År tolv…?

(null)
Vi har ingen riktig koll och orkar inte leta bakåt i bloggen som jag brukar men gissningsvis var det tolfte året vi nu sågs för vår bowlingkväll. Traditionen håller i sig men inte resultatet där jag gick om och vann istället för Mikael! Han hade oflyt idag…  Roligast var nog ändock Ola som inte bara fick heta Olle av incheckningskillen utan också gick igenom första serien med knappt tvåsiffriga poäng för att sedan lägga två strikes på raken, haha!

Det var ett år sedan jag bowlade sist så kör ha träningsvärk i underarmen imorgon.

Blev en hektisk dag på kontoret då jag började hos SmartFacts, skyndade ned för att träffa min efterträdare och två från mitt gamla team  från Gent som är uppe och hälsar på. Fick luncha med dom eftersom vi hade fullt upp med möten resten av dagen innan jag hastade iväg in till stan. I somliga fall är i varje fall inte jag mera effektiv på kontoret…


Söndag

Där somliga känner ett litet lyckorus av att köpa skor är det garn som får mig att mysa inombords. Att vandra där bland hyllorna, se och känna på alla garnnystan och färger är lika tillfredsställande som att flanera bland bokhyllorna i bibliotek eller bokhandel! Lönen är på kontot och jag har ett nytt virkprojekt som efter den vanliga trevande början nu rullar på. Mönsterskaparen har alltid så bra YouTube-instruktioner så med den och lusläsning av mönstret kommer man över den initala tröskeln.
Strålande vackert väder denna helg men isande kallt så man lurades att klä sig för tunt. Till Lilltjejens träningsmatch hade jag underställ, täckbyxor och fleeceväst under Canada Goose tältet men fick likväl åka hem och lägga till fleecejackan därunder samt ett filt att sitta på!
 
Om jag trots krympande marginaler ändå köper garn kan jag också köpa något från listan som gavs när jag klev in på Ica Maxi. Inte mycket men bättre än inget med ett flerpack strumpor, några paket bindor och tvättmedel av de billigaste märkena.
 
Avtackningsmiddagen för Vaso var helt ok men det slog mig flera gånger hur social otränad jag blivit av de senaste årens hemarbete och obefintliga sociala interaktioner. Jag kände mig rätt och slätt stressad, hittade inte ord och uppträdde allmänt förvirrat. Den snabba och höga, eller ska man säga låga jargongen som jag kan ha svårt att hänga med i online hade jag ännu svårare för nu. 
Men shuffle board är kul och därefter var jag som tur var inte den enda som tackade för mig och styrde kylaren hemåt till Lilltjejen och C. Hem till min trygga vrå!
 
Kvällen efter fortsatte vi med det asiatiska matinspirationen i form av bao buns där jag helt sonika körde på sådan där färdig pulled pork men picklade både rödlök och gurka samt rörde ihop en misosås. Buns köpte vi färdigafrysta liksom dumplingsrundlarna på Saigon Food och körde i den nya bambuångaren. Supergott blev det och Lilltjejen höll med!
Jag tycker faktiskt att min lyckokaka pricklade in mig rätt bra...
 
Elvira sov över och de testade någon form av uppsättning av håret som jag och uppenbarligen de också sett i sociala medier, att med morgonrocksskärp eller strumpor rulla upp håret. Till morgonen visade det sig att Lilltjejen kört med flätor igen medan Elvira fick riktigt tjusiga korkskruvar.
Våfflor, hundpromenad, spel och chill innan Lilltjejen skjutsades till sin fotbollsträning.
 
Att spela Ark Nova, eller att spela spel över huvudtaget med C är som att spela golf. Man blir förbannad och vill skicka klubborna åt fanders, men nästa dag är man sugen och försöker igen. Jag förlorar alltid - förutom då C gör något misstag eller vi misstolkat reglerna till min favör.
Igår blev jag sådär jobbigt arg igen men istället för att bita ihop och härda ut slängde jag in handduken och surade tills stackars Christer fått fjäska tillbaka mig till hanterbar nivå. Jag bestämmer mig för att skita i den förbannade Ark Nova men likväl föreslår jag denna dag att vi ska spela igen.
Denna gång gick det lika bra för C som vanligt men inte riktigt lika dåligt för mig vilket gottgjorde gårdagen något, ungefär som när man får till det där perfekta slaget med drivern långt ut över fairway. Christer drog ifrån och ledde hela tiden förstås och jag förlorade såklart men eftersom det gick lite bättre för mig kunde jag lättare strunta i detta faktum. Ack den underlägsna är tacksam för minsta ljusglimt!
 
