Vilse i pannkakan?

Ledsen Stefan, jag var för liten för det beryktade tv-programmet. Tror systeryster var helsåld på det, men jag hade antagligen fullt upp med potträningen eller nåt.

Så inget vilse här inte! Oo sprang och köpte den uppgraderade Garmin Oregon istället för den jag kikat på/beordrat! En 400t istället för 300. Tydligen var man tvungen att köpa till kartorna för 300:an, medan de hörde till 400:an...som att det skulle kompensera det högre priset? Nåja, den var liten och smidig, men läsa manualer och sådant? Pöh!
Vi knapprade in de första koordinaterna och stack ut så snabbt vi kunde. Vi visste ungefär var den första cachen låg, eftersom den var så nära, så egentligen behövde vi inte gps:en för att hitta dit. Och tur var väl kanske det. Riktningen pekade än hit och än dit, och sällan åt det håll vi visste att vi skulle. Kompassen visade norr åt alla möjliga väderstreck! Kanske hade satelliterna lite svårt med lokaliseringen eller nåt, men väl på plats stabiliserade sig gps:en och gav signal så gott som på centimetern där cachen låg! Tjo-hoo, vilken kick!
 
Vi lade till en kommentar efter tidigare besökare, samt en liten "present" innan vi lade tillbaka lådan i sitt gömsle. Med blodad tand, knappade vi genast in nya koordinater till en annan cache som vi visste låg i närheten. Kan säga att vi hade stor hjälp av Oos iPhone och dess tillgång till Internet på stor display! För på den andra gick vi bet! Tydligen skulle det vara en microcache, dvs väldigt liten, och svårt gömställe enligt tidigare loggar på hemsidan. Vi letade och letade, försökte knäcka ledtråden, men fick till slut ge upp. För den gången i alla fall....!
Att kunna följa hur man gått är både bra och dåligt... Såg ganska kul ut efter vi var klara, men dryga sju kilometer tror jag vi trampade omkring. Undrar hur många av dom som var runt, runt, letande efter den lilla minicachen!


Helt hopplöst! Men känner jag Oo rätt, så har han inte gett upp jakten på denna!
(Finmiddag! Denniskorv med vaniljkex!) 
Kanske blir det mera jakt idag. Det var riktigt roligt, så mycket trevligare än att bara kollapsa i soffan! Och så måste vi få ut egna cacher också! :o)

Kommentarer
Postat av: marita

Den ni gick bet på är det där Oo sitter på huk vid ett hus?

En sån microcache kan sitta fast med magnet under plåt,i rör t ex bara o fortsätta o leta:))När man väl hittat en svårare cache får man mer o mer vana på o komma på finurliga gömmor:))

Sånna cacher gillar jag bäst faktiskt:)Tänk även på att kordinaterna ni knappar in inte alltid är exakta-det beror lite på vilken gps den som lagt ut cachen har-alla gps är inte hundraprocentiga utan en felmarginal på några meter i omkrets är inte ovanligt hälsar staffan här...Nä nu ska vi strax ut o geocacha....fint väder idag ju.

2009-08-14 @ 09:21:39
Postat av: Elin

Låter riktigt roligt detta ju... (jag som skrev i gårdagens inlgg) och klockrent för er!!!!

2009-08-14 @ 10:42:56
Postat av: Anna

Perfekt sysselsättning för er. :o)Huga vilken middag. Jag skulle få ont i huvudet på en gång. Ni kunde inte ha slängt in några pinnar pommes frittes i ugn iaf? En liten gurkbit på sidan? Det är ju inte såååå svårt. ;o)

2009-08-14 @ 13:10:21
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Jaa, vi gick runt den femtioelva varv! Att de kan vara SÅ små? Var ryms loggen då?? För av forumen att döma, så finns det ju en logg i de pluttiga cacherna!Lycka till i er jakt!! :o)

2009-08-14 @ 13:15:34
Postat av: Linda till Elin

Hehe, ja det är det faktiskt! I båda fallen! :o)

2009-08-14 @ 13:16:11
Postat av: Linda till Anna

Ja! :o)Hehe, orka sätta på ugnen! Xo) Men jag drack faktiskt pärondricka till, så det blev lite från fruktsidan också! ;oP

2009-08-14 @ 13:17:19
Postat av: marita

Linda...antar det var du som undrar var loggen ryms i de små cacherna....ibland är det ihoprullade remsor som bara är nån centimer breda men då är det oftast nannocacher-då kan de vara gömda i en skruv eller bakom en mutter som nån mixtrat med...ligger de i en t ex filmrulleburk är det oxå rullade pappersbitar man skriver på.Vissa använder sig av just filmrulleburkar vid just microcacher-då kan de ha klistrat fast en magnet i burken för att den ska kunna sättas fast på just plåt o såntVi hitta 8 stycken idag-o 3 av dom var pyttesmå cylinderlika cacher som bara va ca 1,5 centimeter långa o ca 1/5 cm breda dom va smååå.

Där hade de lindat en remsa papper på knappa 1 centimeter bredd runt själva skruven som man sen skruva in i cylinderhylsan-gäller o skriva pyttelitet.2009-08-14 @ 17:16:18
Postat av: Stefan till marita

Klart man blir orolig, skyller på gps-en att den inte ser vart norr är... och Oo har ändå gps i sin mobil... :o)

2009-08-14 @ 17:35:20
Postat av: marita

Stefan....hmmm ja 2 gps:er o ändå vilse...låter ju inge bra...:0)

2009-08-15 @ 08:51:24
Postat av: Linda till Marita och Stefan

Hallå där, vi kan väl inte rå för att tekniken strular! Xo)

2009-08-15 @ 13:31:48
Postat av: Linda till Marita

Åtta!? Wow! Och så sådana pluttiga också?! De är ju verkligen mini! Vilka är ni på hemsidan?

2009-08-15 @ 13:33:31
Postat av: marita

Linda....Vi visste inte innan att det va sånna pytte denna ggn för cachen var en sk other....då kan det va precis vad som hellst...just denna cachen kallades för uteliggardjuren...o det var verkligen djur nån lagt ut som smälte in i naturen o i dessa djur hade de pillat in en sk nannocach....riktigt läskig cach faktiskt....är glad att det inte var jag denna ggn som "hitta"nån av dom.

2009-08-15 @ 21:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0