Vacker morgon

Dimma/moln låg lågt på sina håll på vägen till jobbet denna morgon. Det var ganska läckert att köra över Angeredsbron, och se molnen som ett lock upp mot Kungälv. Söderut, ned mot Göteborg, var det helt klart!

Vädret ska visst vända nu. I lördags blixtrade det rejält över Olofstorp! När det blixtrade i lamputtaget i arbetsrummet för tredje gången, starkare än någonsin, och åskdånet kom en knapp sekund senare, tyckte Oo det var nog med Runescape och stängde av datorn!


Midsommar bjöd på spridda skurar, vilket inte gjorde så mycket, då vi bjöds på uppdukat bord inomhus hos grannen.
En av gästerna var muslim, och hade ordnat ett lamm som grillades under cirka tre timmar.
Då grillmästaren själv lyckats bryta några fingrar, och därmed var gipsad, fick övriga gäster turas om att montera och rotera offerlammet.
Lite primitiva instinkter fick sedan plockas fram när härligheten skulle styckas ned i lagom bitar. Otroligt mört och gott!
Naturligtvis bjöds det på sill och potatis också, och förutom mina citron- och limepajer, blev det rabarberpaj med marängtäcke också!

Det var en go blandning av språk och kulturer där i Liisa och Pekkas hus, med "representanter" från Finland, Bosnien och Frankrike! Lugnt och gemytligt, och en tre månaders valp!
Folk bröt upp relativt tidigt, och vi gick hem och degade framför tv:n tills klockan passerat 01.

Sedan Anna åkte hem har jag virkat vid varje lediga stund! Det blev ett gäng till jordgubbar, ett päron, ett äpple, och...!







Jag påbörjade ett päron till, men färgen tog slut. Bullar kunde jag inte heller göra, då jag inte köpte den färgen som behövdes, så ett besök till hos garnaffären är ett måste!
I brist på pärongrönt provade jag ett annat mönster, och se vad det blev!







De var lite pillriga, då hela musen (ja, det ska föreställa möss!), består av sju separata delar. Det rosa i öronen virkas för sig och sys fast i resten av örat. Jag fann det även svårt att göra ögonen, för hur fäster man från utsidan, så knutarna hamnar på insidan?
Funderade ett stund på att hitta på något eget för att tillverka en nos, men gav upp. Jag är inte tillräckligt trygg i virkandets konst ännu, för sådana improvisationer.
Dammsugarna tyckte jag dock var lite roliga, och vill gärna komplettera med några bullar!

Nu skulle man kanske kunna tro att jag inte gjort annat än virkat hela gelgen, men ack så fel! Okej, nästan hela helgen då... typ hela lördagen. Det enda nyttiga vi egentligen gjorde den dagen, var att storhandla. Förutom livsuppehållande föda, hittade vi ett par ytterst nödvändiga, välbehövliga tillbehör á la potatis-skrubbar-vantar". Oo fick inviga dom direkt på färskpotatisen vi inhandlade.

Själv fick jag en snilleblixt inför efterrättsförberedelserna i fredags. Att vispa grädde är alltid en mara, åtmindstone för mig, då det stänker överallt!
Klippte helt sonika upp en kartong och voilá, inget stänk!
Att jag sedan råkade komma åt strömbrytaren när visparna var utanför skålen är en annan sak...



Men just det, inte bara virkning! Söndagen grejade vi undan en hel del på vår "att-göra-lista". Oo hade ju färdigställt garderoben med Elfasystem, så jag organiserade in mina kläder, och sorterade bort en hel fullproppad Ikea-kasse! Ändå fick jag inte plats med allt!
Vi har fått mer tavlor upp på väggarna, organiserat om i "klädkammaren"/inneförrådet, dumpat grejer på vinden, tvättat, klippt gräset, fixat bröllopsfotoalbumet, och flyttat rullgardin från arbetsrum till gästrum. Oos föräldrar kom förbi med utemöbler och porslin inför festen, som nu bara är en knapp vecka bort!
Nina med familj kommer redan på onsdag, så då vill vi ju ha det mesta praktiska klart. Jag ska fixa fyra citron- och limepajer och tre chokladtårtor under torsdagen och fredagen.
Min farbror Olle ringde under helgen och meddelade att han också kommer till festen! Åh vad glad jag blev, då jag så gärna vill att Oo ska få träffa honom!
Som det ser ut nu, så handlar det om femtio/sextio(?)-talet personer som kommer. Inklusive barn. Räcker det med fyra lime- och tre chokladtårtor? Jag är ju så nojjig när det kommer till mängder mat att bjuda på. Största skräcken är ju att det inte räcker, så att alla inte får, eller att de åker hem hungriga!

