Sjungande blommor...

...blir det idag! Måndag blommor, fredag fisk. Jag kommer faktiskt att sakna dom, man vande sig snabbt vid dess trudelutter. I fredags smög jag faktiskt fram och tog en bild av fisken. Jag måste ju få visa den! Bilden kommer...liksom den på min lilla båshörna där jag nu sitter en knapp månad till.

Jag ringde upp karln som har hand om thairestaurangen igår. Han var väldigt trumpen och tvär, så jag frågade om jag kanske råkade ringa och störa?
"-Det gör du alltid!" Fick jag till svar! Jahapp, behöll min käcka ton och bad så mycket om ursäkt, men det gällde den där lilla thairestaurangen som nu tydligen stod tom?
När jag fått lägga fram mitt ärende mjuknade han betydligt, och bad om ursäkt för sitt tvära bemötande! Mot samtalets slut var han tillmötesgående och positiv till min idé. Problemet var bara att han nyligen hunnit skriva hyreskontrakt på en ny hyrestagare. Det ska bli thairestaurang där igen! Det är ju väldigt trevligt i och för sig, att få ett alternativ till pizzerian, men lite sämre för mig. han ville dock ha mina kontaktuppgifter så han kunde höra av sig om något annat skulle dyka upp. Han var väldigt inne på att utveckla "serviceutbudet" i Olofstorp.

Hur som helst så är thaistället nu uthyrt för ett år framåt. Själva lokalens bashyra låg på drygt femtusen i månaden. Nu var det ju köksutrustat, vilket man också hyr till, men inkluderat det, telefon, el och vatten, så brukade den totala hyran hamna på omkring tiotusen i månaden. Jag är ju inte intresserad av köket, men nu falierade den lokalen ändå.
Alternativet om jag nu vill spinna vidare på detta, är att hålla till hemma och köra ut. Eller hitta någon annan lokal. Men nu vet jag läget där i varje fall, så får vi se hur och om jag går vidare med detta. Hela min idé baserades ju lite på just tillgången till det stället.

Well, well. Denna vecka blir det hela tre combatpass på raken! Sportlifes anläggningar har teknikvecka denna vecka, så jag ska vara med på Ylvas pass imorgon, och Annas pass i Örgryte på onsdag.
Johan och Monica åker till Stockholm imorgon eftermiddag för att ordna med visumet. De har bokad tid på onsdag morgon på ambassaden.

Vi fick litet kortbesök av Johans kompis Nicklas och hans familj igår. De har två tvillingpojkar nyligen fyllda två år. Jättesöta och med full fart! Phuu! Jag passade dock på och fick prova mössorna som jag gjort till Jennys flickor. Nu är ju dom äldre, men omkretsen verkar ju inte bli något problem. Snarare djupet, vilket jag fruktade!
Nu ska jag dock försöka få tummen ur och skicka upp dom, och så får jag sticka nya om det visar sig behövas.


Kommentarer
Postat av: Anna

Men vad är det för något du filurar på? Jag blir ju såååå nyfiken. :o)

2009-03-02 @ 10:17:00
URL: http://andasblogg.blogspot.com
Postat av: Jenny

Mössorna kommer säkert att bli jättefina! Om du nu skickar upp dem vill jag veta vad du vill ha för dem?

2009-03-02 @ 10:21:40
Postat av: Anonym

Syndafallet heter boken. Spännande! Det är ju bra att spåna, så kläcker man den perfekta ideen tillslut. Ville ju vara hemma med barnen när dom var små. Så jag startade eget. Jag är ju konstnär. Men nu när minsta är 15 år, behöver jag inte jobba lika mycket. Så jag tar det rätt lugnt. Men skönt var det att få vara hemma.

2009-03-02 @ 14:18:58
URL: http://www.purplerain.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0