Mörker

Arbetsdagen är inte riktigt slut ännu, men det är alldeles mörkt utanför våra fönster! Molnen ligger så tätt och lågt att man knappt kan se ned till fabriken. Det blåser tydligt och regnar ordentligt. Tror inte det blir någon geocaching idag.
Satt med fem minuter på fredagsfikat innan jag lessnade. Somliga kan visst sitta hur länge som helst!

Ingen missade väl min negativa inställning till Facebook? Hallå, det finns ju massor av roliga små spel som man kan lägga meningsfull tid på! Kolla bara in mitt eget lantställe! Mina obefintliga odlingskunskaper frodas i den virtuella världen, där blåbär och ananas formligen sprutar fram ur mina gröna fingrar!
Det som förundrar mig, och fungerar som en form av tröst, är alla mina lantbrukargrannar som verkar lika bitna som jag är. Vad är det med dessa enkla, till synes totalt meningslösa java-applikationer (eller vad det nu är), som skapar sådant beroende? Oo suckar och frustar irriterat, och undrar hur tusan han kan lägga tid på ett så tråkigt spel - och planterar nya tomater igen - och igen.

Jag kan inte komma fram till annat än att det inte alls är så meningslöst. Det är avkoppling, så meningslöst att det blir meningsfullt. Jag frossar glatt i fröutbudet. "Ska jag plantera hallon eller kronärtskockor?"  "Om jag sätter potatis nu kan jag skörda dom innan helgen är slut." "Hur långt har jag kvar innan jag går upp en level och kan sätta morötter? Wow!" "Oj, dags att mjöka den bruna kon - på chokladmjölk!"
Jag personligen tilltalas också av själva uppbyggnaden. Liksom när jag spelar "Civilization", är det utforskandet, upptäckterna, att bygga vägar, byggnader, se min befolking växa och bygga nya städer, som jag gillar. Sedan kommer andra civilisationer och ska kriga och ha sig, förstöra mina omsorgsfullt byggda gruvor och vägar. Har jag inte byggt tillräckligt med soldater så jag kan försvara mig, så bryter jag spelet och börjar om från början.

Här har jag mina grödor, mina änder och bananpalmer. Snart kan jag så kaffebönor, och samlar jag tillräckligt med pengar kan jag köpa ett vindkraftverk, och expandera min mark. Inga krig, inga tornados. Bara så, skörda, plöja och samla ankdun. Och jag behöver inte ens gummistövlar, grep eller grässtrå i mungipan!


Kommentarer
Postat av: Elin

Är nog snart ensam om att inte ha testat farmville, men vågar inte längre... alla har ju fastnat där :)

2009-08-28 @ 22:49:07
Postat av: Stefan

Jag tror du skulle se fantastisk ut med ett strå i mungipan! :o)

2009-08-29 @ 13:16:57
Postat av: marita

hehe...ja du Linda detta FarmVille är nog ett gift...men så skoj det är.Är ju hur kul som hellst o dona o ha sig på sin farm-o så enkelt jämnfört med i riktiga livet....pengarna bara flödar in snabbt o grödorna växer fooort.



jag gillar sånna här spel helt klart:))

2009-08-29 @ 20:01:14
Postat av: Anda

Nja, det var absolut inget starkt argument för att jag ska gå med i Facebook... ;o)

2009-08-31 @ 09:48:43
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Elin

Hehe, stay out of it! Save yourself! ;o)

2009-08-31 @ 10:57:40
Postat av: Linda till Marita

Precis! Det är så enkelt, men så trevligt! :o)

2009-08-31 @ 10:58:25
Postat av: Linda till Stefan

Hehe, och komockor under stövlarna! Oo är ju annars den som i varje fall gillar strå i mungipan! :o)

2009-08-31 @ 10:59:19
Postat av: Linda till Anda

Haha! Inte? Men kom igeeeen!! ;o)

2009-08-31 @ 10:59:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0