Regnbågis

Upp i ottan för den nya simskoletiden. Efter vad jag antar mycket pusslande och engagemang löste de nya tider och möjligheter när ordinarie pool havererade. Vi fick beskåda den tömda 50-metersbassängen på Åbybadet medan våra telningar knödde så gott de gick i varmvattensbassängerna. Därefter kunde vi avnjuta solen under föreningens vårstädning. Medan andra ungar hängde över telefoner eller i lekplatsen var Lilltjejen jätteduktig. Lyckan var stor när jag råkade väcka en liten padda ur sin vinterslummer vid sandlådans kant och enträgna böner följde om att hitta fler.
 
Lilltjejens längtan efter mitt projekt renderade timmar därefter med virknål i hand. Hon ryckte in och hjälpte mig klippa de oändliga antalet garnstumpar till manen och sade inte ett knyst om tom mage och sen middag. Det avslöjade hon först efteråt. För nu är den klar. Regnbågis! Mönstret hittade jag såklart efter jag färdigställt den andra "unipig":en men kände ändå direkt att jag bara måste göra denna. Så himla söt, så massor av cred till upphovsmakaren!
 
Manen tog en evighet med alla stumpar som skulle klippas till och knytas. Helt klart mitt störrsta virkprojekt hittills och är SÅ nöjd! Lilltjejen intill i soffan ville att jag skulle kasta över den när den var klar. När den landade i hennes knä brast hon i gråt och den oroliga modern undrade vad som var på tok. Lyckotårar visade det sig - i kombination av hunger. Min stackars Lilltjej! Hela veckan har hon längtat så känns väldigt bra att den hann bli färdig.
 
Jag spelade Phantom of the opera för henne tidigare i veckan och sedan dess har hon velat lyssna varje dag. Vi fashineras båda över sångerskans röstresurser och innan Lilltejen hoppar ur bilen en morgon vid skolan säger hon "Jag kanske skulle bli operasångare! Då kan du komma och titta på mig mamma!"  Garnklippandet skedde ackompanjerat av de flesta av musikalens låtar och tycker det är väldigt roligt att hon faktiskt tilltalas av en musik man kanske inte direkt förknippar med en sjuåring.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0