Grattis...

... när nu Victoria och Daniel väntar barn. Tronarvinge och ännu en som ska få leva gott på skattepengar. Jag kan dock inte låta bli att undra vad som händer med tronföljden om barnet visar sig vara gravt sjuk? Hur funkar det när det gäller kungligheterna, får de göra fostervattensprov? Victoria måste ju känna som de flesta andra blivande mammor en oro för om barnet ska vara friskt eller ej, och låt säga att ett test visar på Downs syndrom eller något allvarligare. Hade man inte varit Sveriges blivande drottning som väntar på nästa tronarvinge hade många övervägt abort i det läget, men vad gör Victoria? En abort i hennes roll hade ju orsakat ramaskri även om lika många skulle förstå och hålla med. Eller om fosterdiagnostik nu kanske inte tillåts bland dessa blåblodiga och tronarvingen så föds sjuk eller skadad? Har det hänt någon gång i historien? Skulle inte förvåna mig om det finns några ej nämnda skrifter om tillvägagångssättet vid sådan situation. Kanske de gör diagnostik i det tysta och visar det på skada och hon genomför en abort skylls det på missfall? Hade jag varit henne hade man ju inte gått ut med nyheten förrän man faktiskt hunnit kolla upp att det var ok.
Men är det verkligen bara jag som tänkt på detta i alla feta lyckorubriker? Kanske typiskt mig. Negativ och pessimist vill en del ha det till. Själv föredrar jag realist. :o)

Kommentarer
Postat av: Stefan

Tänkte faktiskt detsamma...

Det har säkert testats innan man gick ut med nyheten så det är nog ingen större risk i det här fallet.

Handikappade kungligheter har funnits i historien...

Knugen är ju dyslektiker, Erik halte och läspe minns du väl. Och tsarprinsen var ju blödarsjuk..

Kung George III eller om det var IV blev ju tämligen tokig med tiden men var officiell regent ändå...

2011-08-18 @ 10:54:51
Postat av: Linda till Stefan

Ok, men de sjukdomarna var ju ändå så pass "lindriga" att de inte påverkade deras förmåga att ta hand om sig själva. Jag tänkte på cp-skador, Downs och sådana. Sen var hon väl typ i vecka tolv(?) nu och vete tusan om man kunde testa så pass tidigt. Menmen de har nog sätt att lösa det på ändå! :o)

2011-08-18 @ 12:02:56
Postat av: Elin

Jag har tänkt på samma sak, men de har säkert gjort ett test innan det blev officiellt?! Man gör det testet så nära vecka 11 som möjligt (eller är det 10?) och hon borde vara förbi där nu.

2011-08-18 @ 17:14:42
Postat av: Linda till Elin

Jaså gör man så pass tidigt ändå? Fick för mig det var senare men ändå inom ramen för att kunna göra abort. Men visst tyckar man att ett test borde ha gjorts innan man gick ut med det.

2011-08-18 @ 18:46:46
Postat av: Anna i gbg

Du är inte ensam... tänkte också att det var bra tidigt att gå ut med det, att dom inte kan ha hunnit göra alla tester... men kanske kanske att dom gjort nup-testet, som inte visat på några avvikelser och då tyckt att det var lika bra att avslöja det hela... vi får väl se vad som kommer ut ;-)

2011-08-18 @ 23:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0