Klämdagar

Ronjas första flippertävling och se vad bra det gick, delad 24:e plats med sin morsa och inte längst ned på kvallistan! Lite spontant åkte vi till Red Stone Pinball, ett relativt nyöppnad flipperställe vid Röda Sten med Älvsborgsbron i imponerade vy ruvande snett ovanför.
Jag var trött som en gnu med tryckande bihålor och allmänt självömkande, min avkomma likaså efter fler dagar av hosta och snor men evinnerligt trött på att hänga hemma. Ägaren Andreas, också en vän till Christer via den lilla klick flipperentusiaster hade byggt upp den snyggaste flipperlokalen jag hittills besökt. Mycket proffsigt och snyggt med många riktigt fina spel som nördarna kanske inte har högst på sin topplista men som vi amatörer imponeras utav.
Christian och Pia var också där, Christian som har flipperstället i Borås och som vi ska fira nyårsafton med. Det gick inget vidare för Christer och som den dåliga förlorare han är var sur som ättika, men med den fördelen att han inte gick vidare till slutspel och således kunde åka hem då Ronja var trött och på gränsen till grinig - vilket avhjälptes med en avstickare till Max på vägen hem. 
 
Det är lustigt det där hur en del personer så markant påverkas när de är hungriga och där är min avkomma och särbo lika. 
Som när man vänder ett blad var min avkomma lika glad och positiv när vi lämnade restaurangen som hon var sur och grinig när vi styrde in till den. Hon gick till och med med på att testa "Taverns & Dragons", vilket vi misslyckats med kvällen innan då hon var trött och därmed också grinig.

Hon kom snabbt in i det och fann det kul, men kroknade förståeligt nog när timmen hann bli rätt sen innan vi var klara. Christer vann förstås och jag trodde hon aldrig skulle vilja testa det igen.
Fel skulle det visa sig när jag efter denna förmiddagens tvåtimmarsmöte kom ut i köket och fann mina närmaste mitt uppe i ett parti, eller vad man nu kallar det.
C drog hem vid lunchtid och medan vi intog en halvdan lunch filade Lilltjejen på sitt första personliga brev till en eventuell arbetsgivare. Jag vill få ut henne i arbetslivet så fort som möjligt och det är så skönt att Johan har samma inställning. Det behöver och ska inte vara något avancerat eller långvarigt denna första sommar utan enbart ha som syfte att ge henne ett första kliv ut på arbetsmarknaden och känna tillfredsställelsen i att tjäna egna pengar.
Rent legalt får trettonåringar arbeta men med lite strängare regler än gemene vuxen, och just på grund av dessa är det nog också troligtvis få som faktiskt anställer såpass unga. Men vi får försöka i varje fall och jag är så stolt över det praktikintyg hon fått från Animals Hope, Fågelcentralen efter sina tre säsonger där.
 
Nu är hon och tittar på Tre Kronor-hockey med farfar och farbror i Skandinavium. Tror det var meningen att Johan egentligen skulle varit med men då han och Elena åkt till Spanien för att träffa och fira jul med hennes pappa och bror blev det en julklapp till Ronja istället. Så jag har jobbat lite, hostat lite, promenerat med motsträvig jycke i snöblasket och funderar nu på att gå upp och pussla färdigt pusslet jag nästan färdigställde där innan julafton. Lilltjejen borde vara på ingång snart.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0