Mysjul!

(null)
Vi märkte inte när Lilltjejen botaniserade runt i huset med garnet i ottan utan först när hon otåligt tyckte vi skulle vakna för att få sällskap  att öppna sina paket…
(null)
Det blev en fin jul med spel, lussebaket för att göra saffranssemlor, god mat och traditionella Kalle innan Christer åkte och hämtade sina tjejer för lite firande hos honom. Mina första saffranssemlor blev riktigt bra men glömde såklart att dokumentera. Spritsade till och med grädden.
Det kom faktiskt ett tunt litet snöfall under några förmiddagsminuter men allt eftersom mörkret föll kom plusgraderna och ett hällregn som spolade bort den lilla snö vi hade medan vi gick över och matade Elsa och Maui. Därefter var Ronja sugen på att påbörja diamantmålningen hon fått så jag sjönk tacksamt ned med ett nytt pussel. Fick en pusselmatta av C jag nu testar och med först "Mamma Mia",  "Love actually" och sedan ljudbok blev jag nästan färdig! Hade kunnat fortsätta men gjorde Ronja sällskap i säng där hon fortfarande gärna vill sova hos mig när C inte är här. Hon är rejält förkyld så halvsitter och sover i ett försök att med sin täta näsa andas lättare.

Precis när vi var på väg i säng kom Mini in genom luckan med en sen julklapp som nu gömmer sig under kylskåpet. Förväntad slutleverans på hallmattan imorgon, eller snarare senare idag då julafton hunnit bli juldag.

Tyckte det kändes så behagligt att fira så här och att vi funkar så bra tillsammans. Vi har ett sådant samspel i köket och vill båda ha det snyggt och ordnat både under och efteråt.  Inga kastruller, kladdig spis eller redskap som ligger och väntar, ingen diskho full med potatisskal eller andra rester. Och med endast vi tre kunde vi bara bry oss om den mat vi själva gillar och ville ha, bära vilka kläder vi ville och bara vara. Det var välsignat skönt och sådär familjärt avslappnat som väl är själva syftet med julafton. En God Jul och en God natt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0