Hösthelg

En helg i geocachingens tecken! Även i höstens, då det regnat konstant, från vi åkte till vi kom hem! Direkt efter innebandyn högg vi in på våra medtagna ägg- och korvmackor och styrde cachmobilen norrut med destination Skövde!




På vägen blev det några cacher, bland annat i Vårgårda, där vi också träffade på en annan cachare som placerat en intill sitt hus! Det visade sig att han är del av Sveriges geocachares styrelse, och en av arrangörerna till ett event som går i Göteborg i helgen, ett mörkerevent! Caching på kvällen/natten! Tidigare år har det varit över 300 deltagare, och detta år hoppas de på närmare 500! Tänk femhundra pers som springer omkring i skogen med fick- pannlampor och gps:er! Av honom fick vi även lite värdefulla tips och råd för att få ned datan från hemsidan till gps:en korrekt, samt tips om en annan av hans cacher och hur man smidigt kunde ta sig dit. Inte vet jag vilken årstid han menade, men den väg vi hamnade på var lite väl vildvuxen! En misstänkt lukt av bränt gräs bekräftade att Gulingen hade halva åkern fast i underredet! Kan tänka mig att resenärerna på motorvägen undrade över Gulingen som arbetade sig fram genom vegetationen längs åkern intill. Men en annan väg fick tas fram till vårt mål, vilket innebar ytterligare en cache på vägen. Hur ta sig till den cache vi avsåg då? Till slut gjorde vi det på det enkla sättet: Varningsblinkers ute i vägkanten på motorvägen! Kan säga att den var snabbt loggad, men bildbevis hann tas, för det var sannerligen en kul plats att placera en cache!  

En annan cache ledde oss ut till Hornborgasjön, där jag aldrig varit förut. Inga dansande tranor denna årstid, men väldigt fint där ute ändå, trots regnet.

De gamla klosterruinerna och Vanhems kyrka fick också ett besök, otroligt läcker kyrka, och en plats känd från Jan Guillos böcker om Arn.






Framme i Skövde installerade vi oss i det lilla men fräscha hotellrummet innan vi käkade gomiddag runt hörnet och provianterade lite inför resten av kvällen. För att inte somna innan klockan slagit sju, gick vi ned i hotellbaren för kaffe och whiskey samt glass och creme brûlee. Gissa vem som tog vad...

Därefter ryckte vi upp oss, pälsade på oss och gick ut och kvällscachade i stan! Vi påbörjade en multicache, där man leds till en plats där man hittar ledtrådar som ger koordinaterna till en annan plats. Där finner man ytterligare ledtrådar för en ny plats, osv tills man kommer till det slutliga målet och cachen. Vi kom dock inte längre än till andra koordinaten, där vi skulle finna ett årtal. Mitt på torget! Vandrade runt och kollade på byggnader, kliade oss i huvudet, och fattade inte vart detta årtal skulle finnas! Istället blev det andra kuliga cacher runtom centrala

Skövde, där vi fick träffa ytterligare en cachare som placerat en i närheten av sitt hus. Han var rankad tia i Sverige, med sina dryga fyra tusen funna cacher! Han hade sett våra ficklampor famla omkring på utsidan, och kom ut och hälsade. Sedan fick han skrockande se på vårt fruktlösa letande, tills Oo till slut fann den! Väl kamouflerad!

Genom vårt vandrande i stan, träffade vi också på vår första Fru Gåman, utanför Skövdes högskola! En Travelbug med syfte att upplysa om diabetes, placerades vid ett gammalt tegelbruk, och ett geocoin (samma princip) hittades vid en liten staty.

Efter en rejäl hotellfrukost, gjorde vi ett nytt försök på multicachen, och i dagsljus var det inga problem att finna det eftersökta årtalet där mitt på torget, mörkare stenar utlagda bland de andra!
Jakten gick vidare till en fin park, där träd skulle räknas, och därefter till högskolan där ett annat årtal skulle användas för den slutgiltiga koordinaten. Enligt instruktionen skulle man, förutom gps, penna och miniräknare, ta med också bröd, och vi upptäckte snabbt varför, samt att den lilla tekaka vi nallade från frukosten inte var långt när tillräckligt!
Vid den sista koordinaten gick vi dock bet, vilket var vansinnigt irriterande! I det konstanta småregnet letade vi överallt femtioelva gånger, men den måste vara borta! Enligt ledtrådsbild så kunde vi se att vi var på rätt plats! Blöta, kalla och missmodiga gav vi upp, packade oss in i Guligen och beslöt att ta några andra vanliga cacher istället. Det blev ett gäng snabba loggar som fick upp modet på oss igen efter nederlaget med multin.
 
I Vara höll vi på att slita oss i håret igen en stund, tills Oo lugnade ned sig och studerade de fakta vi hade. Då hittade han den bums, och avslöjade en av de mest snillrika gömställen vi hittills stött på! Dess placering medförde dock att cachen var rejält blöt, och loggen fuktig. Den och behållaren fick snabbtorka lite över fläkten i bilen. Vi beslöt att uppnå vår hundrade funna cache innan vi kom hem, så det blev ett stopp vid Varas digitala välkomst-skylt, och en Ica-affär i dess centrum.

Trötta och smutsiga, men med uppnådda 100 cacher totalt, kom vi så hem till ett lika blött Olofstorp. Jag tinade upp i bastun innan jag stupade i säng. Vadå ta det lugnt på helgen? Innebandy och en rackarns massa promenerande! Men kul är det!
Och apropå innebandy, så hade vi två nya deltagare i lördags. En kollega till Zoran (vet inte hur han stavar sitt namn), men kollegans pojkvän hade aldrig spelat innebandy förr, ny från Azorerna som han var! Men han var jätteduktig! Alltid roligt med nytt folk, och ikväll är det dags igen.

Fick ett meddelande på Intranätet att det är dags för min årliga Combatutvärdering på lördag när jag kör i Almedal. Imorgon är det vår skräck-combat i Kållered, och trots att jag inte kan alla låtar som de andra ska köra, så ska det bli kul ändå!


Kommentarer
Postat av: Elin

Grattis till 100 cacher! Låter som att ni haft en riktigt aktiv och rolig helg!!!

2009-10-27 @ 07:53:32
Postat av: Linda till Elin

Tackar, tackar! :o)

2009-10-27 @ 08:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0