Regnig måndag

Mitt spindelnät/trassel/fiskenät växer fram relativt fort tack vare de tre omslag per maska som man gör vartannat varv. Har lyckats rädda åtskilliga tappade maskor, reparera konstiga missar och jobba mig en bit på väg. Kan inte låta bli och undra hur klokt slutresultatet egentligen kommer att se ut!

I helgen blev det dock inte mycket stickat. Oo kom hem sent från svensexan, men drack så obefintligt, att han körde hem själv! Han var uppe med mig på söndagen, då jag skulle klä på mig kycklingdräkten och åka och jobba. Så han slapp baksmällan, men blev rätt trött ändå av ynkliga sovtimmar, och sov sött när jag kom hem efter IFK:s 2-2 match mot Helsingborg.

Jag var också lite seg, men vi ryckte upp oss och drog ut och geocachade! Våra officiella namn är numera (tack vare Stefan), Indiana Oo och Linda Croft! Hela sex stycken omkring Gråbo blev det, och vi valde relativt lättillgängliga cachar som inte krävde allt för mycket kavande genom skog eller bestiganden av berg. De bjöd ändå på lite utmaning och kluriga gömställen. Utan ledtrådarna hade det varit riktigt svårt!


En cache ledde oss till en jättemysig skog! Täta granar med grön mossa som
en matta på marken. Man bara väntade på att se rumpnissar eller småtroll kika fram bakom stubbarna!
Vi kompletterade vår utrustning med ficklampor, vilket visade sig vara ett lyckokast för att hitta en cache, men även väldigt bra för att slippa sticka in handen i mörka hålor i marken!

Ikväll ska Oo på GAIS-match, medan jag fick nog av fotboll igår och stannar hemma och tar det lugnt. Känner faktiskt för att sticka lite och bli klar med fisknätet.






(Utan iPhonen och tillgången till Internet (och ledtrådarna) hade jakten gått betydligt trögare!)







Kommentarer
Postat av: Elin

Hehe, fina namn! :) Där har ni ju era Halloweendräkter klara - ni kan ju vara era alter egon :)



Och om det inte funkar så kan du ju sticka ett spindelnät att ha på dig ;)

2009-08-17 @ 10:31:02
Postat av: Anonym

Haha, där har du något!

Fast fisknät? Ska jag gå som kassler? Xo)

2009-08-17 @ 10:43:34
Postat av: Elin

haha! Nej gör ett stort spindelnät o gå som något som fastnat i ett spindelnät :)

2009-08-17 @ 11:10:22
Postat av: marita

Ja du ser så bra det är med ficklampa:))



En friluftskarta är perfekt-vi kan ju se t o m små stigar på den-vilket underlättar en hel del i letandet.

O de cacher som har ledtrådar är guld värda tycker jag-då har man ju iallafall nåt riktmärke utifall den som lagt dit cachen gett en aningens fel kordinat....igår hitta vi en med 13 meters fel kordinat...



2009-08-17 @ 12:22:30
Postat av: Linda till Elin

Fniss! Tror jag röstar på Croft istället. Känns högre på coolhetsskalan! ;o)

2009-08-17 @ 16:38:02
Postat av: Anonym

Oj, det måste vara frustrerande!

Vi vill skaffa den där Friluftskartan, men rackarns vad dyr den var!

Provade en multicache, men vi hade ju inte läst på innan, att de utlagda koordinaterna var falska! :o) Så går det när man spontant försöker prova en ny typ av cache när man är ute på plats! :o)

2009-08-17 @ 16:40:13
Postat av: marita

Hej Staffan här(stealth767) Maritas man.

Ni har en så bra GPS så jag hade rekomenderat att ni blir premium medlemmar på Geocaching.com (Kostar ca.200kr). Då kan man ladda ner en fil till gps:en med 500 cachebeskrivningar med alla ledtrådar o allt som står på sidan med beskrivningar så slipper man printa ut alla papper eller skriva för hand i gps:en.



Nu marita här då....min gubbe är lite sotis på er gps...han tycker han ska ha en sån...men det tycker inte jag för han har nyss köpt denna han har nu och som va såååå bra när han köpte den o då kan han allt stå ut o ha den ett tag till:))



Bättre lycka nästa gång ni är på multicach....sånna är faktiskt riktigt roliga-vi gjorde en sån igår vi:))

2009-08-17 @ 18:06:09
Postat av: Linda till Staffan och Marita

Staffan: Tack för tipset! Ja, det skulle onekligen underlätta att slippa fumla med utskrifter, eller pilla med iPhonen hela tiden! Undrar om det egentligen var så stor skillnad mellan 300 och den 400t som vi nu köpte. Tror vi hade kommit upp i samma kostnad som 400:an om vi köpt 300 + Friluftskartan! :o)



Marita: Hehe, eftersom han har Friluftskartan har jag en känsla av att hans är bättre! Vi vandrar som sagt omkring i en öken, med endast de stora vägarna utmarkerade. :o)

2009-08-18 @ 08:23:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0