Kräksoppa?

Jag hade fel, det var köttsoppa och inte grönsakssoppa i burken, men det var gott ändå. Jag pillade ur köttbitarna och gav dom till katterna. Fia åt glatt, medan Maja var mera skeptisk. Jag slevade glatt i mig, med ett smärre avbrott av en hulkande Fia. Tog första bästa från bordet, mitt pensionsvalsintyg från Fora och hann precis fånga upp köttbitarna med mera innan de hamnade på köksmattan!
Fäste inte mycket mera tanke på det, då hennes frosseri ibland kan resultera i en returresa för de sällsynta extraordinära matalternativen. Kort sagt kan Fia bli så till sig över något annat i matskålen än det vanliga (dyra) torrfodret, att hon äter tills hon spyr. Det var inte många köttbitar, men då Maja ratade sina, slukade Fia hennes också.
Jag startade en tvättmaskin, vek torr tvätt, dammsög och slog in Hampus paket. Precis när jag satt mig i soffan och placerat laptopen i knäet, hör jag henne hulka igen någonstans i korridoren vid bokhyllan. Medan jag krånglar mig ur soffan för att hämta det sedvanliga: Hushållspapper, vattensprutan och sopkorgen, hör jag henne hulka igen, och igen, och igen. Och medan jag torkar fortsätter hon att spy, så jag följer henne runt vårt "nav" i huset och in i arbetsrummet. Nu när jag i detta inlägg kommit till "tvättmaskin, vek torr tvätt, dammsög..." så spyr hon igen på vardagsrumsmattan och strax efter golvet. Inte mycket kvar i den lilla kattmagen nu dock, så det är lätt torkat, men vad var det för kött kan man onekligen undra nu? Hon kommer upp i mitt knä, hysteriskt trampande och kelsjuk, men ligger inte länge förrän hon spyr igen. För att slippa få det i knäet, hinner jag fösa över henne till soffbordet, och lite skummig vätska kommer över Super Mario spel-fodralet.  Vad var det för kött?
En gång förut har hon haft sådan spyorgie, och då fick jag det till nästan tio, vilket hon nu passerat.
Jag mår alldeles utmärkt för övrigt, och har nu kunnat skriva oupphörligt ett antal rader utan nya hulkningar. Stackars kisse!
Hon verkar ok dock, klättrar i mitt knä och spanar ut genom fönstren.
Oo spelar poker, Risk och går på after ski, trots att han ännu inte åkt någonting. Tydligen är det bara tre backar öppna och mycket folk som slåss om utrymmet, så han verkar ganska nöjd ändå. Förutom att han saknar mig till döds förstås! :o)

Nu ska jag hänga tvätt!

 

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Stackars liten kisse. Ja, det där köttet verkade inte så bra. Eller kan det ha varit för salt?

2009-12-05 @ 08:38:47
Postat av: Linda till Anna

Kanske det! Det lät iaf lite "bättre" än att kräkeriet skulle ha haft andra orsaker... :o)

2009-12-05 @ 08:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0