Hm

Hade typ avstämning med min chef idag och jag har ju en förmåga att oftast säga det jag känner, på gott och ont. Väl efteråt insåg jag hur otroligt mycket jag gjorde ner mig själv. Inga mål, inga ambitioner, inga planer eller drömmar. Var är jag om fem år? Inte den blekaste. Någonstans på vägen tappade jag meningen med planer och ambitioner och man kan ju spekulera i varför. Först tänkte jag att orsaken var de ständiga pajer jag fått i ansiktet, alla besvikelser som fått mig att ge upp eventuella mål innan de ens fått ordentligt fäste, format mig till en föga smickrande håglös figur som gett upp innan jag ens börjat, med mottot att det inte är någon idé eftersom det ändå aldrig blir som man tänkt sig.

Sedan tänkte jag om och tog bort pajerna och offerstämpeln för att lägga skulden helt på mig själv. Att mitt självförtroende är så i botten att jag inte vågar ha några ambitioner eller mål.

Jag har nog aldrig haft några tydliga mål som jag kan erinra mig. Egentligen har jag ju aldrig känt något behov av det utan funnit mig rätt tillfreds med vad livets böjar bjudit på. Karriärister tycker om att prata mål, små och stora och det låter så pretentiöst i mina öron. Men det är nog också på grund av de två ovanstående aspekterna.
Fast ett form av mål har jag faktiskt om än diffust i kanterna, och det är ju faktiskt viljan att skriva en bok. Där har jag ju faktiskt tagit steget att delta i en skrivarkurs, men hade jag VERKLIGEN varit så driven och målmedveten som dessa andra människor så hade jag också tagit mig tiden att också göra uppgifterna och övningarna ordentligt. Ignorera tröttheten och sitta uppe en timme extra när Ronja somnat, be Johan ta henne mer under helgerna så jag kan fokusera och så vidare.

Jag sade till min chef att jag är lat. Men jag börjar snarare tro att jag måste jobba mera med självförtroendet. För även med skrivandet tvivlar jag ju på mig själv, att det inte är någon idé. Kanske är det lite samma sak - egentligen.


Kommentarer
Postat av: Anna W

Glöm inte bort orken. Ronja är liten, tar mycket av din energi. Likaså relationen med Johan. Att du då även ska fundera på var du vill hamna på karriärsstegen tycker jag är lite väl ambitiöst av dig!

Alla har vi stunder när vi inte är lika drivande.

Kram!

2013-05-15 @ 08:58:19
Postat av: Anna i gbg...

Tror Anna är inne på ett bra spår där... alla småbarnsföräldrar känner sig nog orkeslösa då och då- det är ju rätt jobbigt att hinna med alla måsten under ett par år där... och att då också ha ambitioner och drömmar och att förverkliga sig själv och allt samvete som följer i dom spåren är för jävligt helt enkelt... ta du det lugnt och fundera mer över din situation och över vad som känns viktigt och stressa inte över att du inte känner nåt eller att du inte orkar nåt just nu. Livet går ju upp och ner också och vissa perioder är det tråkigare helt enkelt. Sen är det väl självklart också så att vi har ett bagage som spelar in- har man dåligt självförtroende eller självkänsla så spelar det ju in i alla livssituationer.

Hoppas du kommer förbi detta och känner mer harmoni framöver och slipper dåligt samvete eller ångest för än det ena än det andra. Det finns alltid en utväg, hjälp att få osv. Du behöver bara komma fram till vad som fungerar för dig och din familj. Det som fungerar för en person är inte säkert fungerar för en annan... ;-)

Ta hand om dig!
Anna i gbg....

2013-05-15 @ 10:27:26
Postat av: Linda till Anna x 2

Tack hörni. :o)

2013-05-16 @ 08:47:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0