet! Han tyckte tydligen det var skandal att jag ansåg att Helsingborg låg söder om Malmö. Va? Gör det inte?
Men hallå! Senast jag tragglade Sveriges geografi var i mellanstadiet! Och låt mig poängtera att geografi inte var mitt starkaste ämne! Malmö, Landskrona, Lund och vilka det nu var, alla ligger dom ju där nere, det räcker väl att veta?
Men nej, jag fick traggla nedifrån och upp, och så ned igen. Får se om jag kommer ihåg nu då...
Malmö, Helsingborg, Landskrona (eller var Landskrona före H-borg?) Och så skulle väl Lund in efter Malmö va? Men sedan var det Ängelholm, nån liten ort som hade trav, Laholm? Båstad, Halmstad, Varberg, Kungsbacka och Götet!  Rätt bra va? Eller nåt.
Bilden ovan är i alla fall vår lilla skogsdunge, där jag står med ryggen mot framsidan av huset. Vid lunchtid kom Oos föräldrar för att ta ned lite träd. Det var en underbar höstdag, och jag fick avnjuta solen - i köket. Jag hade tänkt förbereda middagen och sedan gå ut och hjälpa till, men att göra köttfärsbiffar med potatismos, sallad och sås, samt äppelpaj med vaniljsås tog sin lilla tid. De tog bara två träd till att börja med, så det blev en tidig middag.


Därefter när Tomas och Monica åkt, kunde jag gå ut och trädgårdspula i de allt längre skuggorna. Vi eldade upp allt spill, och passade också på att ta ned två buskar som stod illa vid häcken, samt rensa den från udda arter som smugit sig in. En häcksax står på inköpslistan till våren!
Oo hade en svans efter sig som han bemästrade utan problem. Själv höll jag mig strängt sysselsatt med häcken, krattan och trimma buskar...
 
Eld har en förmåga att locka och fashinera stora som små, och grannpojkarna var inget undantag! Själv kan jag bara sitta och titta in i en eld en bra stund och bara avnjuta dess färger, rörelse och värme. Vackert, fashinerande och mysigt! Vi pysslade på ända tills mörkret tagit över och glöden kunde samlas i tunnan. Rökindränkta blev det en lång dusch och lite stickning i soffan resten av kvällen.

Lyfte på locket innan plattan sattes på. Hallå liksom, en fluga i soppan! När hamnade den där?



Förbereder äppelpajen, och så ser man detta. "Vill du ha en snigel på ögat?"  Nej tack, och det heter snäcka när de har hus juh!


Men middagen smakade bra, jag lovar!

Börjar känna mig bra öm under snoken nu, och papperskorgen svämmar över. Ikväll är det innebandy, så Oo som kommer hem tidigare skulle fixa något att käka. Känner mig lite mosig i huvudet. Kanske det är hjärnan jag samlat i papperskorgen hela morgonen?


Kommentarer
Postat av: Anna

Åh, jag älskar flätor. Ett tips för att undvika mjölksyra: Sitt i en soffa och ha ryggstödet som stöd för dina armar medans du flätar... :o)

2009-10-19 @ 12:12:56
Postat av: Linda till Anna

Så du kan göra sådana grejer på dig själv? Avis :o)



Hm, tack för tipset! Övning ger färdighet säger man va?

2009-10-19 @ 13:12:15
Postat av: Oo

Hmm, inte får man mycket för att försöka banka i dig lite geografi... Stackars Falkenberg fick inte ens vara med...

2009-10-19 @ 14:13:53
Postat av: Anna

Mmm, jo jag kan men jag klarar aldrig av att ha så långt hår som jag skulle vilja ha - dvs flätlångt. ;o)

2009-10-19 @ 14:28:08
Postat av: Linda till Oo

Men Oo! De flesta var ju med iaf? :o)

2009-10-19 @ 14:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0