Geocaching

Marita gjorde att jag fick upp ögonen för detta med geocaching. Svenska sidan här. Det verkar helkul! Modern skattjakt i hela världen! Med hjälp av GPS får du koordinater som du knapprar in och så är det bara att ge sig ut! Jag och Oo som tycker om att vara ute i skog och mark, och bland annat gillar Naturpasset, vill nu prova detta. En liten låda med loggbok och penna är obligatoriskt vid koordinaternas mål, och ibland kan en symbolisk liten grej finnas i som man kan ta, om man lägger i en ny.

Man kan lägga ut egna lådor också, som andra kan leta rätt på. Cachebanken är på den engelska sidan, där man kan få fram alla utlagda cacher som finns.
Olofstorp ligger vid frågetecknet (mystery-cache) i mitten, så det finns några stycken i och omkring Göteborg! En ska bland annat finnas rakt in i skogen från oss! De gula är så kallade multi-cache, dvs en i en hel serie som i sig innehåller ledtrådar till en annan cache som till slut leder till huvudcachen.

Cachen kan gömmas högt och lågt, och så pass att en "svampplockare" inte ska kunna snubbla över den. Alltså kan det behövas lite extra ledtrådar ibland, vilka finns på hemsidan. Men du måste vara registrerad (gratis) för att få tillgång till cachebanken!
Förutom logg i cachen, så finns logg på hemsidan där man hämtar koordinaterna. Måste vara väldigt roligt att lägga ut en cache, och sedan följa kommentarerna hos de som letat efter den! Det var då kul att läsa de andra som fanns där nu. Jag vill ut och prova NU!
 

Kommentarer
Postat av: marita

Vad skoj att ni nappat på det hela:))Tycker själv att det varit roligare nu under semestern-mitt första försök blev ju inte så lyckat som jag för länge sen skrev om vilket ledde till en viss pessimism från min sida då....men får väl medge att det är roligare nu....;)men ha alltid en egen penna med för i vissa cacher finns ingen-i vissa får inte ens penna plats-en nannocach som en sorts cach heter kan va så liten som en mutter/skruv....ingen penna där alltså...Lycka till:))

2009-08-13 @ 16:36:51
Postat av: marita

Glömde ju skriva att staffan har lagt ut 2 egna cacher o han tycker som du skriver att det är superkul o följa alla som hittar eller ej hittar dit o läsa komentarer o annat om sin cach:))

2009-08-13 @ 16:40:19
Postat av: Stefan

Hörru, är inte du uppväxt med Vilse i pannkakan?? :o)Meddela när ni ger er ut så vi vet när det är dags att starta skallgången... :o)/Stefan

2009-08-13 @ 20:28:05
Postat av: Anonym

Låter som en kul grej ju :)

2009-08-13 @ 22:14:12
Postat av: marita

Stefan....hehehe.....annars är en gps rätt bra om man e vilse liksom....bara o gå "bakåt" för o hitta tillbaks igen....;)

2009-08-14 @ 00:10:58
Postat av: Linda till Marita

Ja, vi måste lägga ut egna cacher så snart som möjligt! :o) Men hur detaljerad karta har ni? Med stigar, mindre sjöar och sådant?

2009-08-14 @ 08:21:02
Postat av: marita

Linda....staffan har "köpt" till en sk friluftskarta pro-så med den ser man stigar o vägar-sjöar-traktorvägar mm-den har även prickar som visar husen.men det finns dyrare gps:er än den vi har som redan har sånna kartor i så att säga.

2009-08-14 @ 08:26:30
Postat av: Linda till Marita

Ah, ni har en sådan ja. Jo, vi antog att man behövde en sådan för de riktigt detaljerade varianterna. Nu ser det ju ut som man går i rena öknen eller nåt! :o)

2009-08-14 @ 08:51:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0