Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst brukar det ju heta, och hur bra man än haft det, så känns det alltid bra på ett sätt att vara hemma igen. Man har alla sina egna grejor, sin egen säng, sina prylar, ja allt!
Barnen hade visst passat på att partaja medan vi var borta. Johan torkade upp minst fyra spyor som vi hittade både här och där.
Nu går den första tvättmaskinen av de åtskilliga som behövs, men dock den enda denna kväll. Vi har varit riktigt duktiga, och packat upp, kört igång tvättmaskinen som sagt, Johan torkat kattkräk och dammtorkat lite i sovrummet, medan jag dammsugit övervåningen. Det är lätt rörigt här just nu efter vi kört första flyttlasset till nya huset, strax innan vi åkte till Sälen. Grejer från förrådet är inslängt i vardagsrummet, och i gillestugan är allting framdraget och en enda röra. Vi ligger ute på hemnet igen, och en visning är bokad på torsdag! Därför har vi en del att fixa innan dess, så det är pang, tillbaka till vardagen!

Summa summarum hade vi en riktigt go vecka där vi fick uppleva lite riktig vinter! Så pass mycket vinter att vi stannade inne hela torsdagen. Isande stormvindar bäddade för jordgubbsmössestickning och allmänt mys i stugvärmen. Igår slog vädret om, med nollgradigt och vindstilla! På med skidorna och ut i backen!

Sälen i år bjöd inte på lika mycket snö som föregående, så varningsskyltar med "Tunt snötäcke" var utplacerade i ett flertal backar. Detta fick jag erfara, då "Emma" (alla backar har personnamn) orsakade en rejäl skada i belaget på min ena skida! Jag var säker på att jag skulle bli ersättningsskyldig när vi lämnade tillbaka utrustningen hos uthyrningen, men de sade ingenting!

Gulashsoppan var lika smaskens i toppstugan som nere vid backens fot, och undertecknad vurpade inte en enda gång! Bastubad och tv-tittande gick utmärkt ihop så länge man lät bli att slänga för mycket vatten på aggregatet så glasdörren immade igen. Till nästa år ska ett stort äventyrsbad vara färdigbyggt, vilket ska bli lite intressant. Samma stuga är nämligen redan bokad igen! Same place, same time, next year!

Det var uschligt kallt på vägen upp! Undertecknad kunde konstatera att det var riktigt kasst att vara långsamätare vid detta tillfälle!

Men macka med stekt korv och ägg var inte helt fel!





Lunch bjöds i Sunne och Selma Lagerlöfs hotell.




Jag tyckte det var ett bra tillfälle att dokumentera hur skitiga bilarna blev på färden. Grejen var bara, vilket Johan påpekade sedan jag stolt förklarade mitt tagna foto, att den andra bilen inte alls var Nickes utan...någon annans.

Så se, vilken skitig bil vi och ... nån annan har! Vår är förresten den med bananboxen. Cool va!?


De som känner mig vet att jag är en smula...frusen av mig. Så bara för att jag nu tidigare skrev att det var uschligt kallt, så kan de som syrligt tänkte att det säkert bara var -5 eller nåt, skåda det dokumenterade beviset!



Efter en lång bilfärd var vi så äntligen framme och installerade i samma stuga vi hade förra året. Som hyrestagare har man förtur till samma vecka och stuga till nästa år...
Kök, allrum, ett sovrum, toalett, bastu och relax på nedervåningen.
Fyra sovrum, två toaletter och en dusch samt allrum på övervåningen.


Vi gjorde oss snabbt hemmstadda...

Totalt hade vi fem DS-spel i sällskapet. Mariokart med Ida och Hampus var rätt skoj!



Utöver de självklara "Uno" och "Plump", blev det även "Kasta gris" i år!



Och självklart....skidor!


 
Stugan låg som sagt alldeles intill backen. Den i mitten är tagen från sittliften när vi är på väg upp!




Vätske- värme- och matpauser är ett måste!






 
 


Finn ett fel...






Anna fick handledsvärmarna som väl blev..sådär. Jag är inte jättenöjd med dom, menmen. Under veckan slutförde jag förutom handledsvärmarna, nästan fyra jordgubbsmössor. Garnet tog slut...





Jag provade också filma lite med kameran, och ska försöka lägga upp det här. Men det får bli ett senare projekt. Nu ska jag se lite av "Körslaget". Eller kanske hänga tvätten först. Gott att vara hemma igen!

Kommentarer
Postat av: Anna

Välkommen hem!

2009-01-11 @ 09:25:48
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anna

Tackar! Detsamma får man ju säga! :o)

2009-01-11 @ 11:08:38
Postat av: Marita

Välkomna hem:))Tur du är hemma igen så man får mer o läsa-har allt kikat in då o då utifall aatt du skrev-o visst gjorde du det-men nu blir det mer ordning o fler inlägg igen antar jag:))



Vackra bilder-ser så vackert o mysigt ut.



//Marita

2009-01-11 @ 21:40:29
URL: http://amors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0