En torsdag

Ronja fick pappa Johans smartklocka (inte Apple watch) i födelsedagspresent och vad jag hoppas är nyhetens behag får henne att bära den dygnet runt. Kompisarna har femton Snapchat och Whatsapp-grupper där det pingas och delas ovidkommande grejer hela tiden. Till och med Lilltjejen säger sig gå ur flera men läggs till hela tiden. Följdaktligen vrider hon på handleden varje gång den surrar till och det retar gallfeber på mig. Hon själv tröttnade på alla notifieringar från alla kanaler och jag hoppas det blir så i detta fall också. Det är stressande att man knappt hinner lägga ifrån sig mobilen för att sekunden efter lyfta den igen så om det håller i sig är det klocka av som gäller åtminstone några timmar.
 
Detta störmoment blev extra tydligt när vi skulle ha vår lässtund igår. Hur ska man kunna hålla fokus och koncentration när man måste kolla klockan stup i kvarten?
För min del var det ett tag sedan jag läste en fysisk bok och påmindes hur mysigt det var. Fastnade direkt i julklappsboken jag fick av Ronja så denna läsrutin ska vi försöka bibehålla.
 
Lugnare dag idag på mötesfronten vilket min hjärna är tacksam för. Nästa vecka kör kursen i kinesiska igång vilket blir spännande.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0