Söndag i sol

(null)
Christers syster kunde inte gå med deras mamma som planerat så vi fick biljetterna till Jonas Gardell på Lisebergsteatern. Lilltjejen fick tacomiddag och häng hos Elvira under tiden och vi hälsade på Franks på Åby. Grillkorv med pommes eller mos är klart underskattat!
Showen bjöd på både skratt och allvar medan sjungandet kunnat hoppas över.

(null)
Med kort varsel fick Lilltjejen frågan om hon kunde hoppa in i en match med F2010, en 11 mot 11 i två gånger 45 minuter som hon när detta blev klargjort självklart ville, hennes första match på fullstor plan. I snålblåst och stundvis regn landade resultatet på ett lika.
Till kvällen blev det mer kultur med operan Tosca. Rörde ihop det med tiden vilket medförde att Christers middag fick bli korv- och äggmackor medan jag rattade Rödingen på två hjul in till Lilla bommen och en redig fulparkering. Vi hann till våra platser utan att behöva skämmas allt för mycket och kunde avnjuta en mäktig tretimmarsföreställning av fullpackat orkesterdike och scenensamble som gav de största ovationerna av de gånger jag varit där.

Söndag med sol och ett uppdrag att försöka lösa: Klänning till Johan och Elenas bröllop och bonus i form av vit klänning till skolavslutningen. Johan har försökt utan framgång, blotta samtalen kring finklänning har fått henne att vända taggarna utåt, än värre det faktum att de ville att hon skulle ha fina sandaler då bröllopet är på Varbergs strand. Hon är precis som jag, men då jag ändå kan acceptera att viss anpassning är lämplig till situationens omständigheter har hon visat sig helt omöjlig.
Så då hon de facto aldrig varit inne i centrum och shoppat tänkte jag kamouflera uppdraget i en mamma-dotter stund med lunch och "bara vara". Det gick såpass att jag efter att helt sonika vända tillbaka till parkeringen, lock, pock, resonemang och hot fick henne att i varje fall prova en klänning för att börja någonstans. 
Den ska inte ha mönster, inte vara ärmlös, inte för långa ärmar, inte för urringad, inte ha knappar, inte vara rak eller för slät….
Till slut behövde ungen uppenbarligen mat och Johan som undrade hur det gick visade sig också vara i stan och anslöt.
(null)
En Subway senare gick vi tillbaka till de klänningar som "väl var ok" så pappa kunde se. Det ska vara min unge för att tvingas på en Ralf Lauren… Till och med jag hade kunnat tänka mig några av alternativen, med vetskapen att jag liksom min älskade avkomma aldrig skulle känna mig lika bekväm i någon av dom som i våra kära mysbyxor!

Nu grillad jag i solen på ett förvånansvärt varmt Åby där Lilltjejen i sitt rätta element precis sparkar igång en match mot Näsets SK. Det är till och med sommarkänsla med ljumma vindar. 
(null)
Jag måste avvika innan de är klara för mitt pass i Frölunda så Lilltjejen får gå alternativt ta bussen hem.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0