Vecka tre

Så har mina tre första veckor nått sin ände och jag behöver ge upp för kvällen. Imorgon bitti blir det välbehövligt pass med mina fighters i Majorna efter alldeles för många fredagstimmar sittandes på häcken.
Ännu en kurs under förmiddagen, den första av sex delar om arbetsmiljöarbete. Viktigt ämne och bra genomförd men otroligt mycket att hålla reda på! Hann peta i mig lite yogurt i en paus då mötena därefter löste av varandra. Lyckades lägga in den sista kvarvarande PO requesten under sen eftermiddag och klara deadline, phu! 
Fick betat av veckans moment av ytterligare en kurs om "Folk, kultur, etik för ledare på VCC" som onekligen låter snyggare på engelska. Alltid lika roligt att spela in videoklipp på sig själv... Den kursen är också viktig och bra men mycket känns som rena självklarheter. 
Medan jag lyssnade in på ett möte slutförde jag sista varvet på sjalen vars arbete stannade av helt efter semestern. Vet inte riktigt hur jag ska blocka den, har aldrig gjort det med någon av de sjalar jag gjort men de bli onekligen finare i formen av det.
När klockan närmade sig middagstid blev det en liten avslappnande paus i köket med att hacka ihop och sätta en gryta på långkok. Sent omsider kom jag ihåg märgbenen som jag tycker tillför härlig mustighet.
Under de dryga tre timmar den fick puttra - och brännas fast i botten gjorde jag färdigt veckans inlämningsuppgift i kinesiska, skönt att ha den klar så jag nu kan fokusera på kommande veckas lektionsförberedelser och uppgift. När vi nu närmar oss slutet på kursen har de dragit upp tempot med två kapitel i veckan istället för initiala ett, och förbereder jag mig inte får man sitta där och skämmas när hon ber en översätta, läsa eller svara på frågor. Eftersom vi är så få finns det ingen möjlighet att komma undan utan tvärtom får vi alla svara vid varje moment, vilket innebär ofta! Det är ju egentligen jättebra, men jag hade i varje fall blivit sittande och bara stammat om jag inte gått igenom materialet innan och med tanke på hur jobbigt det var under föregående kurs där upplägget inte var på samma sätt känns detta mycket bättre.
 
På måndag har jag bokat en massage, har friskvårdsbidrag kvar att lösa in så vill inte gå miste om den möjligheten, och blodgivning på tisdag. Ronja har sin första provträning för Änglagårdsskolan och vinterdäcken ska på. Japp, det rullar på i turbofart.
 
I Indien firar man ljusets festival på söndag så Happy Diwali önskade jag mina team innan vi tog helg. Vi har städdag i föreningen imorgon, som jag missar på grund av mitt pass men också för att vi direkt efteråt drar till Borås för att hämta det flipperspel som nu reparerats och ska stå hos mig. Det påminner mig att jag ju idag skulle ha köpt en matta för det att stå på, rackarns.
Utmaningen blir att få det uppför trappan då de är tyngre än man tror och min trappa är av den svängande typen. Har perfekt utrymme där uppe i hörnet invid trappräcket, men nu måste jag bara komma på vad jag ska göra av kistan som jag inte lyckades bli av med!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0