Kvällen före

(null)
Göteborgsoperan kör i dessa tider en uppsättning i musikalformat av Dickens "En julsaga". Riktigt bra men emellanåt orkade inte rösterna över orkesterdiket och mikrofonerna hade behövt skruvas upp för stöd. Kanske var det för att vi satt längst fram, perfekt för att duschas av spott, som en av de tre karaktärerna som främst verkade som berättare och interagerade med oss i publiken sade medan vi satte oss. "Ingen fara, har har min sjal", svarade jag.
Den behövde aldrig brukas till att torka spott men när operans barnkör tillsammans med övriga ensemblen framförde "O Helga natt" fick den torka mina tårar. Det är så mäktigt med kraften i musiken och rösterna som berör och påverkar mig så djupt!

Berörd blev jag också när jag fick en present igen av Hana och Annica, mina fina stammisar i Majorna efter morgonens pass. De är så himla gulliga! 
Nu satt koreografin nästan felfritt och jäklar i min låda vad jobbig den är. 
Så skönt slut i kroppen och glad över min gåva  kommer jsg på mig själv att le när jag drar på mig min tröja som jag fick av mitt gamla team. Jag har svårt att ta emot gåvor men alla gläds av uppskattning så jag måste komma ihåg att själv visa och uttrycka uppskattning för de jag har omkring mig. 
På jobbet är feedback ett av våra prioriterade fokusområden nästa år så ska verkligen försöka anamma det.
(null)
Försökte inte ens att parkera på Ica Maxis parkering efteråt utan ställde mig på andra sidan vägen och kompletterade lite till den smockfulla kylen. Det är ju bara vi tre som ska fira så man kan ju undra varför det är så jämrans fullt!
Hämtade min Lilltjej därefter och så lade vi färdigt det andra pusslet. När Christer anslutit blev det en lugn och mysig kväll före dopparedan med dekoration av pepparkakor, middag, spel och film. Nu ligger jag här och väntar på att min avkomma ska somna. Hon vill ha sitt dragna snöre som vanligt och strumpan ska fyllas. C tycker hon är för gammal men hon är ju bara tolv? Jag minns inte när mina föräldrar slutade men känns som det var när jag flyttade hemifrån som artonåring! Det var en mysig tradition vi hade tycker jag, en rolig början på julafton med min syster innan alkoholen och bråken tog över.
Jag hoppas det är något som Ronja tar med sig till sina barn en dag, snöret alltså…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0