C andas hemmavid och jag gör detsamma på ett sätt. En smoothie till middag med semla till efterrätt. Nya koreografin går på repeat och jag slits mellan att vilja plugga kinesiska och virka.
Imorgon är det after work igen, nu utan plikt då det är vår årliga bowlingträff med Ola och Mikael. Jäklar vad tiden går fort!
 

Spring

"Do you know why the winter is leaving? Hold out your hand!"
    "Because spring has arrived!"
 
"Nu ger jag mig för idag, adjöss"
     "Dra åt h-vete du med och så ses vi nån annna dag!"
 
Det är ungefär den nivån på jargongen i VCATS teamet, de dåliga skämten och otidigheterna flyger kors och tvärs oavsett om de vistas i samma rum eller online. Det är ett skönt gäng att jobba med men det kan nog inte vara vem som helst för att trivas. Nedskrivet så här och taget ur sitt sammanhang förstår jag om man reagerar. Stoffe brukade kalla mig "pussgurka" och någon föbipasserande reagerade vid något tillfälle. En del tyckte vi lät som ett gammalt gift par.
Det finns alltid vissa personer som vill tolka på fel sätt och därmed sänka alla andra, vad det verkar ofta bara för sakens skull. Har man en sådan grov jargong som vi har i teamet är det superviktigt att man verkligen är lyhörd för när och var det passar och inte och med vilka. 
 
Glenn hade bakat en morotskaka med glasyr både uppepå och inuti så jag självklart åt för mycket. Lämnade av Ådi hos C imorse eftersom jag skulle till kontoret så nu kan jag besöka gymmet medan Lilltjejen har sin gymnastik. 
 
Mötesinbjudningarna har börjat trilla in för det andra teamet och vi har kommit överens att jag bara ska iaktta och låta dom köra PI planeringen som dom brukar. Det innebär att jag förhoppningsvis har några lugnare veckor framför mig, men å andra sidan ger VCATS mig mer än tillräckligt att bita i.
 

Gottigheter och krull

(null)
Lunchade med Ola som blivit min chef igen efter att Niclas slutat samt Bengt, produktägaren i mitt nya team. Vi käkade i PVH och det var banne mig flera år sedan jag var där, tiden då jag började på Volvo och jag utbildade inköparna som satt där. Kanske de gör det fortfarande men lunchstället är närmast där nya teamet sitter och det fick snabbt ett bra betyg av mig, restaurangen alltså. Mjukglass på självservering ingick!

Lilltjejen skulle träna fotboll och jag traggla styrelsemöte så tyckte vi förtjänade semla idag också. När man nu kan köpa sådana där färdiga semmelbullar är det så enkelt att göra egna, så som man själv vill ha dom!

Avkomman förskräcktes men ville uppenbarligen inte erkänna att hon gillade det fluffiga krus som flätorna gav eftersom jag nu fått fläta henne igen. Åttiotalet kanske är på väg tillbaka.
Lyssnar på en bok som utspelar sig detta årtionde och igenkänningsfaktorn är hög. Man påminns hur omständligt mycket var, som det enkla faktum att alla inte var ständigt tillgängliga innan mobiltelefonerna blev var ung och gammals självklarhet. Men å andra  sidan kände man inte till något annat och därför inget man reflekterade eller ifrågasatte. Det var telefonkiosker och telefonkataloger som gällde och svarade ingen var det bara att vänta.

Lilltjejen kom hem med smärtande knä så jag körde på liniment så nu klagar hon över att det bränner det istället…


Vackert väder

Det blev faktiskt en pappa till från klassen så behövde inte fylla rödingen till taket. Vi var en handfull som stod där och väntade tills barnen och ungdomarna vällde ut med sina grejer. Det var mysigt och jag kan ju inte låta bli att roas och gulla överdrivet mycket med min Lilltjej inför allas åsyn. Hon värjer sig och gastar att jag är såå pinsam men har nog lika roligt som jag. Ack den dag hon på allvar inte vill visa sig i närheten av mig!
 
