Fumble!

Så har vi varit på vårt första geocachingevent! Sega i både kropp och knopp var vi båda när vi lämnade soffans bekvämlighet och satte oss i cachmobilen. Koordinaterna på eventsidan ledde oss till Lisebergs södra parkering, och när vi kom dit var redan jättemycket folk på plats! Snacka om att vi piggnade till när vi såg alla andra cachare och kände förväntan i luften. En del fotade vissa bilar, och efter att nyfiket kollat närmare, hade de bilarna Travelbugs! Det är alltså mobila Travelbugs, där man på hemsidan registerar var man sett den! En kille hade till och med tryckt en bug bakpå sin jacka!

Allt eftersom kom fler och fler bilar, och folkmängden drog sig mot en specifik plats där en Volvokombi stod parkerad på en höjd med rumpan ut mot oss. En digital klocka tickade mot klockan 17.00 på display däri.

Då skulle vi får reda på koordinaterna till den riktiga startplatsen, men hur skulle det gå till? Displayen var ju så liten för alla de siffrorna! Så när klockan blev 17.00 visades bara en liten text. 88.0 MHz.
Ev viss förvirring uppstod tills folk började förstå att vi faktiskt skulle ratta in frekvensen på en radio! En del börjar gå, en del lunka och en del springa mot sina bilar. Och helt plötsligt befinner sig jag och Oo i fullt språng mot Gulingen för att snabbt hinna ut från parkeringen! Jag rattar in frekvensen, och där är det faktiskt en karl som pratar på, och rabblar upp koordinaterna för startplatsen!
Efter feltryck av mig på gps:en hamnar vi fel, typiskt! Men vi hamnar åt rätt håll i varje fall, för vi ska till Gårda Johan, en tennisanläggning på Hisingen.






Där slussar parkeringsvärdar in oss, och inne i hallen har de riggat upp för smidig registrering och uppladdning av alla cachekoordinater. Otroligt välorganiserat är allting med en första sluss för registrering, och en andra för uppladdning till gps:erna, flera stationer för alla olika modeller och fabrikat som vi kan ha. Vi får även en liten grej som vi ska använda för att logga cacherna, smidig liten sak som man bara sticker in i en dosa. Därefter får vi vänta en stund tills alla är registrerade och klara. Info ges innan hela hallen släcks ned och starten går. Dryga fyra timmar är vi ute i mörkret och jagar de små elektroniska dosorna. Trettio totalt ska det vara, varav en del är multi och mystery. Multicacherna ger oss nya koordinater där själva cachen och loggningen är.
Det är häftigt att se alla dessa små ljus överallt i skogen, pann- och ficklampor som söker sig fram! Många gånger är vi flera stycken som letar samma cache, och det är vansinnigt roligt att se alla leta överallt! Vem ska hitta den? Cacherna sitter uppe i träd, under klippblock, bakom skyltar och inuti en kontainer där Oo gjorde som alla andra före oss, ålade i leran för att komma in. Sedan fick vi veta att det fanns en lucka på baksidan! Inuti kontainern hade de riggat en webbkamera, så de som var kvar i hallen kunde se alla som loggade just då.



En cache ledde oss till en "bar", där de smällt upp ett militärtält, spelade musik och bjöd på varm glögg, vatten och pepparkakor! Det var gott kan jag säga! Och efter att ha cirkulerat kring tältet en stund insåg Oo att cachen faktiskt var inne i tältet!

(Mitt i bågskyttebanan i skogen, en multicache)




När klockan började dra ihop sig, var jag sketastrött i benen och fötterna värkte rejält! Väl tillbaka fick vi logga själva eventloggen. Alla cacher man tar under ett event räknas inte in i de totala antalet man funnit, utan själva eventet räknas som en cache. Totalt hittade vi 23 cacher, varav fyra stycken som inte tillhörde FAD. Efter loggning bjöds det på varmkorv innan en lång väntan med prisutdelning, lotteri-vinster med mera.
Till slut orkade vi inte sitta längre, så halv två var vi hemma igen för en välbehövlig dusch! Väldigt trötta, men väldigt nöjda! Himla kul grej, väldigt välorganiserad och kostade inte en krona! Svenska geocachingföreningen måste ha jobbat häcken av sig för de nästan femhundra deltagarna det nu blev! Grymt!

Har via FB fått kontakt med en av mina gamla Krav Maga tränare. Han är också cachare, liksom en annan från det gänget jag tränade med! Haha, tänk vad många som man känner eller känner till som också visar sig hålla på med detta! Han har tagit 178 stycken på en dag. 178! Tydligen var det välplanerat, och pågick under 24 timmar... Snacka om att vara trött i benen!

Vi var i varje fall nöjda med våra 23 på dryga fyra timmar, och sov som klubbade sälar tills det var dags för mig att kliva upp och jobba på SM-finalmatchen mellan AIK och IFK. En match som också visade sig bli ganska intressant.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Oj, vad roligt det verkade. Inte för att jag kommer att orka mig iväg på nåt sånt inom den närmaste tiden. Men jag vet att grannen har en på sin gård. Ni får ta några här uppe när ni är och hälsar på i mars. :o)

2009-11-02 @ 10:50:05
Postat av: Linda tilll Anna

Ja, det var riktigt roligt, och kul att se alla dessa geocachare! Hehe, vi har redan spanat in att det finns cacher uppe vid Storforsen också! Vi får ta med en spade så vi kan gräva fram dom ur snön bara! Xo)

2009-11-02 @ 11:53:01
Postat av: marita

Vad duktiga ni va:))Staffan o Jonte tog oxå nåt sånt tror de hann med o hitta 21 st som tillhörde själva FAD "banan" eller vad man säger.



De tog ett par innan oxå-men de cacher som låg utefter banan hade de i stort sett tagit allesammans innan här för ett tag sen....så de va lite besvikna att banan gick just där de redan varit....men för övrigt va de nöjda o tyckte det hela va superskoj.



//Marita



De åkte oxå fel först-för staffan va lite lat o satte inte in stereon direkt utan följde efter en annan bil som visa sig inte alls skulle riktigt dit...hehe...men de kom rätt rätt så snabbt ändå.

2009-11-02 @ 13:18:25
URL: http://mamsensvardag.blogg.se/
Postat av: Linda till Marita

Haha! Hoppas de inte följde efter oss då! Xo)

Typiskt att de redan varit där förut, men det var onekligen skoj!

2009-11-02 @ 14:11:12
Postat av: Anna

Oj, tänkte inte på det...

2009-11-03 @ 14:28:41
Postat av: Linda till Anna

Hehe, inte jag heller till en början, men så kom jag på vart vi faktiskt skulle, och vilken årstid! :o)

2009-11-03 @ 14:56:58
Postat av: d3bjorn

Kul att ni också hade kul på FAD! Jag var också med för första gången 2009. Kul också att få läsa om er framfart och se alla fina bilder. (Jag hittade hit från geocaching.se.)

2010-01-27 @ 19:46:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0