Varmt


Hänger i poolområdet under Lilltjejens simskola. Hon är verkligen som en liten vattenvarelse nu vilket är jätteroligt. Frågan är hur väl det går när det är dags för iskallt saltvatten nästa sommar. Morsan är ju inte den som badar i havet med överdriven förtjusning.
Fem barn idag och fyra simlärare. Två i vattnet och två som iakttar, lyxigt värre. Bra uppföljning och koll på barnen vilket blev tydligt när vi uttryckte våra betänkligheter inför hennes avancemang i grupperna.
Johan skickar vackra norska fjällvyer och inte för inte jag blir lite avundsjuk. Inte på honom då jag minsann haft min helg men att kanske byta en spahelg till fjällvandringshelg istället. Älskar att fjällvandra men vill inte tappa två dagar bara på att ta mig upp till berg värda att vandra i. Dessutom är jag lite rädd att gå vilse! 

Hunnit lite shopping och mer ska det bli efter simskolan. Två kalas nästa helg, båda med maskeradtema plus valfri utklädning på dagis nästa vecka. Inga masker tillåtna dock efter dådet i Trollhättan. Sociala medier svämmar över av sympatiposter och upprop mot rasism och främlingsfientlighet. Visst är det ett fruktansvärt dåd men orkar inte bry mig och tycker snarare att det är överdriven mediecirkus. Har jag blivit sådan cyniker? Så känslokall? Jag tror jag stör mig på de snedvridna proportionerna som ändå mänskligt nog  uppstår när saker som dessa sker i vår närhet. Så många vansinnesdåd som utförs överallt hela tiden av skäl som kan kategoriseras rasistiska, sexuell läggning, pedofili, kvinnoförtryck, religion eller bara ren ondska. Vi matas av det dagligen, men läsvärdet avgör skillnaden mellan mediedrev och en notis på sidan sju. En utklädd galning med svärd (eller vad det nu var) är klart hetare nyhetsstoff än en pedofil som gripits vid ännu en sexresa till Thailand.
Jag orkar inte bry mig. Är det oansvarligt? En resignation vars passivitet kan likställas med acceptans? Snarare en förlorad tro på mänskligheten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0