Tisdag

Morgonläsning med solen skinande utanför fönstren. Japps! Mina beställda virkböcker låg i låddan igår! Nu vill jag ut och shoppa virknålar, garn och stoppning!

"Väldigt virkat" hade mycket fler mönster, medan "Amigurumi" tilltalade mig mera med sina gulliga figurer. Det enda jag egentligen blev sugen på att göra från den tjockare boken, var frukterna! :o)


Kanske jag skulle beställa "Tasty crochet" också? Eller så ska jag kanske behärska mig lite och se till att lära mig först. Träna på några av figurerna i de böcker jag nu har! Har en känsla av det inte blir så lätt!

Köpte ett krocketspel i alla fall igår, men premiärspelet får vänta lite. Korvstroganoff gick före medan Oo klippte gräsmattan. Den växer så det knakar!
Sedan blev det CSI Las Vegas då jag stickade färdigt blåbärsmössan och påbörjade en tredje, en liten! Jag hoppas garnet ska räcka!

Jag gillar dessa mössor, då de går hyfsat snabbt att göra, och så är de så söta! De är på lagom svårighetsnivå för mig...

Får se nu om jag har tålamod nog att få till virkningen! Anna har ett tufft uppdrag framför sig! Bara en blick på instruktionerna visade ju att det finns femtioelva olika maskor att göra. Stolpe, halvstolpe, smygmaska, popcornmaska?

Tålamod är en dygd, eller hur var det nu?


Kommentarer
Postat av: Elin

Shit att det är så mkt olika maskor vid virkning... har lärt mig en gång av farmor, och tror det blev en grylapp, men minns inte nu hur man gör! Farmor däremot virkade massor och jag har ett överkast till enkelsäng som hon har virkat. Gjorde ett till varje barnbarn, och ett dubbelöverkast till sina barn... det skulle man kanske satsa på. Jag får brja nu på Noels dubbla isf... :)

2009-06-09 @ 11:21:29
Postat av: Linda till Elin

Ja, det är lite att hålla reda på! Min mamma virkade också överkast, vilket verkar väldigt mastigt! Femtioelva sådana där rutor som sedan syddes ihop. Vilket jobb! Nej, jag satsar på små figurer jag! :o)

2009-06-09 @ 12:37:51
Postat av: Anna

Hehe, jag har ett virkat överkast liggandes i förrådet. Det gjordes klart på ett sommarlov och har använts rätt så flitigt. Hur kul som helst att göra!



Efter en kväll kommer du att tycka att virkning är busenkelt. :o)

2009-06-09 @ 13:49:56
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

På ett sommarlov!? Himmel!

Hm, efter en kväll med dig kanske! :oD Och då är du helt slut efter alla mina Hur? Vad? Hur? Va? Hur? Va? :o)

2009-06-09 @ 13:57:48
Postat av: Elin till Anna

Ett sommarlov? Oj oj, jag hade nog behövt ett läsår enbart virkandes =)

2009-06-09 @ 14:49:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0