Långfredag

Kolla mörkret på utsidan! Ihållande regn hela vägen till jobbet med dess tunga moln medförde att pärlbanden längs E45 och E6 lyste starkare och finare än på länge! På mig har jag min nyinköpta tjockiströja och scarf, varmt och gott!










Passet igår gick finfint! Många nya deltagare, vilket är kul, och de hängde med jättebra! Hemma sent, där Oo tog det lugnt i soffan efter sin innebandy. Grannen kom förbi för att hämta sin post och lämna presenter! Vi har tagit hand om deras kaniner, samt post medan de varit i Turkiet en vecka. Inte alls betungande, men en uppsättning av massa olika kryddor, samt två typiska teglas med te fick vi! Jättesnällt! Jag minns när vi var i Turkiet, hur de serverade te i dessa glas vart man än gick. Trots att jag var rätt liten då, så minns jag att teet var ganska gott, sött som det var. Minns också hur jag stod och grät med en hemlös kattunge i famnen, förtvivlat medveten om att jag inte kunde ta med den hem. Dessa hemlösa djur berör mig väldigt illa. Bara en ensam kattmamma med sin kattunge som bosatt sig under betongtrappen ned till garaget i Stenungsund fick mig att ägna timmar åt att försöka fånga in dom. Bar ut mat och gräddmjölk varje morgon på väg till jobbet, och krälade på mage i det trånga utrymmet under trappan på kvällarna. Kattungen var ju född hemlös, så den var människoskygg, medan mamman tydligt haft ett hem en gång i tiden. Dock var hon vaksam, och lät sig inte beröras. Lyckades en kväll fånga in kattungen och ta hem den, men misslyckades sedan med mamman. Liten som ungen var, skar det i hjärtat att bära ut den igen till gömslet där mamman fanns, men jag måste ju ha dom båda samtidigt.
Så en morgon lyckades jag! Och med dom båda väl hemma, tog det inte lång tid för kattungen att vänja sig vid mänsklig värme, och finns det något mysigare än en liten kattunge som kurar ned sig i armvecket?
Dagen efter lämnades dom till ett katthem, och jag hoppas att dom fick ett nytt bra hem!

Oj, det var en parentes, men har inte så mycket annat att tillägga, förutom att det blev sushi igår (såklart) innan träningen. Undrar om jag börjar föräta mig på det snart.

Idag blir det en långfredag eftersom jag i princip bara ska hem och vända efter jobbet för att åka till nästa. Sannex spelar på Möllan, så där ska jag stå tills klockan passerat midnatt.

Imorgon blir det innebandy för både mig och Oo (urk, vad trött jag kommer att vara!), innan vi skiljs åt för dagen. Han ska kolla på hockey i Skåneland, och jag ska till Sportlifeanläggningen på Hisingen för att se om jag hittar några roliga Reebok-kläder. Är lite skeptisk, men de skulle ju ha skor också, och att kolla skadar ju inte. Sedan blir det nog till att röja hemma. De rena underkläderna börjar sina i lådorna, så tvätta står definitivt på schemat! Fick ju vårlökar av både Monica och Nina när jag fyllde år, så de måste jag försöka få i jorden också. Sedan är det växterna i krukorna på utsidan som nu börjar blomma ut. Vad gör man med dom? Vilka överlever till nästa år? