Project P-girl

Låt mig presentera Putte! Han är maskot, ögonsten och ständig följeslagare till min syster ända sedan hon tultade på sina småflicksben. Han har fått genomgå många smärtsamma kosmetiska ingrepp för att bibehålla sitt fagra yttre och atletiska kropp.

Inför bröllopsfesten i juni när min syster och hennes familj hälsade på, hade hennes sambo en förfrågan. Kunde jag tänka mig att sticka en fru till Putte? Klart jag kunde! Några veckor senare skickades bilder tagna i största hemlighet, tillsammans med omsorgsfullt framtagna mått på Puttes lekamen. Det poängterades att hon inte skulle vara perfekt, för att inte överglänsa den blivande maken, vilket lättade något på trycket.
Sedan följde ett omsorgsfullt planerande och funderande beträffande stickstorlek, val av garn och färger. Jag ville bibehålla de 70-tals-inspirerade färgerna från Putte, så att de skulle matcha varandra, men ändå inte göra dom helt identiska. Ganska snabbt beslöt jag att hon skulle ha liknande krage, samt kjol med vita underbyxor. Efter en del klämmande och kännande i garnbutiken, blev Thilda det mest lämpade garnet, samma garn som jag använder till bärmössorna.

Efter några påbörjade vändor, och noggrant inspekterade foton,  fick jag fram maskantalet som krävdes för de eftersträvade måtten, och så var jag igång! Kjol och krage virkade jag på fri hand utan mer planering än den bild jag hade i huvudet.

När jag skulle brodera munnen, hade jag inte tillgång till bilderna, men trodde jag hade koll på Puttes underfundliga leende. Det blev helt tvärtom, så frugan fick ett lite bistert utseende, vilket kanske behövs för att hålla koll på den väntande maken. Förutom kragen och kjolen, virkade jag även ögonen och näsan, och istället för ögonbryn fick hon ögonfransar. För att göra henne lite extra fin inför sin man, fick hon även en virkad blomma i håret, som dock ej är gjord vid detta fototillfälle. När jag slutligen var nöjd, paketerades hon för avfärd till 08-land med Anders som mottagare. Jag fick äran att döpa henne, och anammade Anders som tyckte att namnet på garnet var passande, nämligen Thilda!

Så ringde en överraskad systeryster i helgen och meddelade att Putte nu fått sig en fru! Hon skulle skicka bilder på de lyckliga tu vid tillfälle.
Men så här blev alltså slutresultatet, mitt hemliga projekt som gick under beteckningen P-girl och mynnade ut till: Thilda!

Ett tag blev jag lite orolig över att hon skulle bli för lik Putte i färger och mönster, och mer likna en syster än fru. Kanske jag skulle ha gjort henne blond, eller rödhårig. Andra färger på ränderna eller tröjan? Men så insåg jag att Thilda, liksom Putte föredrar det lugna, trygga och jordnära, framför det hippa, moderna och häftiga. Kaka söker maka! De vill visa att de hör ihop, är ett  par, tillsammans, så liksom en husvagnsfamilj med likadana träningsoveraller, huserar de nu tillsammans i Spånga under noga överinseende av Nina.

Varsågod syster, men se till att de håller sig på mattan, för jag vill inte veta av några miniPuttisar!


Kommentarer
Postat av: Anna

Thilda var ju hur fin som helst!!! Vad du är duktig! :o)

2009-11-09 @ 09:12:06
Postat av: Elin

Putte kan skatta sig lycklig som fått sig en så fin fru :)

2009-11-09 @ 16:26:39
Postat av: Linda till Anna och Elin

Hihi, tackar! :o)

2009-11-09 @ 20:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0