Vart tog helgen vägen?

På vägen hem i fredags kände jag mig så här pigg. Ungefär lika alert denna morgon. Vart tog helgen vägen!?


När jag kom hem i fredags, stod Oo vid spisen med currydoftande pasta. Gott!
Till efterrätt blev det jordgubbar som vi fått av Nicke! Med ovispad grädde ska de vara...och massor av socker...mmmmmmm!

Till lördagen drog Oo till Landet för att hjälpa Tomas dra upp båten inför vintern. Jag åkte till Lindholmen för att träffa de tre andra superhjältarna, Johan Kent, Pontus Wayne och Caroline Grey. Vi körde igenom alla låtarna, och planerade grovt upplägget. Det blir lite trångt på scenen med oss alla fyra i vissa låtar, och det blir rejäl halkvarning av all svett! Johan gick omkull nu när vi övade, så vi får försöka vara lite försiktiga, vilket inte är det lättaste när adrenalinet pumpar! Det ska bli kul i alla fall, och vi pratar om att ta våra hjältar vidare till fler anläggningar, så länge tiderna passar oss alla fyra. 

Efter vår generalrepetition åkte jag in till Nordstan för ett sista försök att hitta hölster till både höger och vänster ben. Det jag hittat hittills var bara för höger. Ingen lycka denna gång heller, men hittade ett par svarta shorts/hotpants för typ femtio spänn på H&M. De var råsköna! 

Väl inne i stan påmindes jag om varför jag drar mig för att åka dit! Trångt och långa köer! Dessutom glömde jag förstås lägga på minnet, vilket parkeringsplan jag parkerat på! Gulingen är förvisso lätt att få syn på, men är man på helt fel våningsplan och letar, så är det inte så enkelt!

Köpte dock grymt god sushi på ett ställe som kassörskan tipsade om. Missuppfattade Oo, och köpte två 12-bitars, när han hade sagt att vi kunde dela på en sådan! Han hade fått lunch på Landet efter båtuppdragandet, medan jag var vrålhungrig.
Till kvällen var det så dags för 30-årsfest i...Ale? En gammal vän till Oo, så han hade fixat 30 olika sorters öl på flaska efter ett eminent tips av Andreas. Hehe, det blev lite tight med cellofanet till den sista korgen!

Vi var ett tjugotal inbjudna, som bjöds på jättegod buffé med efterrätt. Jag tog tre bitar av efterrätten!

Mitt emot oss vid bordet fick vi ett trevligt par från Kungsbacka. Av någon anledning hade hon "mitt" glas, då namnlappsskaparen visste att vi gift oss, men förmodat att jag bytt efternamn! Hrmpf!


Jag hade rätt trevligt, men började krokna ganska snart efter jag inte fått något annat att sysselsätta mig med efter maten, förutom enbart socialt umgänge. Till slut befann jag mig i det pinsamma tillståndet där ögonen gick i kors, och jag inte kunde sitta stilla pga smärtan i svanskotan. Innan klockan var midnatt, gick jag upp och letade fram ett gästrum där jag helt sonika lade mig och somnade!
Efter ett tag letade Oo upp mig, orolig för vart jag tagit vägen, men tryggt förvissad att jag inte hade något emot att ligga där och slumra, gick han ned igen. Därefter veknade jag bara till emellanåt av skarpa åskblixtrar genom fönstren, "Boten Anna" på hög volym, och skön(?)sång producerad av Playstations Singstar. När Oo började krokna var klockan närmare tre och kom och hämtade mig. Några tappra gäster var kvar, där några sångstjärnor fortfarande var i action. Klockan hade passerat 04 innan vi var hemma och i säng!

Söndagen började därför väldigt lugnt och skönt. Efter brunch bestående av plättar, bacon och sushi, kom Andreas, Elin och Noel förbi för lite promenad, och vi beslutade att geocacha lite!
 
Efter att ha röstat bort en cache intill Hells Angels tillhåll (med det passande namnet "Stay connected along the road to hell"), åkte vi till Lerum för en mysig promenad längs en å, där cacherna låg i anknytning till det flertal broar som gick däröver. En del mer svåråtkomliga än andra.... Bakfulle Oo fick offra sig i geocachingens namn!
I denna cache hittade vi en annan travelbug, så vi bytte den mot en av mina virkade möss!



