Tisdagsblandning


Undrade lite vad de höll på med vid galoppbanan när jag passerade igår. De stora ängarna har slagits och röjts, en armé av soptunnor placerats ut och en rejäl flock bajamajor står och skrockar vid skogskanten. Denna morgon hade till och med trivsam belysning riggats upp över ängarna. Metaltown är på gång som på grund av det ökade publiktrycket fått flytta från Frihamnspiren i centrum ut till naturen. Ser riktigt fräckt ut och bäddat för god stämning. Hoppas de får bra väder!


Snart efter jag kommit hem igår fick vi besök! Oo hade bokat in GAIS-match på tv:n och fick Martin som sällskap. Jeanette och lilla Tova följde med så det blev tacomiddag med äppelpaj innan Martin kammade hem stålar i "Johnny Controletti". Jag är helkass i bluffspel och blev utan pengar två-tre gånger. Minns inte om det berodde på att jag var så värdelös att ljuga, till och med utan att ens behöva säga ett ord! Eller för att jag inte litade på den jag skulle kräva pengar av och därmed förlorade mina egna. Ack ja.

Det florerar i media att den där Jurholt vill värva Stefan Holm till ordförande för deras arbetsgrupp mot barnfattigdom. Det där utnyttjandet av kändisar inom politiken har jag aldrig riktigt förstått, varför skulle jag rösta på ett parti bara för att en speciell kändis uppenbarligen gör det? "Åh men han, folkets hjälte måste ju göra bra val, så ligger hans sympatier där gör mina det också!" Ännu verkar detta kändisutnyttjande inte lika utbrett som i exempelvis USA men hoppas detta kan vara något den svenska politiken ställer sig över. Bilder av presidentkampanjer där borta med en svavelosande kandidat i talarstolen och så kända artister och skådisar med struntviktiga nickar och ivriga applåder. Blä säger jag bara! Snacka om att jag som ett tjurigt barn vill lägga min röst någon annanstans bara-för-att!

Lilltjejen var svårsomnad igår. Sedan var morsan det. Vet inte hur många gånger jag vaknade för att det var för varmt, för kallt, Maja bara skulle in under täcket, armen somnat, benet somnat, andra benet somnat, det kliade här, det kliade där och rörde sig inte lilltjejen nu? Innan tv:n slog igång låg jag redo med fjärrkontrollen att slå av innan jag mer död än levande kravlade mig upp. Ingen kunde vara tröttare! 
Så kommer man till jobbet och Stoffe berättar om hur trött han är efter att inte kommit i säng före halv tre på grund av hämtning efter dotterns skolbal! Så oförskämt att komma och sabba mitt "mest-synd-om-mig"-läge!

På lördag blir det caching för hela slanten efter en tydligen mycket speciell mysterycache med namnet "Fångarna på fortet!" Den har högsta svårighetsrankingen i både terräng och svårighet, och vi ska slå följe med några andra cachare som har både klätterutrustning och erfarenhet. Oo gjorde ju sin första "firning" med dom.

(Ingången, eller kanske snarare NEDgången!)

Den ligger i Karlsborgs fästning, eller kanske snarare under? Oo är full av förväntan och själv känner jag nog mer skräckblandad förtjusning. Lite läskigt är det ju med trånga mörka gångar under jord, och den ska visst ta några timmar att lösa och hitta!
Monica ska följa med och ta hand om lilltjejen medan vi är där nere - supersnällt!

Oj, nästa helg är det ju midsommar. Gott att ha ett lugnt firande med Oos föräldrar och några till inplanerad ute på Landet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0