Lite stressigt...

...inlägg innan det är dags att jobba, men jag måste ju (samt efter viss påtryckning) uppdatera om helgen!
Vi har nu flyttat! Jepps! Jag körde till jobbet från ett lätt snötäckt Olofstorp i morse! Efter innebandyn i lördags åkte vi direkt till Ikea, där det blev en form av brunch innan vi shoppade loss på lite smått och gott vi behövde. Tex en kudde som såg ut som en katt... När vi ändå var inne på det meningsfulla shoppingtemat, åkte vi sedan till Elgiganten för att kolla på tv. Platt-tv. Okej, vi har två stycken "tjocktv:s", men det går ju bara inte i vårt nya hus och när man ska spela Wii!

En braig försäljare förklarade dittan och dattan med den och den tv:n, och tålamodsobefintliga Linda ville slå till direkt, medan förnuftige Johan sade att vi skulle fundera på saken. Varpå jag nästan tycker synd om försäljaren som lagt så mycket tid på oss, för att bara se oss gå! (Jag vet, jag har väl berättat om min maniska oförörmåga att säga nej? Hade jag varit där själv, hade jag väl kommit hem med tre tv-apparater, och en tvättmaskin!).
Johan ville kolla på Net on Net, och då de inte låg så långt därifrån, följde jag lydigt med. Okej, det kanske inte är så dumt att kolla upp litegrann, för där var den femhundra billigare.

Vi backar litegrann. Elgiganten ligger intill ett MIO möbelvaruhus. Johan ville gå in där först.
Illa. För vad träffar vi på där inne tro? Jo, världens snyggaste, skönaste, goaste, läckraste soffan! Den vill vi ha! Men nej. Jag kan inte förmå mig att skriva priset. Då försvinner de få läsare jag har. Det är sjukt. Knäppt. Oförskämt att ta så mycket betalt för en soffa!
Men den var så snygg. Den var så skön! Den var så perfekt! Vill - ha! Gnyy! Johan blev lika såld på den som jag, om inte mer!

Det var parentesen. Efter Net on Net hämtade vi en liten lastbil, samma vi fått låna tidigare av Nickes jobb, åkte hem och började packa. Johan tömde garaget, medan jag grejade med det i huset som kunde behövas för att övernatta! Just det, vi tog vår premiärnatt natten till söndagen!
För att hinna innan de stängde, åkte vi så tillbaka till Elgiganten och högg vår tidigare säljare för att ge honom den glada nyheten att vi ville ha den tv:n! Men priset fick de göra något åt (Johans ord, själv tittade jag väldigt intresserat på filmer en bit därifrån).
Elgiganten har visst nån prisgaranti eller nåt, så han sänkte, och drog av ytterligare en dryg hundring eller var det var, så drygt 11 000 landade den på! När vi ändå var igång, köpte Johan en ny kaffebryggare också. Den gamla började visst ge en skum smak (?).
Efter lite proviantering, styrde vi så kosan till Olofstorp, där vi lastade ur, och Johan tog tag i det tekniska medan jag packade upp kartonger. Bilden på tv:n är verkligen bra! I brist på kanaler, hade jag packat ned Wii-spelet, så vi bäddade i vardagsrummet framför tv:n och spelade lite innan vi somnade bums, helt slut.

Det var en skum, men spännande känsla att vakna framför de stora panoramafönstren och se tjärnen mellan träden!
Efter frukost och lite förberedelse inför kommande möbler, styrde vi tillbaka till Lindome och började packa. Efter en stund anslöt Johans föräldrar, så han och Tomas började tömma förrådet, och bära ut allt till lastbilen, medan jag och Monica packade och plockade isär för fulla muggar! Jag kände en stund att jag tappade kontrollen. Det gick ju så fort! Jag har flyttat en hel hög med gånger, men då på max två personer och det tempo som det medför. Nu gick det undan som sjutton! Vitrinskåp, bokhylla, byrå, skrivbord, datorer, mattor, slurp sade det i lastbilen! 
Tillbaka i Olofstorp bjöds vi på näringspåfyllnad i form av pizza innan vi åkte vidare till huset. Mm, pizzerian får helt klart godkänt, så där lär det bli fler besök!
Utlastningen gick också i ett huj, och så fick vi present! En jättefin vedkorg och "verktyg" som man behöver till en öppen spis/kamin! Det var precis vad vi behövde, och också hade skrivit upp på vår "att-köpa"-lista!
Efter urlastning styrde vi tillbaka mot stan där vi lämnade lastbilen, sade tack och hej till hans föräldrar, och fick åka med Nicke tillbaka. Nu skulle flytten i mitt hjärta fullföljas, för nu skulle katterna hämtas!
Johan fyllde sin goldie med smått och gott, medan jag fick ta barnen och deras toalett.
Maja anade som vanligt oråd, och fick jagas fram ur sängen med hjälp av dammsugaren.

