Ont i svansen

 
Chockerade mig själv, men kanske mest min rumpa genom att besöka ett spinningpass under Lilltjejens träning! Det var just inte mycket att välja på under tidsintervallet jag har att tillgå och core-passet jag testade för två veckor sedan var visserligen en otrevlig påminnelse om både behov och förbättringspotential men obeskrivligt tråkigt. Då jag dessutom hellre vill komma upp i mera puls hamnade jag alltså på en jämrans cykel. 
Vi var inte ens igenom första uppvärmningslåten förrän jag hade ont i röven. Lägger tyngden framåt och de där två höftbenen mitt mellan benen känns som de är placerade på nybruten makadam. Lägger tyngden bakåt och svanskotan undrar om jag inte lärt mig någonting av alla år av bakåtvinklade kontorsstolar, specialkuddar och just det, oförmåga att cykla.
Partierna när vi skulle lämna vårt hängade över styret, sätta oss upp och slappna av funkade bara inte. Jag fick stå eller hänga över styret för att avlasta, på det klara med att fyrtiofemminuterspasset var precis vad jag klarade av både mentalt men framför allt rövmässigt.
Svettig blev jag i vilket fall och benen brann men särskilt kul var det inte, även om det var en viss tillfredsställelse i att hänga med huvudet och se benen pumpa. Trampa, trampa, trampa. Men kanske hade det varit mer uthärdligt om jag haft en decimeter vaddering mellan benen. Kanske.
Så här morgonen efter smärtar svansen fortfarande. Spinning är (igen) uppenberligen inget för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0