Gav mig själv lite cred som bad om hjälp när det körde ihop sig med Lilltjejens fotbollsträning som denna termin ligger på onsdagarna och därför möjlig för henne att delta i till skillnad mot torsdagarna. C är med sin dotter dessa dagar men en annan som har skjutsats av oss ett antal gånger vilket fick mig att fatta modet att be dom om hjälp imorgon då jag har styrelsemöte. Lilltjejen sade att hon kunde cykla men jag tycker som sagt att jag har några tjänster att kassera in.
De kunde dock inte heller utan deras dotter skulle få skjuts av en annan då denna ska provträna för klubben. Har onekligen en del skjutsningar att inkassera där också så ännu ett mess gick iväg och transporten blev fixad. Klapp på axeln.
 

Dumplings!

(null)
För att ge plats åt ett flipperspel har jag fått en anledning att avyttra soffan som var alldeles för stor för mitt vardagsrum. Sektionerna gick inte längre att hålla ihop heller utan gled ständigt isär så idag blev det att hyra släp och pensionera schabraket. På Marketplace hade jag hittat Ikeas "Klippan", en tvåsitsig för femhundra spänn som vi hämtade från en trevlig ung kille med en gammal kattfröken vid namn Mjaumjau. Han gick dessutom ned en hundralapp trots att jag inte ens haft för avsikt att pruta, feg som jag är när det gäller sådant.
Soffan var i jättefint skick och hade uppenbarligen fått vara ifred från kattens klor, vilket den inte lär få vara här.
Jättenöjd med hur det blev och att min älskade fåtölj fick komma fram invid bokhyllan där jag lär sitta oftare nu än då den stod inklämd i hörnet. Det är så mysigt med alla böcker!

(null)
Det hann således bli ganska sent innan vi kunde påbörja vårt första försök till dumplings medan C jobbade vidare.
Vi köpte färdiga degrundlar på Saigon food, supersmidigt, så bara att fixa fyllningen enligt Filip Poons recept och sedan slå sig ned och pyssla. Riktigt mysigt!
Vi testade att både ånga samt steka och var överens att de stekta blev godast och allting sammanfattningsvis jättegott! Det blev trettio stycken och vi satte i oss allihop.
Nästa på den asiatiska prova-på-menyn är bao buns så vi byter den vanliga fredagstacon till asiatisk taco!
Lilltjejen pratade också om en annan nudelrätt hon sett hos Emmy som hon ville testa. Lät som stekta nudlar men får kanske göra lite efterforskningar.

Imorgon har skolan sin traditionsenliga skridskodag och vad det verkar har ingen fler förälder anmält sig för att köra ned klassens grejer denna gången heller. De efterfrågar några föräldrar från varje klass men tror jag bara kan erinra mig någon enstaka annan förälder från annan årskull tidigare. Knökfulla var våra bilar så misstänker att jag får fälla sätet igen imorgon.
Igen känner jag sådan tacksamhet att mitt jobb är sådant att det ger mig möjlighet att hjälpa till. Egentligen hade jag inte tänkt köra denna gång, just eftersom jag alltid gjort det hittills. Men varför skulle ungarna och personalen lida för en principsak? Jag vill ju hjälpa till och kan dessutom så då så!



Sovdags

(null)
Kvartal idag klockan halv ett trodde jag och botaniserade glatt i Saigon foods grossistbutik i Angered tillsammans med C. Knappt har vi kommit ned på 45:an så påminner min kalender att det är dags att infinna sig på gymmet i Backaplan. Kvartalen var halv tolv…
Så till låt nummer fem ramlade jag in i den knökfulla och svettvarma salen.
 
Blev ganska lagom dock med ett halvt pass så jag hade lite kvar att ge några timmar senare i Frölunda. Fick det till nästan trettio deltagare och salen kändes full, men bokningen tar över fyrtio. Skulle vi bli så många en dag skulle det bli för trångt då det idag var gränsfall.
 
Klockan har passerat tio, en rastlös Lilltjej ligger intill och Håkan Bråkan spelas från hennes BookBeat. Jag känner mig rätt mör så finns viss sannolikhet att jag somnar först av oss två.

Skönt trött

(null)
På tisdag är det fettisdag men så fort semlorna finns att tillgå har vi svårt att låta bli dom. C upptäckte att det fanns "kanelbullesemlor" och var förstås tvungen att testa medan jag föredrar den klassiska. Konditoriet kallade dom "lyx-semlor" vilket förstås föranledde frågan vad som gjorde dom lyxiga. Ingenting alls, stammade den generade kassörskan på det sätt man gör när man ertappats med en lögn, men man kan uppenbarligen ta extra betalt då. 

