Strul

Väcktes av skrik som visade sig vara från en Pilfink som Plutt dragit in genom kattluckan. Hur sjutton fick hon tag i den i mörka vargtimmen? När jag kom och störde i leken fick den chansen att flyga iväg för att snabbt upptäcka de otrevliga väggarna och jag enkelt kunde fånga den i mina händer och förnöjsamt se den flyga iväg utanför dörren. Plutt störtar efter och kommer banne mig tillbaka några minuter senare med fjäderklädd varelse i säkert munfullt grepp! Kan det ha varit samma fågel? Hur sjutton gick det till? Var pippin självmordsbenägen? 
 
Jag åker in till kontoret för att vara synlig för de fåtalet kollegor jag har på plats i Göteborg. De brukar generellt vara inne tisdagar till torsdagar. Idag drog jag hem vid lunch för att jag var så frustrerad och less på kontorsutrustningens strul!
När jag kommer tillbaka från ett möte fungerar det inte längre att docka in min laptop. Jag testar en annan plats och där fungerar det, testar att byta kabel men fungerar ändå inte. Jag avskyr att sitta och huka framför den lilla uppfällbara skärmen så jag packar ihop mina pinaler och lyckas hitta en ny plats där sedvanliga minuter gåt åt att ställa in stol, skärmar och svepa med desinficerande våtservetter. Alltid lika faschinerande att se hur brungrå de blir - och jag anser mig ändå inte vara särskilt finkänslig.
 
Sedan upptäcker jag att tangentbordet inte fungerar. Jag testar att koppla det till annat USB uttag, men nej, det fungerar endast när jag pluggar in det i min egen laptop. Det hade ju kunnat funka, om mina USB uttag inte redan varit nödvändiga för andra grejer så som hörlurarna. Så jag ägnar tid åt att försöka koppla dom via bluetooth vilket av någon förbenad anledning inte lyckas då jag inte har lust att chansa på någon av de andra, av företaget tillhandahållna och således identiska enheter som föreslås. Hade ju varit kul att kapa någons pågående möte! Senare inser jag att jag ju antagligen måste plugga in den där lilla mottagaren, men den kräver USB-C och det enda USB-C uttag min laptop har behövs för att docka till skrivbordets utrustning, tillika skärmar, mus och tangentbord.
 
Inte heller mina airpods kan datoreländet hitta så jag packar ihop mina pinaler ännu en gång och letar reda på ännu en ny plats och samma procedur upprepas, minus rengöringen som jag varken hinner eller ids. Jag blir sen till möte som jag får ta från mobilen eftersom jag inte hunnit docka in mig, men när jag väl är igång och vi försöka boka vår resa samtidigt är uppkopplingen så dålig att sidan misslyckas att ladda gång på gång. Min adepter till hörlurarna är försvunnen och gör också anspråk på det enda USB-C uttaget. Till slut ger jag upp, tar mina pinaler och försöker på en tredje plats. Lyckas slutföra bokningen men vill slänga ut dockningsstationer och hela platslösa landskapsidiotin genom fönstret. Hade det inte varit heltäckningsmatta i landskapen hade jag stampat som en tjurig barnunge när jag drog därifrån i förtid, hem för att ta resterande möten där jag inte behöver hörlurar eller justera skärminställningar.
 
Jag, min ATM kollega och hennes PO ska åka till Bagalore Indien där vi har en så kallad "Tech hub". Ett kontor helt enkelt för våra anställda där borta. De som jag håller på att anställa kommer inte att hinna börja tills vår resa i april, så för min del blir det mer rekognocering, förstå hur de arbetar där och förhoppningsvis träffa de konsulter som vi har i samma stad för olika företag. 
Senast jag var där besökte vi Capgemini i Mumbai och jag var mitt uppe i skilsmässan där jag minns hur jag budade på lägenhet mellan deras tillmötesgående programaktiviteter. Jag minns knappt något från resan, jag var ny som AM i produkten och hade ingenting att bidra med. Men jag skrev rätt mycket i bloggen så här har jag kvar det i varje fall.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0