Smog

Klämde i mig två Ipren klockan fem imorse men det hjälpte föga. Sitter och fryser på kontoret men andra finner det också kallt och allmänt hurvigt idag. Vinden har lagt sig lite nu vad det verkar för vad som bäst kan beskrivas som smog fyllde morgonluften när jag anlände till fabriksområdet. Stendamm från intilliggande Vikans kross hade svept in hela området så man riktigt kunde känna irritationen i ögonen. Vandrar halvkilometern bort till det nya kontorsområdet och känner värmen omsvepa mig. Får en dragning som nästan förvärrar huvudvärken men får lite klarhet i vissa frågor i varje fall.
 
Imorgon har jag min nya tid hos optikern då denne blev sjuk förra gången. Får se om det finns behov av terminalglasögon eller om utlåtandet bara blir som för min produktägare - att titta ut genom fönstret emellanåt för att vila ögonen från skärmarna.
 
Gott var det med Pinchos igår i varje fall. Jag var lite skeptisk till Christers bokning, sjuttiofem minuter innan föreställningens början med ungefär tio minuters promenad från restaurangen. Men vi fick maten snabbt och som de turboätare vi är blev det efterrätt också. Det var inte många minuter efter vi sjunkit ned intill orkesterdiket som de spelade upp Nabuccos långa och vackra intro. Perfekt tajming!
Denna tolkning hade satts upp i ett modernt utlåtande med nutidskläder, högpolitiskt forum och bombvästar, så det var inte särskilt svårt att missa budskapet när det närmast klichéartat avslutades med att båda parter slöt fred och tillsammans lade sina vapen, hjälmar och västar för den nedfallande ridån att, för den som eventuellt missade det, skapa en fysisk barriär däremellan.
Imponerande röster av solisterna som vanligt, men kul att kören fick en mer framträdande roll, för det är något visst med den kraft som många röster tillsammans kan uppbåda.
Plutt ville hjälpa till under morgonens engelskaläsning, sett ur Ronjas perspektiv. Ska se om vi kan få till lite vanlig lästräning idag då hon inte tänkte vara med på tiornas fotbollsträning idag. Då ska hon också hjälpa till med köttbullarna. Med hemkunskapen som det nya ämnet i årskurs sex har hennes intresse för matlagning ökat men även om det kanske är nyhetens behag passar jag på att uppmuntra så mycket som möjligt.

När vi var på operan igår fick jag ett mess från henne: "Får jag dra igång en tvätt??" Kära barn, för DET behöver du aldrig fråga om lov! Snälla, låt henne inte komma in i tonåren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0