Solsken!

Betar av förmiddagens möten vilkas agendor skiftar lika mycket som mina känslor inför min roll. Det är upp och ner och noll koll för att glimta till med ett uns av igenkänning för att sekunden senare omintetgöras. Jag försöker att bara vara.
Liten ligger hos Christer och jag blir varm när jag ser honom stryka över hennes päls. Det är fredag och det ska bli skönt med helg, en helg med endast träning och 75-års kalas. Vad ger man en 75-årig ytligt bekant?
 
Körde ju igång mitt torsdagspass igår och fick rejäl stresspuls när en incident på bron stoppade upp trafiken. Jag fick ringa receptionen så de kunde förvarna deltagarna om min eventuella försening men jag hann precis sprinta in och byta om, fast det tog nästan halva passet innan hjärnan var ikapp. Usch!
 
Testade några nya författare denna månad, Tove Alsterdal var helt ok och intressant då den utspelade sig i Höga Kusten och lilla Kramfors som jag tack vare Thomas har smärre minnen av. Mohlin och Nyströms huvudkaraktär kunde jag inte riktigt fästa mig vid, trots att jag gav honom en andra chans. De försöker belysa det faktum att när allting dras till sin yttersta spets är det oftast ens egna liv och lem som är viktigast, men priset det kostar är man kanske inte alltid villig att betala. Alla tre var som sagt ok att lyssna på, men de berörde mig så pass lite att jag nu knappt ens kan erinra mig deras handling eller avslut. De var helt enkelt godkända tidsfördriv.
 
Berörd blev jag dock av både Kelly Rimmers och Shelley Reads "De som överlevde" respektive "Dit floden för dig", men framför allt Natasha Lesters "Den franska fotografen". Den och Kelly Rimmers var ytterligare jättefina verk och skildringar av vad krig gör med människor och framför allt hur de drabbade och fortfarande drabbar kvinnor. 
"Dit floden för dig" har jämnförts med "Där kräftorna sjunger" och visst kan paralleller dras och Shelleys verk är riktigt bra kring att leva med de faktum att vara bakbunden och oförmögen att påverka till att verka efter de val man faktiskt gör och ställs inför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0