Senaste update

Vilken otrolig värme vi haft senaste dagarna, ja hela semestern hittills! Man ska inte klaga, men ibland har det varit lite väl varmt, i varje fall för att bygga altan och klippa gräs. Vi båda höll på att bokstavligt talat rinna bort i solen igår, och när värsta delen av gräsmattan var klippt tog Oo en paus i byggandet och så premiärbadade vi i tjärnen! Första gången någonsin för mig, men riktigt skönt!
Sedan blev det middag och combat för fyra trogna deltagare där vi alla svettades ikapp. Kändes lite tungt i kroppen och gjorde fortfarande några missar som är irriterande!
Denna morgon vaknade vi till ett dånande regn, men värmen verkar hålla i sig ändå. Tanken var att vi skulle upp till Landet och kapa ett träd och fixa ved och sånt, men nu får vi avvakta hur vädret är där uppe.

Sedan jag skrev sist har det också blivit lite caching, bland annat en som Oo nödvändigtvis skulle ha mitt ute i skogen. Att klättra och kava över berg och risiga kalhyggen i gassande sol är väl inte riktigt det roligaste man kan göra. Att det sedan kom lite fjärran åskmuller och en regnskur var tacksamt skönt. Som tur var hittades cachen relativt snabbt och så var det bara att jobba sig tillbaka i sällskap av bromsar. Urgh, tack och lov för långbyxorna, men kolla blaffan på min överarm! Fick några sådana kan jag säga! Fick några fler medan jag klippte gräset också igår... Tänk vad trevlig den svenska sommaren skulle vara utan mygg, knott, bromsar och liknande elände!
Det syns inte på bilden hur skitig och blöt jag är, men det bildades vattenpölar på mattan i bilen på vägen hem!

I söndags var vi bjudna till Elin och Andreas för middag och finalmatch i fotbolls-VM. Gottigt med tacos och så att somna medan Spanien och Holland kämpade om guldet. Hopplöst, deras soffa är för skön helt enkelt!

Altanbygget går framåt finfint! När jag kom hem från tärningen igår såg det ut så här!

Nu är det i princip "bara" entrén som återstår, och den kommer att bli jättestor! Oo hittade förresten ett sätt att få lite mindre svett ner i ansiktet genom en "turban" i form av en handduk på skallen. Mycket tjusigt! :o)

Under förmiddagen igår blev det oplanderat mycket shopping! Oo skulle ha skruv, och det blev det, men av någon anledning kom vi också hem med andra och tredje säsongen av "Ghost whisperer", "Harry Potter"-box med de fem första filmerna, en andra rullgardin till sovrummet och en sådan där minidammsugare! Vi fann en sådan mycket nödvändig för att underlätta omhändertagandet av högarna med döda flygfän under våra fönster. Ibland är vi synnerligen duktiga på att motivera omotiverade utgifter. Men en liten tanke fanns också på framtida efterspel av matning av en viss knodd, där ett flertal bevittnade sådana visar på viss spridning och nedfall av sådant som egentligen skulle in i munnen. Snacka om något jag gruvar inför!
Finns det inte tallrikar man skruvar fast i bordet? Sugkoppar duger uppenbarligen inte. Jag är fortfarande inne på sådan där hundkrage, men min senaste idé är att vända den åt andra hållet för att ytterligare begränsa viftande småarmar. Bra va? Xo)
Nej, vill inte tänka på det just nu. Avslutar med lite fler caching- och promenadbilder från de senaste dagarna.

Mysigt med regnet som smattrar mot takfönstren. Undrar vad man ska hitta på idag om nu Landet inte blir av? Kan dock inte förneka att det finns mycket att göra här hemma på insidan!
Usch, bara denna vecka kvar på semestern, hade minst velat ha en vecka till!



Kommentarer
Postat av: Elin

Det där om att ni bevittnat barn äta och att det hamnar saker på golvet har väl inte med oss att göra? Vår lille man som äter så fint med kniv och gaffel och bara stoppar in det i munnen, sen torkar av sig fint med servetten och säger "tack för maten!" ;)

2010-07-13 @ 09:43:09
Postat av: Anna

Jag införskaffade också en sådan när Emma var liten med jag rekommenderar den INTE. Den lilla är bra för flugor och smulor på bordet (och kanske en och annan dammtuss) men annars föser den bara fram skräpet framför sig. Nu står den och samlar damm i ett hörn. Ni hade till och med kunnat FÅ våran! ;o)

2010-07-13 @ 10:56:53
Postat av: Stefan

Fina bilder du tar nu, antar att det är den nya kameran?

Altanen ser ju väldigt lovande ut men Oo har väl inte byggt den med flugsmällaren han håller i handen?

Gulliga love-handles han börjar få! :o)

2010-07-13 @ 11:11:29
Postat av: Linda till Elin

Hehe precis, och alla andra ungar jag sett slafsar åt alla håll och kanter! ;o)

2010-07-13 @ 12:30:08
Postat av: Linda till Anna

Va? Menar du att syrran lurade mig? Men efter att nu ha invigt den funkar den finfint på flugor och monsterbromsar, katthår och MITT hår i varje fall. Man vill ju inte ha in blöta och kladdiga grejer i den, men smulor och ned"tappade" torra grejer framgent kanske funkar? Återstår ju att se... :o)

2010-07-13 @ 12:33:29
Postat av: Linda till Stefan

Oo har oanade förmågor! ;o)

Ja, det är verkligen skillnad med nya kameran, framför allt när man ser dom i större format. Roligare att använda den också :o) Och det är ju så har jag hört att mannen brukar sympati-öka i vikt också under dennes respektives graviditet! Xo)

2010-07-13 @ 12:35:27
Postat av: Anna

Hehe, ja hår av alla de slag borde fungera. Här hamnar ju mest större matbitar på golvet. Som makaroner och sånt. Men då har ni kanske katterna som kan hjälpa till? ;O)

2010-07-13 @ 12:48:06
Postat av: Linda till Anna

De är inte lika effektiva som en hund nog skulle vara. Det beror nämligen på VAD som faller ner! :o)

Men mjukost försvinner i varje fall i ett nafs! ;o)

2010-07-13 @ 14:06:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0