Medan Lilltjejen påbörjade bilresan hem från Sälen med Johan körde jag mitt pass i Majorna. C körde första flyttlasset från Martin och jag anslöt medan de höll på att tömma det. Tillsammans käkade vi lunchpizza innan vi körde två vändor till och jag var snabbt i behov av en ny dusch medan underarmarna värkte. Ändå kände jag som oftast den där tillfredsställelsen som bara riktigt kroppsarbete ger.
Omständigheterna var tråkiga, Martins skilsmässa men han verkar ha hanterat det med distans och pragmatisk inställning utan bitterhet. Fantastiskt fint hus hjälptes vi åt att tömma och köra över till fyrarummaren han köpt för sig och sina två tonårsbarn.
Fick en känslomässig påminnelse av sorg när jag såg de tomma rummen. Brustna förväntningar och ett liv som inte blev som man tänkt. Det blev något annat istället och just en annan känsla dök upp när vi kånkade en otymplig Kallax-bokhylla in i den nya lägenheten - känslan av omstart och den där häftiga insikten att bygga upp något nytt, eget från början. Av den anledning många flyttar har kan det lätt bli en tunn skiljelinje mellan en deprimerande och nedslagen känsla istället för den glädje och förväntan jag själv lät uppfylla mig. 
(null)
Så. Vi tog en dusch och bytte de smutsiga och svettiga jobbkläderna till middagskläder. Jättegott rått kött och mumsiga gnocchis med lemon key pie som avslut och grundande i magen för biosnackset. 
Biografen måste ha fått klagomål för de verkar ha dragit ned den hysteriska volymen något och jag kunde avnjuta "Ant-Man and Wasp Quantumania" i sitt IMAX-format. Nittionio procent utspelad framför green-screens och inte samma tråd av humor som var mycket av behållningen i de två första men helt ok ändå.

Imorgon lär jag ha träningsvärk i armarna, perfekt inför två combatpass…


Tack och hej

Så har jag officiellt tackat FaOS och GPI för tiden jag fick och det känns rätt konstigt och också tråkigt på ett sätt. Jag gillar dom alla i teamen skarpt och produktägarna är riktigt, riktigt bra att jobba med.
Men framgent är det VCATS och Manufacturing Analytics som gäller, varav det sistnämnda teamet är helt okänt för mig.
 
Åkte in till kontoret igår då VCATS gänget alltid ses på denna veckodag men behövde också undersöka vilka möjligheter till mötesrum som fanns inför kommande PI planering. Glenn hade bakat macarons, sååå goda! Han är en person man inte direkt förknippar med att stå och baka småkakor men han är förtjust i att göra det och gör det så bra! Han hade malt mandeln själv, medvetet lite grövre och det var riktigt gott med lite krunsch i de sega mandelmarängerna.
 
Bakar själv paltbröd som just nu står i sina formar för en sista jäsning. Jästpaketet hade passerat bäst-före men visade uppenbart inga problem att föröka sig. Det blir varma paltbröd med ost till middag - med semla till efterrätt!
Vi lunchade på Frölunda torg och tog en sväng förbi Hemmakväll. Härligt att det är fler än jag som uppskattar denna typ av humor!
 
Det är en outtalad regel i vår del av organisationen att inte boka möten på en fredagseftermiddag, så jag har haft god tid att rensa kalendern och avyttra mina accesser och liknande från mina överlämnade team för att därefter förbereda inför det nya. Mina uppgifter i kinesiska går än så länge som tåget. Det känns bra mycket enklare med kontinueliga inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar än ett enda slutprov som förra kursen hade. Men så känner jag också hur mycket jag likväl fått med mig från förra kursen som underlättar markant i nuvarande, så lite orättvist kanske mot den första.
 
C ska hjälpa Martin att flytta i helgen och jag har mina lördags- och söndagspass som vanligt, plus kvartalen på söndagen så vete tusan hur mycket fysisk nytta jag skulle kunna bidra med timmarna däremellan. Han har ett hus att tömma efter sin separation som också har flipper- och arkadspel som nu ska hitta ny plats någonstans. Fy sjutton för att tömma ett helt hus! Ju större man bor desto mer samlar man på sig.
Jag gruvar redan inför dagen jag kommer att måsta tömma vinden. Jag fattar inte vad jag har där men ändå är det fullsmockat!

Goff

Japp, det blev dessert efter frukosten idag i form av tårtbakelse! Vi föregick varandra igår när jag kom hem efter mitt pass med kartongen i händerna - till förberedd middag och efterrättsbakelser. Bjöd på geléhjärtan innan passet och vet inte om det var det extra sockret som gjorde att jag hade en jäkla energi, deltagarna undrade till och med vad jag hade ätit. Bastu med Birgit efteråt och sådär skönt utmattad var det härligt att avnjuta de framdukade pilgrimsmusslorna med pasta. Jag älskar pilgrimsmusslor! 
 
Vi hade kommit överens om att fira dagen på lördag istället då C bokat bio men jag föll för det kommersiella trycket och köpte både present och minitårta. När jag efter arbetstid droppade in på konditoriet på min väg till passet var det såklart helt urplockat. Endast bröd, skorpor, femtiokronorspraliner och en ledsen glutenfri chokladskapelse återstod - och en hop knallröda minitårtor. Funderade ett ögonblick på att strunta i det hela men svalde känslan av kommersiell förnedring och betalade. Tårta är ju trots allt gott.
 
Bloggportalen har börjat använda sig av Cloudflare och det har gjort allting otroligt mycket segare och dessutom måste man ibland rensa cache och cookies för att bloggen inte ska visa sig som stort fett error istället. Störigt!
 
Fick en ping och blev både ledsen och egoistiskt glad. Det är inte lätt för en ny Scrum master att komma in i dessa team där de agila arbetssätten inte kan tillämpas enligt regelboken. Det är för övrigt ingen regelbok heller utan ett ramverk som just ska ge utrymme för viss flexibilitet, men trots att jag försökt förklara och visa min ersättare så försöker denne klämma in dom i något av de teoretiska fack hen kan på sina fem fingrar. 
Nu står PI planeringen för dörren och jag har i princip hållit hen i handen nu genom alla förberedelser som hen behöver säkerställa. Det är skitsvårt att göra något på ett sätt som inte är ens eget, men att köra sitt egna race och implementera förändringar utan att teamen är införstådda eller förstår syfte är att göra sig själv en björntjänst som dessutom går ut över medarbetarna som man är där att tjäna.
 
Nu ska jag äta någon form av lunch. Tårtrester kanske?
 

Sol och värme

Solen skiner och fåglar kvittrar. Det är vår i februari.
Efter att ha hinkat i mig vatten utan resultat gav jag upp och tog en huvudvärkstablett. Värken har kommit och gått lite under de senaste dagarna efter att ha varit borta under en period.
 
En after work ska planeras in nästa vecka för en teammedlem som ska sluta, ingenting jag har lust att delta i men förväntas. Jag fick en fråga om jag ville ha någon form av avskedsmiddag med mina nuvarande team men avböjde och tyckte det var riktigt schysst och respektfullt av honom att fråga eftersom han mindes att jag uttryckt min introverta sida och ovilja till sådana aktiviteter. Jag minns att jag fått berättat om en person som tydligt avböjt någon form av uppvaktning på en födelsedag eller liknande men likväl överraskades med stort kalas med massor av folk. Är inte det respektlöst? För vems skull uppvaktar man egentligen?
 
Visst utgår man oftast från sig själv i sitt bemötande och behandling av andra eftersom en själv är den man känner bäst. En person som älskar kalas och drömmer om att kliva in i sitt tomma hem efter en arbetsdag för att låstas överraskad av framhoppande familj och vänner har förstås svårt att förstå hur ett sådant scenario kan vara värsta mardrömmen för någon annan. Det tas som falsk blygsamhet eller rädsla för att vara till besvär när man faktiskt hellre skulle vilja befinna sig på en annan ort för att undvika ens en risk för en uppvaktning som inbegriper sociala förväntningar. Jag har ju några år kvar men just att fylla femtio brukar vara en sådan där milstolpe då det ska kalasas och firas högt och lågt. Nu har jag ju inget socialt nätverk att tala om så jag kan nog känna mig ganska lugn på den fronten i varje fall, inga som förväntar sig att jag ska bjuda in till något och inga som ens finns för att arrangera något med eller utan mitt godkännande - tryggt och bra!
 
