Söndagen

Är man överambitiös eller bara knasig i bollen när man tar med sig laptopen och pluggar pass när man ska på muggen? Efter frukosten tog vi det som sagt lugnt en stund innan vi packade och pälsade på oss. Ute var det klart och vackert vinterlandskap efter lördagens och nattens snöande.Då vi kändes oss bekväma och olustiga inför att trava omkring i kylan, blev det bilcaching omkring centrala Växjö. Oo lokaliserade och navigerade oss fram till cacher som inte skulle vara allt för långt från parkeringsmöjligheter, och det gick som smort!
Dock var vi bara tvungna att leta upp en cache som hade den högsta svårighetsgraden och roliga loggar. "Lide svår" hette den, och hittades snabbt på Lidls parkering. Dock kunde vi inte mer än bara garva när vi såg den, och köra vidare till en annan, mer lättillgänglig cache! Hur fanken ska man nå den? Och sedan sätta tillbaka den!? Det roliga var ju ändå att rätt många faktiskt lyckats logga den!Det vi nu hann se av Växjö gav ett positivt intryck, och det är säkert väldigt mysigt under sommaren, med tanke på hur vinterfin staden var. Det blev elva cacher innan vi insåg att det var dags att åka hemåt, men vi hade lätt kunnat stanna längre och logga betydligt fler!

I en lite större cache fann vi två travelbugs som hade resesällskap fastsatta till sig i form av en sten(?) och en mjukisnalle. Vi beslöt att ta med en, och då var valet inte så svårt! "Visit Europe" som nallebugen hette fick komma in i Gulingens värme och åka med oss hem!

Men innan vi lämnade stan fick man ju visa nallebugen var de riktiga hamburgarna äts! Liksom vid cachingturen i Jönköping blev det två Maxmåltider, och Oo passade på att logga lite cacher medan vi käkade. Då passade vi också på att kika på nallebugens resa så långt. 

Det visade sig att nallebug är tysk, och har som mål att besöka alla länder i Europa! Några är avklarade, men många återstår! Han har varit på resa sedan 17 februari i år, och passerat tolv cacher, varav fem i Sverige. Får se om en cache i Göteborg kanske kan få honom över till England eller något? Än så länge vilar han ut hemma hos oss.
Vi har ju fortfarande inte fått iväg våra egna travelbugs, då vi inte kommit på mål eller resesällskap, för ett resesällskap vill jag ha i varje fall till min TB! :o)


Man får passa på när man har möjlighet när man är ute och flänger så här. Och där jag satt på Max toalett upptäckte jag att de hade fyra krokar på väggen! Okej, en för jackan, en för handväskan, en för halsduken...en för...för? Mycket snällt visst, för det är väldigt irriterande att komma till en toalett som inte har någon krok överhuvudtaget. Så bra gjort Max i Växjö! Kunde inte låta bli att notera att OKQ8 macken i Värnamo hade två krokar, en hög och en låg! :o)

Innan Värnamo passerade vi Horda, en liten ort ute i ingenstans, men som hyste hela sex cacher intill varandra. Dessa kunde vi ju inte motstå, trots att mörkret höll på att falla, och det visade sig att de var utplacerade längs ett litet elljusspår där ljusstolparna var väldigt lokalt sponsrade! Hur charmigt är inte det? Sex cacher med var sin fråga som i sin tur gav koordinaterna till en mysterycache. Frågorna hade Astrid Lindgren-tema, så vi fick verkligen klia oss i huvudet (och googla på nätet) för att få fram de rätta koordinaterna till den sjunde och sista cachen som vi självklart bara var tvugna att ta när vi ändå var där! Dessutom som koordinaterna fört oss tillbaka nästan en mil den väg vi kom. Vid det laget var mörkret kompakt och vi befann oss på en liten skogsväg i Rydaholm. Pannlampor på och så ut i snön i skogen! Jag lyckades förstås knappra fel någonstans i gps:en, för någon död björk som ledtråden avslöjade, hittade vi inte. Tillbaka till bilen för att kontrollera koordinaterna och min tabbe var ett faktum. Jag tyckte det kändes som ett synnerligen hopplöst företag att hitta en cache vid en död björk mitt ute i skogen, i mörkret och snön, men Oo ville inte ge sig, så det vara bara att ge sig ut igen. Men ta mig sjutton så går han inte mer eller mindre rakt på den!

Bara för tillfredsställelsen att uppnå 20 loggade cacher denna helg, tog vi snabbt en i Härryda strax innan hemkomsten! 190 totalt har vi nu sedan vi började i augusti, så sakta men säkert ökar vi på vår pott! :o)


Kommentarer
Postat av: Oo

Grymma vi är!!! :) Puss

2009-12-21 @ 15:24:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0