Vardagen

Var uppe i ottan för att lämna bilen för någon ny mjukvaruuppdatering. Tjänstebilarna vi kan leasa kan vara av två varianter, en "co-developed" som är marginellt billigare för att man förväntas vara en form av "testare", dvs rapportera minsta avvikande beteende hos bilen och vara beredd på att lämna in den av olika anledningar. Den andra är en "vanlig" utan förpliktelser. Jag har bara rapporterat två smärre grejer via appen och idag var första gången som den "beordrades" in för denna uppdatering. Efteråt ska man vara extra uppmärksam och rapportera minsta lilla. Får väl hoppas man inte blir stående på vägen hem för det har jag verkligen inte tid med!
 
Fick veta att det tredje teamet jag ska stötta nu också står utan PO då hon sjukskrivits för stresssymptom. Nu är således teamet helt utan både PO och ScM inför och under den kritiska PI planeringen. Jag kan inte lämna mina team där båda produktägarna är nya, den ene helt oerfaren av Azure DevOPs och våra agila arbetsmetoder. Han började i måndags och hade noll erfarenhet av sprint, stories och bara en vag uppfattning om vad som förväntas av honom. Produktägaren i mitt andra team började strax efter förra PI planeringen men är tack och lov veteran inom produkten och har bra driv och initiativförmåga. Därför känner jag mig relativt trygg i att det teamet klarar sig själva under PI Planeringen medan jag håller det andra i handen. 
 
Det tredje teamet ansvarar för en kritisk applikation som laddar alla våra bilar med all mjukvara, det sista steget i produktionslinjen. Tycker så synd om dom, och min kalender fylls upp av de event jag har utrymme för men utan PO är skeppet utan kapten!
 
Utöver det som säkrar mitt dagliga bröd är det full fokus på min Lilltjej. Doften av Vitsppor är överväldigande när jag passerar genom dess hav under Lilltjejens gymnastik. Skrapade ihop drygt tretton kilometer och kände mig nöjd men ändå inte nöjd. 
I eftermiddag har hon en liten utomhuskonsert med orkestern vid Ikeas entré vilket ska bli spännande. Direkt efter drar vi till andra halvan av fotbollsträningen eftersom hon missar söndagens då orkestern har en trivseldag hon prioriterar. Vädret var fint igår så hon fick cykla till träningen så jag kunde sitta med hemtentan. Hon glömde dock att messa då hon var framme så nojjiga morsan körde ned, smög fram och sedan iväg när avkomman kunde konstateras i full aktion i målet. Sedan hade hon vett att skämmas lite när hon kom hem och mötte mitt höjda ögonbryn.
 
Nojjiga morsan är också den klemande morsan som går all in på sin avkommas dagliga frukt när det är prisvänliga erbjudanden i affären, det är så mycket trevligare än en ledsen banan.
 
Berättade för min ene PO om min inlämnade bil och han tog tillfället i akt att generöst dela med sig av sin kompis erfarenhet där bilen fick bärgas från infarten just på grund av ett mjukvarufel...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0