 
C fyllde ju femtio innan vi träffades och han hade tydligen öppet hus. Brr! Han tyckte det var jättetrevligt medan jag ryser vid blotta tanken. Jag hade inte haft något emot att arrangera något sådant för någon annan, jag föredrar som sagt att jobba i kulisserna - men att stå i centrum sådär gör jag bara när jag får betalt, dvs i mina arbeten och de facto själv har gjort aktiva val att göra så. Jag vet att många reagerar på att jag är instruktör och samtidigt hävdar mig vara introvert, men jag antar att det krävs en annan introvert  som inte är i den yttersta kanten av spektrumet för att förstå hur det kan fungera.
 
 
För en introvert är hemmet ens borg. Det är ju något som C fått erfara under de veckor som Lilltjejen är hos sin pappa och jag likväl föredrar att vara kvar hos mig. Katterna är en bra ursäkt men även om de inte funnits hade jag föredragit att vara här, vilket C kanske kan finna en smula svårt att förstå ibland med tanke på att hans hus är så mycket större och har mer att erbjuda i form av flipperspel, biorum, pool och ett kök lika stort som min undervåning. Visst är det fint, men det är inte mitt. Och dessutom en väldans massa spring för att bara ta sig från kök till matbord i det förvisso mysiga uterummet men där kan man inte bara vända sig om till besticklådan när man upptäcker att man saknar en gaffel. Han har så mycket yta men använder det inte utan förutom just kök och sovrum. Han är öppen för mina kritiska förslag för ett eventuellt gemensamt boende i framtiden och vill fixa iordning ett rum till Lilltjejen, men det är så mycket som skulle behövas för att jag kan föreställa mig kunna trivas där och faktiskt se det som mitt hem. Ett boende kanske men mitt hem?
Men det är åtmindstone flera år bort i tiden och mycket som vi vet kan förändras tills dess. Tills vidare är det han som i princip bor hos mig och eftersom jag utgår ifrån mig själv har jag svårt att se hur han ska orka med det. Jag hade inte klarat att vara borta från mitt hem så länge och ofta men han påstår att i varje fall än så länge trivas hos mig och jag påminner mig att vi alla är olika. I detta fall är det till min fördel. Igen handlar det om den där kommunikationen och transparensen för oss att upprätthålla.
 

Hemma igen

Så här såg det ut när jag klev ut genom stugdörren efter att ha städat och skurat. Drygt en decimeter ny pudersnö och strålande sol. Vi åkte hemåt och det dröjde inte länge förrän vi passerade fält med årets första sådd i spirande grönt och väl hemma var det inte en snöflinga i sikte och sex plusgrader. Jag blev lite ledsen i hjärtat.
På vägen hem åkte vi förbi Karlstad där vi mötte Johan som passat på att jobba där under fredagen så att Lilltjejen inte skulle behöva flänga så mycket i bil. Några timmar senare anslöt nämligen Elenena och grabbarna och allihopa åkte upp till Sälen - så ännu en veckas skidåkning för min Lilltjej!
Vår sista skiddag åkte vi upp till Trysil där det inte var många minusgrader men likväl kall vind och såpass blåsigt att toppliftarna var stängda. Det blev några timmar i relativt folktomma backar innan undertecknad och hennes avkomma deklarerade att tårna troligtvis svartnat och trillat av.
Lilltjejen tyckte uppenbart att det var roligt att handtvätta då hon tog sig an mitt underställ och fler av hennes egna plagg vid två ytterligare tillfällen. Det är bara att tacka och ta emot så länge det håller i sig!
 
Jag och C konstaterade att det kändes lite tomt hemma utan både Lilltjej och hund men katterna verkade ha saknat oss i varje fall. Mini låg tätt intill hela natten och Plutt ansåg att hon var det ypperliga tillskottet i våra djurparker i Ark Nova. Jag förlorade med något mindre än jag brukar, typ minikrossad bara.
 
Till denna söndag var det sol och elva plusgrader när vi sent på eftermiddagen klev utanför dörren för att handla och sedan träna. Det var vår i luften och jag blev lite ledsen i hjärtat igen.
Men det var skönt att få en ordentlig genomkörare med mina Frölunda fighters, lite förvirrad i hjärnan som vanligt efter två veckors uppehåll. På söndag är det kvartal och en ny release ska pluggas in, jag tycker det var nyss vi bytte!
 

