Ljust i alla fall

Det har kommit mera snö och allting blir ju så mycket ljusare! Temperaturen är kring nollstrecket så långvarigt lär det inte bli, som vanligt.
Jag förväntade mig ett morgonmöte bara för att upptäcka att jag bokat rum och satt agenda, men inte inkluderat mötesdeltagaren i fråga. Det är ju tur att man kontrollerar sin bokning innan man börjar skicka pikar i varje fall.
 
Många göteborgare är nog lite ledsna i ögat idag när vår lilla ljusglimt i det konstanta grävandet i staden bokstavligt talat gick upp i rök igår. Många nog både skakade på huvudet och fnös när ambitionerna om att konkurrera med Disneyland proklamerades där för omkring tio år sedan, men allt eftersom det från utsidan synnerligen anspråkslösa hotellet slog upp dörrrarna och de, nästintill vulgära utanpåliggande rutschkanorna tagit form har en viss förväntan och stolthet vuxit fram i takt med den allt mer närstående invigningen. Vattnet hade börjat fyllas på i bassängerna, de sista växterna köpts in och satts på plats och så i ett bara så underskattat förlopp som eld kan ha, gick allting på några timmar förlorat i lågor.
 
Många var vi nog som följde de många mediala upptagningarna av explosioner och eldkaskader. Jag scrollar ned och än större rökpelare visas från en andra explosion - i Gaza.
Symboliska värden har tillsammans med de materiella gått upp i rök, men de sistnämnda är försäkrade och lär säkert återställas och med det också det symboliska. Tragedin ligger i de liv som tas i världen, i det liv som förmodligen gått förlorat då en man har upptäckts saknad i branden. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur vi bortskämda svenskar skulle hantera en riktig kris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0