Tandådalen

(null)
Dagarna har flugit fram lika snabbt som Lilltjejen föredrar att susa nedför backarna. Det mesta är packat och förberett för hemfärd imorgon, tack och lov betydligt mindre då sjuttio procent av bagaget upp var mat! Om inte Christer kört egen bil hade vi inte fixat det. Med Nina och Anders last tror jag vi hade minst fjorton liter mjölk, X liter yogurt av alla de sorter, fil, frukt, grönsaker, pasta, två kartor ägg, bröd, ja allt sju personer kan tänkas behöva under en vecka. För att inte tala om plastbacken med chips och snask!
(null)

Middagarna hade vi lagat innan och stoppat i frysen och luncher blev konservsoppor och varm korv. Fungerat kanon och måste säga att vi också tömt det mesta. Kompletterat några fåtal saker två gånger i gles matbutik iförda munskydd.

Det var glest med gäster på Diner45 som Lilltjejen älskar att besöka på vägen. En beställde och hämtade maten medan resten satte sig vid bordet direkt. Trafiken upp var också väsentligt mycket glesare än normalt då danskarna lyste med sin frånvaro.
(null)

Stugan kunde inte ha mycket bättre läge med tjugo meter till backen och Solliften. Nina och co synkade från huvudstaden och anslöt kort bakom oss efter Malung med takboxen fylld av skidutrustning och mat.
(null)
Det blev min förberedda köttfärssås med spagetti till middag innan mini-jul då vi äntligen kunde byta våra julklappar.

(null)

(null)
Jag tror inte vi kunnat ha mycket bättre väder, med få minusgrader och strålande sol alternativt mulet. Vår sista dag idag var nog den kallaste då också ett kort och rejält snöfall drog förbi.

(null)
Det var ju första gången jag varit i Tandådalen och är positivt överraskad över hur stort det var men också över lyxen med transportliften till Hundfjället. Besökarna har ännu fler backar och liftsystem att fördela sig på och trots Stockholmarnas sportlov och skriverier i tidningarna tycker jag inte alls att det var mycket folk. Köerna var försumbara med en peak innan lunch. 
Sällskapsspel, bastubad och stela ben som ändock inte varit värre än jag fruktat. Med gymmens avstänga bastus har det varit galet skönt med stugans lilla gulliga som fyllt sitt syfte till fullo och varit igång varje dag.

Aron var sugen på snowboard varpå de yngre också ville testa. Det tog inte många åk innan Aron knäckt koden och åkte hur bra som helst medan Lilltjejen kämpade med de ofrånkomliga och brutala fallen tvärt framåt eller bakåt.
Många smärtsamma tårar och frustrerade utbrott över att brädan inte gjorde som hon ville. När den hukande modern försynt påpekade att det stod henne fritt att byta tillbaka till skidor vägrade hon likväl. Jag minns att det jobbigaste var att ta sig upp i liften men det tog inte länge förrän hon bemästrade knappliften och sedan åkte hela vägen med ankarliften på första försöket. Föräldraskryt.
(null)

Till gårdagen rattade Christer hemåt för att fira sin dotters födelsedag medan vi fick ännu en solig dag i backarna för att frossa på Lammet & Grisen till kvällen. Take-away efterrätterna var supermumsiga!
Nu håller ögonlocken på att falla igen. Bra dag, bra vecka!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0