Lite snorig

Tror jag har skrivit det förr, att jag gillar den delen av dagens mode som innefattar de stora tröjorna! Det är ju hur bekvämt som helst att slippa byxor! Eftersom jag sitter hela dagarna, är stövlarna inga problem, och mellan att sitta i ett par jeans eller inga alls, är inga alls helt klart att föredra!

För ovanlighetens skull åkte vi båda två samtidigt i morse. Ingen lång gemensam mysfrukost dock, då vi masade oss ur sängen så sent, att jag skippade frukosten helt! Gjorde dock mackor att ha med istället, annars skulle jag avlida innan klockan ens nått 09.00!

Igår fick vi Stefan på besök, då Oo fick ett infall att kolla om han ville göra oss sällskap till middag. Jag hade tänkt försöka mig på en ny rätt, så det passade ju utmärkt med en extra försökskanin!

Alla påstår ju att det är så enkelt med inbakad fläskfilé, så då måste jag ju prova! Slängde ned en sådan, plus en ädelost och rulle färdig smördeg i vagnen när vi handlade. "Stek, rulla och in i ugnen", hur svårt kan det vara? "Släng i vad du vill omkring köttet innan du rullar". Ok!

Först måste filén ansas bara. Jag h-a-t-a-r senor! Får nästan kväljningar av den där sega känslan när man råkar få tänderna i en sådan, för att inte tala om brosk! Denna maniska antipati mot senor kan ge upphov till djupa skamkänslor när man är bortbjuden, men inte ens min hårt trimmade uppfostran kan förmå mig till att bearbeta en sena i munnen! Jag glömmer aldrig en "finare" grillmiddag, där det serverades entrecôte (det stavas med ett sådat tak va?). Sedan dess har jag nog aldrig ätit det, och känner heller ingen större lust att prova igen!

Nåväl, det innebär alltså att en stackars fläskfilé kan se ut så här när jag är klar med den. Det är ju alltid en konstig, ofta ljusare bit som liksom sitter löst på änden. Den går bort, men jag har inte hjärta att låta den gå i soporna. Den kan få åka med i stekpannan, eller på grillen lite för sig, så andra, tex Oo bekymmerslöst kan tugga i sig den.
Det som nu överlevde kniven stekte jag runt om, samt saltade och pepprade. Smördegsrullen rullade jag ut (jo, faktiskt!), och smulade ned hälften av osten. Lade fläskfilén ovanpå och smulade över resten innan jag snörpte ihop degen till ett fult paket. Penslade med lite ägg ovanpå, och så in i ugnen.

Ta-daa! Min första inbakade fläskfilé! Fruktade att den skulle vara rå inuti, men den var ju perfekt! Saftig värre, och gott med osten! Till och med Stefan, som till min förskräckelse avslöjade att han inte tyckte om mögelost, var så snäll att han uttryckte gillande!

Medan jag höll på med mitt kulinariska experiment, fick vi besök av en kille från Fiskbilen. Den snabba förklaringen till deras affärsidé var "Som Glassbilen, fast vi har fisk!" De kommer fyra gånger per år, och meddelar tex via mail en vecka i förväg när de är på gång.
Tja, varför inte? Oo tog på sig att bli fisktillagaren, så nu har vi frysen full av lax och rödspätta! Vi vill ju gärna äta mera fisk, men vi vet ju bara inte hur man gör! Och så alla dessa olika sorter! Nåja, det ska bli spännande att få prova på det Oo tillagar! Spättorna var enorma, och inte alls som de vi vanligtvis köpt ur frysdisken. Likaså laxen såg fin ut, så det blir intressant att smaka.

Efter mat i maggen, satte jag mig framför combat dvd:n och stickade, medan pojkarna satte sig framför Runescape. Jag blev klar med jordgubbsmössan, så Oo levererar den till Tomas idag. Jag är lite störd att jag ändå inte gjorde en till frörad innan bladen. Men jag ville inte riskera att den blev för djup! Å andra sidan hade jag ju kunnat lägga in frön ändå, men orkade bara inte riva upp och göra det!
Förhoppningsvis blir de nöjda ändå!

Premiärpasset i Sisjön blir troligtvis inställt idag, men jag tänkte åka dit ändå och träna på nya koreografin, samt få mig en kik på den nya salen. Och anläggningen över huvud taget eftersom jag aldrig varit där förut!
 


Kommentarer
Postat av: Stefan

Kan intyga att maten var jättegod!!

Ädelosten behövs för att sätta piff, det är ädelost på små löjliga mackor jag kan hoppa över! :o)



Satt och lyssnade på DVD'en med den nya koreografin medans vi väntade på att windows laddade, verkligen kass musik... måste vara bra instruktörer som gör att folk kommer på dessa träningar!! Så det så!!

2009-09-16 @ 11:40:44
Postat av: Linda till Stefan

Tack, vad bra!! :o)

Hehe, det är ju GOTT med ädelost på små GULLIGA kex!



Hihi, smaken är som baken, men det är sant. Instruktörerna är något alldeles extra också! ;o)

2009-09-16 @ 12:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0