Sista dagen

(null)
Tiden går fort och vår sista skiddag gryr. Vädret har varit fortsatt skiftande med dimma och stark vind på toppen så vi har hållit oss på läsidorna i Tandådalen och Hundfjället. 
Blivit en liten längdtur med C i förrgår och en till med Lilltjejen igår. Hade jag bott med skidspår runt knuten hade jag sett mig ta dessa korta och långa turer var och varannan dag. Det är en sådan skön och för knäna skonsam träning.
Bastu och Wingspan, Netflix, jobb och skolarbete. Jag och C hamnade framför "Flavourful origins" om lokala kinesiska matkulturer som var väldigt intressant och vackert filmad. Jag kanske inte tilltalas av alla rätter som presenteras men blir sporrad att fortsätta lära mig språket. Tålamod och enträgenhet är väl ledorden.


Ny mark

Min smakkräsna Lilltjej fortstter att bryta ny mark inte bara med gulaschsoppan utan övarraskade också med att vilja smaka de olika kötten när vi besökte Lammet & Grisen. Det var Christers första besök och det är onekligen en restaurang väl värd pengarna. Tillbehören är fantastiska och Lilltjejen testade och gillade lammsteken! När vi småfrusna kom tillbaka efter några blåsiga timmar i backen ville hon testa varm nyponsoppa - inte lika uppskattad men hon testade i varje fall!
Mina gamla handskar som pappa köpte när jag var aktiv längdåkare har snart gjort sitt, men förvånande att de håller vind och kyla så väl ifrån sig. Molnen ligger lågt idag också men till skillnad från våra första dagar så blåste det mer idag. Som alltid när man påminns av naturens krafter känner man sig både fashinerad och ödmjuk. Dimman är så tät att man knappt ser tiotal meter framför sig och vi hukar för vinden som piskar oss där vi sitter fullt exponerade i stolsliften. Det är få minusgrader men vinden kyler effektivt. Vi höll oss på östra sidan av Tandådalen, läsidan innan vi till slut gav tappt och åkte tillbaka till värmen. 
Lilltjejen var fortfarande mör efter gårdagens tur runt Kalven, fjället som bekläs av Tandådalens backar. Medan C jobbade åkte vi ut på de drygt elva kilometer långa skidspåren och min avkomma var så jäkla duktig! Solen kikade fram emellanåt och tog två fikastopp på vägen, bland annat vid den lilla mysiga fäboden Lindalen där vi också gjorde ett stopp vid förra årets skoterutflykt, mitt ute i ingenstans, jättemysigt!
(null)
Trots att vi landade på drygt tolv kilometer ville hon ut igen efter lite vila och lunch. Jag och C tog en bastu som vi gjort varje dag hittills medan Lilltjejen hävdade att hon inte kunde duscha - eftersom hon inte hade tagit med sig mer än ett par trosor! Det var bara att sätta henne på att tvätta, för att hon senare skulle upptäcka att hon visst hade packat ned fler par. Nu vet hon hur man handtvättar i varje fall!
 
 

Nionde

(null)
Tre år gammal, första bilden uppe till vänster till uppe till höger nio år senare. Varje år däremellan har vi varit här, Lindvallen, Hundfjäller och Tandådalen. Som den första familj vi var, sedan i den lilla familj på två som vi blev till den bonusfamilj vi blivit. Något år med Marcus och hans bortgångna mamma Anna-Karin, ett annat med Ronjas vän Felicia och hennes mamma. Syster med familj, svåger med kusin och Johan och hans vän, vi har alltid lyckats komma iväg för att jag så gärna vill att min Lilltjej ska få lära sig och uppleva riktig vinter med den aktivitet jag själv fick växa upp med. Det vill nog de flesta föräldrar men jag har haft de lyckliga förutsättningarna att faktiskt kunna förverkliga det.
Hon verkar uppskatta det och kommer förhoppningsvis fortsätta göra det när hon som vuxen ser tillbaka på detta som positiva minnen och erfarenheter.
(null)
Idag var vädret bättre, klart och vindstilla med jättefina backar och lite folk. Den traditionsenliga gulaschsoppan intogs i toppstugan denna gång och Lilltjejen smakade för första gången - och gillade den såpass att hon i princip lovat att det blir den istället för våfflan nästa år! Jag har inte hjärta att upplysa henne om att ekonomin inte möjliggör något nästa år. Förhoppningsvis får hon åka med Johan och den bonussidan.

Hon har meddelat Johan att hon vill åka längdskidor under deras efterföljande vecka också, kul! Efter dagens timmar i backen ville hon ut i längdspåret och hon åkte drygt fem kilometer utan knot, stolt mamma ser också jättefin teknik hos henne, sin mammas dotter!


