Förberedd?

(null)
Förstod direkt vad det var när smällen väckte mig och klockradions projicerade siffror i taket visade 03.03. Blev liggandes med ofrånkomliga funderingar kring packning och tillvägagångssätt om man en dag eller natt plötsligt skulle behöva evakueras på obestämd tid. Eller som jag ibland brukar fundera på - om det börjar brinna. Inatt var det planering för att säkra mat till katterna och vad jag skulle ha i de förberedda ryggsäckarna för mig och Ronja. Jag har ju vandringsryggsäckarna hängande i förrådet så varför inte lika väl ha de packade med något ombyte och andra nyttiga grejer?
Bomben utlöstes vid bostäderna nedanför Lilltjejens skola där det var skottlossning för någon vecka sedan. Det var inte bland nyhetssidorna man letade information först, områdets FB-grupp var mycket riktigt igång direkt och triaderna mot lokala bostadsbolaget höga. Jag tycker faktiskt att de och kommunen gjort och gör många bra insatser för att främja trygghet och omsorg med frekventa aktiviteter, utbildningar, öppna hus och evenemang. Hur uppslutningen brukar vara vet jag inte men misstänker att de som klagar inte tillhör de som springer ned dom.
Jag gissar att det lär bli bra uppslutning till Nattvandrarnas inbjudan på måndag kväll, funderar själv på att gå dit då jag tidigare varit intresserad men tänkte vänta tills Lilltjejen nått den ålder då hon faktiskt kan tillhöra de som "ränner ute". Att vara med innebär att man får bra koll på hur det är och vad som sker i området.
Får se hur jag gör, det var ju det där med tiden… Jag lyckades somna om till slut för några timmar innan morgonens pass i Majorna.

Nya releasen släpptes i speciellt evenemang på Backaplans anläggning idag så jag tänkte göra en fuling och göra detsamma på mitt pass i Majorna några timmar innan. Dock hade jag ju inte pluggat i närheten av tillräckligt så åkte dit redan vid åtta för att träna.
När de första deltagarna kom frågade jag vad de föredrog, den nya eller min mix - och de svarade direkt min mix! Så med tanke på hur osäker jag ändå kände mig plockade jag de säkra låtarna jag dessutom tycker är ok från nya och blandade med gamla. De nya blev inte så många! Fick ändå totalt hjärnsläpp i låt sex, sådär att vi bara blev stående medan min hjärna var lika blank som svetten i min panna. Till andra varvet var minnet tillbaka…

Blev riktigt fint väder idag så efter en rejäl brunch åkte vi och tittade på Ronjas två P2011 seriematcher. Ägnat kvällen åt att plugga kinesiska och slötittat på den mysiga "The proposal". Man får passa på när C har middag med sina döttrar! Nu går den fantastiska serien "Flavourful origins" på Netflix som jag och C sett flera gånger. När jag är själv försöker jag kolla på mandarintalade filmer för att vänja mig vid detta intressanta men svåra språk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0