Två grader

Temperaturen kryper nedåt och det är krispigt när vi tar morgonsvängen med hundis. Det vassa ljudet av dubbar mot asfalt avslöjar att en del redan lagt på vintersulorna. Två gånger på två veckor har laddstolpen krånglat, troligtvis på grund av mjukvaruuppdateringar men ingen information finns att tillgå eller skickas ut.
Annars har min övergång till fullskalig elbil gått bra och med en totalsumma på fyrahundranittioen kronor för min första hela månad känns det ännu bättre. Det skiljer dock rejält i pris om man tvingas använda publika laddare, således min tur till Gränna där några timmar där jag inte ens hann ladda fullt snabbt tickade upp till nästan tvåhundratrettio. Men för den stadskörning som mitt körande utgör till absolut största del fungerar det väl och framför allt slipper jag stinget i plånboken jag kände när jag körde till kontoret och bokstavligt talat kunde se bensinmätaren gå ned.
Den så kallade oron jag nu känner främst är kring långkörningar och framförhållningen som i varje fall jag upplever måste ha. Hur många procent ligger jag på vid dagens slut, räcker det för en oplanerad längre körning imorgon? 
Som igår kväll när jag efter att ha hämtat Lilltjejen efter träningen låg på nitton procent. Även om räckvidden står på rätt många mil känner jag mig ännu(?) inte säker inför de planerade körningarna nästa dag. Jag ska in till centrum, tänk om en olycka sätter mig i bilkö? Det börjar bli kallare och jag vill förvärma bilen och därefter ha både rattvärme och tjugotvå grader på termostaten. Ja, det har blivit lite mera tänkande istället för tankande kan man säga!
 
Lilltjejen behöver byxor, nästan lika lång som mig nu ungskrället. Vinterjacka lyckades vi bocka av förra veckan men skorna får pappa göra nytt försök på såvida vi inte lyckas pricka två flugor senare i eftermiddag. Hon var så himla gullig och rengjorde mitt akvarium i måndags, var kom det ifrån? Hennes rum ser ut som ett bombnedslag, såpass att till och med hon själv erkänner att en insats behövs så får se om det blir av ikväll.

Läste att hamburgerkedjan "Brödernas" går in i rekonstruktion, föga förvånande. Burgare i all ära men att det gått inflation på restauranger med detta tema gör denna händelse väl ingen förvånad. Jag har aldrig testat dem, finner det sällan värt att betala mer för en burgare som Max lika välsmakande kan leverera. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0