Klädstressen har jag lagt ned. Det är ju en avslappnad tillställning utan någon klädkod, så jag kommer bara att ta något enkelt jag rotar fram ur garderoben. Vi hoppas verkligen på bra väder till helgen! Men prognoserna ser ju smått lovande ut!

Kommentarer
Postat av: Anna

...och här virkas det ser jag. :o) Vilka fina saker du gjort! Angående att fästa tråden så brukar jag dra trådarna på motsatt sida av huvudet och liksom göra en dubbelknut där. När man sedan släpper trådarna kryper de liksom tillbaka "in" i figuren...



Det låter som om du lagt ribban på helt rätt nivå inför festen. Förhoppningsvis ska de väl inte bara äta efterrätt under kvällen? ;o)

2009-06-22 @ 09:01:59
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Jag provade det, men måste gjort något fel, för vad händer om man råkar då dra i stygnet där fram? Då dras det ju ut eftersom det inte stoppar med en gång?

Första gången jag gjorde det, så fick jag inte in knuten, så musen fick ett "fördelsemärke" i nacken innan jag gjorde om det! :o)



Hehe, nej det är sant. Men tänk om det inte räcker till en bit åt alla? Tänk om, tänk om du vet! :o)

2009-06-22 @ 09:08:45
Postat av: Anna

Hmm.. Hur många bitar står det att det är på receptet? Vi åt en västerbottensostpaj på midsommarlunchen (med en massa annat gott) som tog slut efter att alla fått precis en rejäl bit. Då var vi cirka 20 personer. Om du ska göra 7 stycken efterättspajer av samma storlek... Det låter som om det räcker. :o)



Hur många gick det åt på midsommar?

2009-06-22 @ 09:55:53
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Marita

Wow....dimbilden var vacker som bare den-kan tänka hur magiskt det måste ha sett ut i verkligehetn.



Men vad du har virkat-så söta dammsugarna va-o mössen var supersöta ju-du har verkligen talang för detta med stickning o virkning:))



Vad jag känner igen detta med att vara rädd att inte maten ska räcka....här blir det alltid en himlans massa över.Hur jag än räknar blir det alltid för mycket.



har du lagt ut recept här i bloggen på dina smaskiga pajer tro?

har nåt vagt minne om det...men kan ha blandat ihop med nån annan.

2009-06-22 @ 10:11:28
Postat av: Linda till Anna

Det står 10-12. Mina två pajer på midsommar tog slut på elva vuxna! Men så stod de kvar på bordet länge också... Efter första rundan hade totalt drygt en paj gått åt. De är 24 cm i diameter och rätt tunna. Funderar på att göra en chokladtårta extra istället. De är enklare och kanske drygare. :o) Nojjig är jag!

2009-06-22 @ 10:36:05
Postat av: Linda till Marita

Mm, och även när jag kom över krönet i Olofstorp låg dimman tät nedanför. Det är läckert!



Hehe, tack! Det tar sig så sakteliga, men så håller jag mig till de enkla mönstren också. Ska försöka mig på lite svårare sedan. Vill försöka göra mössen mera muslika! :o)



Jo, receptet på citron- och limepajen lade jag ut tidigare. Jag lyckades inte länka i kommentaren här, men sök i bloggen på citron och lime, så dyker det upp. :o)

Om inte annat, så finns det också på arla.se



Jag är rädd att det kan bli över en del här också på lördag. Men hellre det än att det inte räcker! men sedan får det ju gärna vara någon måtta på hur mycket det blir över också! :o)

2009-06-22 @ 10:42:32
Postat av: Elin

Vilka fina virkade alster, både det "ätbara" och mössen :) Supersöta!!



Verkar ju inte som att vi kommer gå hungriga från er på lördag! ;)

2009-06-22 @ 12:01:51
Postat av: Linda till Elin

Hihi, tackar!



Hm... jag hoppas inte det i alla fall! :o)

2009-06-22 @ 13:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0