Tycka till

Jag funderade både en och två gånger på om jag skulle skriva om vårt interna drama här i min blogg. Ett tag funderade jag på att starta en anonym blogg för detta syfte, men som ni märkte blev det inte så. Man kan anse och tycka mycket om att blotta sitt innersta på detta vis, det som så många anser hör hemma bakom den städade fasaden. Jag körde ju ett litet resonemang kring mitt bloggande för nästan två år sedan och står fast vid det. Till detta kan jag ju lägga det jag varit inne på ett antal gånger tidigare när det beträffar dessa personligt "känsliga" ämnen: Att jag skriver för att jag fått nog av den prydliga fasaden, att jag inte har något att skämmas för och att vi alla säkert skulle må bättre av att ventilera dessa vanliga "svensson"-problem öppet. Varför anses det vara "fult" att erkänna brister? Att man har problem i sina relationer? Varför tisslas och tasslas det hellre bakom ryggen än frågas direkt till den det gäller?

Varför jag nu drar upp detta är kännedomen att närstående fått frågor om min och Johans familjedrama. Kanske frågor i all välmening eller frågor av ren vilja att gotta sig i andras elände. Jag vet hur det är, en självisk del tycker alltid det känns bra att läsa om andras problem, det kallas att vara mänsklig. Men har budskapet i alla mina skriverier nu genom åren gått någon förbi? Öppenhet! Om det är något du undrar, fråga! Och i detta fall fråga mig, källan, upphovsmakaren, den som sitter med förstahandsuppgifterna. Ja, det är enklare att fråga någon jag känner men schysstare och rakare att fråga mig. Det går att tycka till, fråga eller skälla anonymt i kommentarsfältet. Har länge funderat på att lägga min mailadress i menyn till höger just för detta syfte. Kanske är det dags att göra det nu. Men då kontakt har tagits med närstående vet de mycket väl hur man kan nå mig direkt. Gör hellre det är ni snälla, av respekt till mig och mina närstående samt för min respekt för er.

Sedan är jag inte dummare än att jag inser att jag ber för många döva öron, eller kanske snarare blinda ögon? Det är liksom priset man får betala för en offentlig blogg, ett val jag nu fattade och inte ångrar men vilkas konsekvenser jag ändå har en förhoppning inte ska drabba de jag känner.

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, om de nu läser bloggen så behöver de väl inte fråga någon annan vad som hänt...

2012-01-11 @ 13:02:43
Postat av: Lilla jag

Kan inte annat än att hålla med dig!

2012-01-11 @ 14:32:26
Postat av: Hannah

I think the posts has been pretty obvious (google did a decent job i would say =P ) and I really admire your transparency on this and it is your avenue of venting out :)



wanna set up a hotline?? 1800-ASK-LINDA ... LOL

2012-01-11 @ 16:39:18
Postat av: Helena

Hej Linda!



Har inte läst din blogg på ett tag (och antagligen inte J heller för han har inte sagt nåt om det som hänt) men jag läste idag och fick ta mig "tillbaka lite i tiden" för att förstå. Så himla trist (milt uttryckt) att höra vad som hänt, jag kan inte föreställa mig hur du känner det men jag tänker på dig.



Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så se till att få svar på alla frågor du har, det är det minsta du kan begära, tror att det är supernödvändigt för din bearbetning. Och att allting kommer gå bra för dig och lilltjejen behöver jag nog inte ens säga, du är en stark och sjävständig tjej som kommer att få det bra vad du än bestämmer dig för, det är jag övertygad om.



Om du vill snacka eller behöver hjälp med nåt så hör av dig. Jag tänker på dig, ta hand om dig.



Kram Helena

2012-01-11 @ 21:44:14
Postat av: Nina

Tassar in och smyg läser mellan varven.

Kan inte göra annat än att beundra dig och som någon sa glöm inte att leva i nuet.

Det är din blogg, du skriver det du vill sedan väljer vi andra om vi vill läsa eller inte så svårt ska det väl inte vara.

2012-01-11 @ 22:54:16
Postat av: Linda

Hannah: Haha, yes that would really be something, with a HUGE minutefee! ;o)



Helena: Tack! Ja, jag håller med dig och som andra också kommenterat, att jag för egen del behöver få svar oavsett hur framtiden blir, men framför allt om det ska finnas en tillstymmelse till chans att återbygga någonting.



Nina: Helt ok att smygläsa och tack för dina ord! :o) Ja, jag får allt påminna mig ibland att faktiskt fokusera på nuet och inte grunna för mycket på en framtid jag varken kan påverka eller förutspå. Det är ju för övrigt något som är rätt bra att anamma oavsett tycker jag.

2012-01-11 @ 23:26:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0