Stel

(null)
Madrassen här i stugan är hård vilket jag brukar föredra men antagligen för  hård då jag nu andra natten i rad vaknar av känslan att ryggen håller på att gå av. Lite allmänt stel också som man kanske kan förvänta efter ovanan att åka och har idag tejpat både mitt och Lilltjejens knä för säkerhets skull då vi båda kände av dom.
Det var rejäl tjocka igår som lyfte något under förmiddagen så vi fick en chans att njuta av det underbara fjällandskapet i solsken. Jättelite folk i backarna och vindstilla - perfekt helt enkelt!
En sen lunch och lite chill innan det äntligen var dags att spänna på sig längdskidorna!
(null)
Huvudvärken jag hade innan vi gav oss ut försvann och hela kroppen kändes lycklig, i varje fall tills den började undra vad detta var för ovana rörelser, framför allt mina triceps…
Både Ronja och Christer var jätteduktiga och i varje fall Lilltjejen tyckte det var roligt och vill ut igen, jippi!
Vi tänker ett liknande upplägg idag, vi börjar i backarna medan de är fräscha och avslutar i spåren. Först ska dock C ha ett kort morgonmöte så Ronja kan passa på att jobba lite på sina skoluppgifter. Själv behöver jag koppla upp mig på onsdag för en muntlig redovisning i kinesiska.
 

Mellolördag i Röda byn

Drömde att jag fick spela mentalt skadad för att onda männsikor inte skulle skada mig och Ronja. Hon förstod inte varför jag plötsligt betedde mig som en treåring och jag fick uppbåda hela min viljestyrka för att inte visa hur hennes smärta, osäkerhet och rädsla skar rätt igenom mig. 
Jag har haft drömmar där jag hulkgråtit hysteriskt i själva drömmen och vaknat förvånad av att endast några fåtalet långsamma tårar ned mot tinningarna. Denna gång var det hulkgråt när jag vaknade vilket aldrig hänt förut. Klockan var fem och det var inte tal om att somna om. Det tog en stund att skaka av sig förtvivlan och resfebern tog vid. 
(null)
Och nu är vi här och första delfinalen av Mello går på TVn medan C slumrar bakom min rygg.
Kompletteringshandlade tre gånger för att min hjärna inte hade koll. Glömde äggen, glömde osten och glömde smöret. Magnus hade förra veckan reagerat på att jag var mer virrig än vanligt så lite semester kanske faktiskt var på tiden. 
Så efter att ha kommit tillbaka till stugan med åttio-kronors Bregottpaketet (osten hade C fått springa in och köpa till ett kilopris motsvarande säsongens första hummer), kunde vi inta ärtsoppan med knäckemackor värda en löjromskanape.
Jag längtar efter att få testa längdskidorna!


Grejer!

Tiden går fort, två år sedan senaste kontrollen hos tandläkaren och det var idel lovord och beröm som jag sög åt mig. 
Christer undrar vad det är som egentligen tar så mycket plats i bilen när vi åker till Sälen och när jag ser på bilden inser jag att jag glömt hämta ned pjäxorna, och Christers grejer är inte ens med! Det är nackdelen med vintersemestrar, alla kläder. Täckbyxor, fleecejackor och minst två uppsättningar av två lager då vi inte har tillgång till tvättmaskin. Jag brukar skölja upp underkläder samt lager ett i handfatet för torkskåp har vi i varje fall.
 
Till denna morgon vaknade vi till underbart snöfall! Hela jag vill bara ut och känna de stora snöflingorna mot ansiktet men det har varit möten hela förmiddagen och nu har snöfallet upphört. Men från och med lördag kommer jag i varje fall få uppleva riktig vinter. Ska bli så roligt att stå på längdskidor igen, herrejösses när hände det senast? Det var väl under lärarutbildningen då vi åkte upp till Ammarnäs, vad blir det, över tjugo år sedan! Jag kommer att vara lika obalanserad och novis som C och Lilltjejen.
 
Gårdagens pass i Frölunda var tungt för kroppen, den svarade inte alls och har under senaste passen känt av knät som nu värker lite. Lilltjejen har fått ok gällande utförsåkning gällande hennes knä så får se hur mitt kommer att hålla. Kul och skönt ska det i vilket fall bli att komma iväg! 

RSS 2.0