Lifehack

Det dyker upp många så kallade "lifehack" i mina sociala flöden, tips som ska lösa vardagsproblem på löjligt enkla vis, en del fullkomligt värdelösa och rent av knäppa, som att spänna fast ett glaslock över ansiktet med hjälp av en huvtröjas åtdragna huva för att slippa gråta när man hackar lök. Gråta lär du göra ändå åt din egen dumhet när du av den skymmande imman skär av dig fingrarna.
Men en del andra kan ha en poäng, som det jag testade för att torktumla Lilltjejens fotbollsskor. Att tillägga stinker de fortfarande trots två omgångar i maskin med ättika, men att hänga dem med snören som kläms fast i dörren fungerade riktigt bra!
Man kan ju tycka att jag kunde ha testat det innan jag beställde den där specialkorgen från Bosch, men gick smidigt att ångra köpet.
(null)

Medan avkomman var på fotbollsträning passade jag på att gästa en kollegas pass på Backaplan, köra igenom nya koreografin. Dock var det bara 45 minuter så styrkan och nedvarvningen, som jag inte pluggat alls, var bortplockade.

C är hemma så vi tjejer har hängt med varandra och pratat hela kvällen medan vi gjorde våra läxor. Spanska och fotboll för henne och kinesiska för mig. Det är synnerligen knepigt att gneta de där tecknen, komma ihåg streckordningen och hur de ska dras.
Tonårshormonerna har kommit med mycket tankar och snabba humörskiftningar. Hon är ledsen och arg för att vi är skilda, att pappa är störig, att jag är störig och ja det mesta är störigt. Jag låter henne vara ledsen, låter henne gorma, orera och utmana, väntar ut henne, säger att hon är världens bästa och mest underbara dotter och hon tror mig inte. Sedan pratar vi, om högt och lågt, allvar och flams. 
Jag har fått en försmak av den där kniveggstunna balansgången över det humörstormande havet och kan bara hoppas vi kommer hyfsat helskinnade över till andra sidan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0