En del katter tycker inte om att åka bil. Vanligtvis för att de inte fått vänja sig som små. Våra katter har inte det, så att åka bil tillhör inte något de rangordnar högt på sin lista! Det är en väldans jalmande hela tiden!
Fia blir illamående, och brukar alltid spy, vilket inte är någon hit när hon sitter i en transportbur.
Denna bilfärd började rätt bra. Det faktum att hon jalmade hela tiden, men tydliga flåsljud däremellan, lämnade inget utrymme för kräk, vilket jag tyckte var toppen. Så inom den tidsperiod fram till bensinstationen då jag med nästan 100 procent väntat mig detta tydliga tecken på missnöje, fick jag förvånas. Trodde jag.
Hon spydde inte.
Hon sket.

Att sitta instängd i en bil några mil i stanken av kattskit, är en otrevlig upplevelse. Till och med Maja tystnade. För att sedan komplettera kalaset och inte göra mig besviken, spydde hon när jag gjorde sista svängen och var tjugo meter från uppfarten. Tack min gulliga Fiakisse!
Sedan blev det några minuter i tvättstugan där jag fick torka, svabba och torka en spy-, skit- och dregelindränkt katt. Det gick inte att gå in där pga stanken sedan under resten av kvällen.
Men sedan var det väldigt mysigt att se dom tassa omkring och utforska sina nya domäner! Och när vi lagt oss, och båda gjorde oss sällskap i sängen, var familjen komplett!

I morse vid frukosten, hörde vi plötsligt Maja fräsa! Och när vi ser henne, så står hon på helspänn mot fönstren, och på andra sidan sitter en annan kisse! Panoramafönstren går ju ned till marken, så det såg ganska roligt ut med en annan katt på andra sidan, och så Maja smygandes och fräsandes på insidan!

Direkt efter jobbet idag, ska vi till Lindome för att packa mera kläder, tömma kylen och fixa i ordning för eventuella fler visningar....



Okej, detta är block två. Fick bryta snabbt där när min "lille" elev dök upp! :o)

Var var jag? Jo, Lindome och städning. Just det, jag var ju så gott som klar med inlägget. Nu har jag pratat mig nästan hes igen under en privatlektion för en ny omflyttad inköpare som var på semester förra veckan då de andra fick sin genomgång.
Så städning och packning efter jobbet, sedan kanske det blir lite mera uppackning i vårt nu alltså officiellt nya hem! Dock är vi utan Internet. Vi väntar på den "dongel" som Bredbandsbolaget skulle skicka i väntan på uppkopplingen. Men det kanske blir lite knapert med uppdateringar och bilder, kanske framför allt bilder när vi bara har laptopen att tillgå, och vi har mycket annat att greja med! :o)

Ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Marita

Ohh va skoj o ha flyttat nu-bra med flytthjälp:))



Men nyfiken som bare den blev jag nu för jag kan inte riktigt tyda om ni köpte soffan eller ej.....hur blev det tro...Blev den er?Eller ska den bli er?



Ny tv oxå inte illa-skoj med massa nytt speciellt i samband med flytt oxå:))



Känner igen det där med bajande katter i bil-min katt jag hade innan jag träffa staffan han sket oxå i bilen-diarre oxå..hua vilken stank o vilket jobb o få bort sen....blähh



Ha det gott o lycka till i nya huset-med inredning o allt:)



//Marita

2009-01-19 @ 12:39:19
URL: http://amors.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Hehe nej, det blev ingen soffa. Just då i varje fall. Vi går och ber om att de ska få för sig att sänka priset på den med typ...50 %! :o)



Åh nej vad jobbigt (och äckligt!). Jag hade Fia i transportburen, så eländet hamnade där istället. Men du kan ju tänka dig hur hon såg ut! :oS



Tacktack!

2009-01-19 @ 13:06:11
Postat av: Anna

Kuuuul! Första natten på sitt nya boende är alltid speciellt. Den första möbeln jag har flyttat de tre senaste gångerna har varit SÄNGEN! :o)



2009-01-19 @ 13:12:56
URL: http://andasblogg.blogspot.com
Postat av: Linda till Anna

Ja, den hade varit go att sova i. Luftmadrassen är ok, men inte toppen. Sängen står kvar ett tag till i Lindome, så det ser trevligt ut under visningar! :oP

2009-01-19 @ 13:36:22
Postat av: Elin

Hoppas de sänker soffan med sisdår 50 - 75% så att det är ett mer överkomligt pris ;) Hörde Andy upprepa priset igår när han pratade med Johan i telefon, men smakar det så kostar det! :) Ska bli spännande att se ert nya hem möblerat och inflyttat sen!!



Kram Elin

2009-01-19 @ 14:03:03
Postat av: Linda till Elin

Tyvärr är det så många gånger! Vi får hoppas på 75%!! Vem vet? :o)

2009-01-19 @ 14:58:41
Postat av: Marita

hehe...jag var lite otydlig i mitt inlägg inser jag nu-min kisse var inte lös i bilen den heller-utan i en bur-men du må tro han va full av skit rent ut sagt-både han o buren behövde en total sanering.....



Ska hålla tummar för att de sänker soffan rejält:))



Ha en bra dag-nu ska jag till jobbet//Marita

2009-01-20 @ 05:49:18
URL: http://amors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0