Cacherna ledde oss till Aludden där det blåste rejält, men var väldigt fint! Där låg en restaurang/café, där vi tog en fikapaus. Elin tyckte stället var mysigt för till exempel en bröllopsmottagning, en pik som gick helt förbi somliga öron!  Vi kom fram till att Lerum generellt var ett väldigt mysigt litet samhälle! Efter fikat blev det lite stressigt för mig som skulle in till stan och jobba. Jag hade packat väskan, och vi hade två bilar för att jag skulle kunna åka direkt, men så kom jag på att jag glömt packa bältet!
Oo sprang och hämtade Gulingen, så jag fick tid att blåsa hem, hämta det förbenade bältet och dra vidare till stan. Där visade det sig vara hopplöst att hitta en närliggande parkering! Match på Rambergsvallen, Finnkampen på Ullevi, och så matchen på gamla Ullevi, där bortalaget Borås är så närliggande, att biljetterna var slutsålda! Jag irrade i 20 minuter innan jag gav upp och ställde mig borta i Gårda. Fick stå i träningsbyxorna och linne med svetten rinnande längs ryggen vid genomgången.

Denna travelbugen som heter "Cardiopulmonary resuscitation" började sin resa i Sydafrika i oktober 2008, och har som mål att nå ägarens gamla hemland och goda vän i Leksand! Eftersom jag fick med mig den efter vår promenad, fick den följa med på en liten rundtur i Göteborg!



(Ullevi där Finnkampen ägde rum)





(Gamla Ullevi från både ut- och insidan)



Tyvärr fick den inte delta i matchen och uppleva trycket från de fullsatta läktarna. Jag, kollegan och en publikvärd stod med ståpäls när klacken enstämmigt vrålade sina ramsor och hoppade i takt. Det är mäktigt, och hela konstruktionen svajar betydligt när de hoppar! Inte konstigt att de boende intill upplever en mindre jordbävning!
Vi ska nu försöka hitta en cache där vi kan lämna av bugen med det konstiga namnet, något närmare sitt slutmål.

Matchen, samt före- och efter förflöt lugnt och ordnat. Innan matchen fick vi slussa vilsekomna Älvsborgare som av någon anledning råkat få biljetter till IFK-klackens sektioner och tvärtom. Även om det var sällskap av både blå-vita och svart-gula, så kunde vi inte tillåta svart-gula att gå in på hemmasektionen. Alla tycker inte det är trevligt med gott samröre mellan lagen tyvärr.
Liksom när Häcken spelar får vi muntra pikar, en del med allvarliga undertoner om våra vaktkläder som ju är allt annat är blå-vita!

Slet upp kameran på vägen ut från omklädningsrummet. Denna gång hade de inte hunnit samla ihop lika många, men jag tycker de ser så roliga ut där de står som en liten skog! Kramgoa ser de också ut att vara! Funderade på hänga bugen på en, men vågade inte. :o)

Klockan hade passerat halv elva innan jag var hemma igår, och fastnade sedan framför sista "Sagan om ringen"-filmen innan jag varvat ned tillräckligt för att somna.

Vi har under morgonens mailväxling kommit fram till att veckohandlingen innan helgen var ganska bortkastad. Vi kommer inte att vara hemma tillräckligt för att tillaga egna middagar!
Idag ska Oo på GAIS-match efter jobbet, och jag ska till Allum och lämna tillbaka ett hölster och fixa ett par handskar. Imorgon har jag specialpasset på Lindholmen, och Oo har sin månadsträff med gamla jobbarkompisar. På onsdag ska Oo hjälpa Tomas med båten, torsdag kör mitt combatpass i Kållered igång, och på fredag ska jag jobba på Möllan. Lördag har Oo träff med whiskeyklubben i Trollhättan, och blir borta till söndag. Jag har kvartal för combat på lördag och Sportlifemöte på söndag. Innebandyn kör igång snart också, och förutom lördagstiden, ska det även vara måndagar nu också!
Nästa helg är det Josef och Helenas bröllopsfest, och därefter är det IFK-match igen.

Undrar om vi inte riktigt tänkte efter ändå när vi beslöt att ha halloweenfest igen!


Kommentarer
Postat av: Anda

Ja, ni är verkligen upptagna framöver. Men mat ska ni väl ändå ha i er? ;o)



Vad skönt det lät med en sovstund där på festen.



Vi var på 3årskalas igår. Jag blev helt slut efteråt trots att det var mitt på dagen... Jag får skylla på tårtorna...



2009-08-31 @ 10:50:19
URL: http://andasblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda till Anda

Det är klart! Denniskorvar och micropopcorn? ;o)



Ja, jag struntade i hur det kunde tänkas uppfattas! Det hade varit mer skämmigt att trilla av stolen!



Tårtor är alltid en godtagbar ursäkt! :o)

2009-08-31 @ 11:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0