Strategianalfabet

Blogg-appen var fullkomligt instabil och krashade hela tiden igår. Startade om mitt inlägg så många gånger att jag till slut gav upp. Nytt försök framför datorn istället...

Jag har nog aldrig blivit så arg på Christer som när vi spelat "Scythe" som vi testade för första gången förra veckan, och vi har testat rätt många spel nu under åren. Jag tror det beror på att detta spel handlar mycket om att bygga upp och jobba mot sex av tio möjliga mål för att avsluta spelet. Man måste samla resurser för att kunna bygga konstruktioner, utvecklas, uppgradera och så vidare. Man behöver röra sig ut över spelplanen men har regler och olika förutsättningar att ta hänsyn till.

Jag tycker om att bygga upp, samla resurser, utforska och planera för hur jag ska kunna uppnå mina första möjliga mål. Det är ju bara synd att man inte får göra det i fred…! Jag har börjat kunna bege mig ut över spelplanen mot de strategiska punkter och resurser jag behöver. Då kommer Christer dundrande för att blockera eller kriga bort mig och jag blir så arg för att han så medvetet förstör mitt fina uppbyggnadsarbete! Jag var så arg att jag glömde bort att ta några av mina sedvanliga spelbilder till bloggen.

Vi har diametralt skilda spelmentaliteter. Där jag bara fokuserar på mig och mitt håller Christer stenkoll på mig för att se till att jag inte ges möjlighet att kunna nyttja mina egenskaper eller växa mig för stor. Jag fattar hans försök till urskuldanden - det är ju så man strategiskt sätt måste göra., äta eller ätas. Detta är inte Farmville eller Garden escapes, men ändå! Jag blir så frustrerad av att se det jag byggt upp förstöras eller mina vägar så medvetet blockeras. Det känns så elakt! Jag vill bygga upp och vinna genom att uppnå de mål jag väljer och det existerar inte i min tankevärld att jag ska måsta göra det i konkurrens och till och med motarbeta andra spelare för att kunna uppnå det. Det är ju så... inte snällt!

Det lustiga var dock att när vi till slut slutförde ett spel genom att Christer uppnådde sex mål före mig och gick igenom slutberäkningarna - så var det jag som vann. Det var ju inte att vara först till sex mål - det var den som hade mest pengar när alla faktorer gåtts igenom. Snopet för oss båda och en miss som Christer garaterat inte kommer att göra igen, hahaha! 

 
Förutom att gorma över en spelplan blev det lite god mat och IMAX-bio med senaste Batman-filmen. Vädret har varit fantastiskt senaste veckan, kyligt men klart - och jag har knappt varit utanför dörren. Så fort Christer åkt på söndagen klättrade jag upp på vår intilliggande bergsknalle och njöt i solen. Mitt område till vänster, Hills golfbana till höger. Härligt att ha naturen runt knuten!
När jag kavat mig upp och fram till kanten såg jag att jag inte var den enda som sökt fridfullheten. En karl höll just på att installera sig i den stora tallen som redan verkar som sittplats med riggade brädor en bit ovan mark. Där satt han och där låg jag och bara var, i solen med ljud av fåglar och pågående fotbollsträning nedanför.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0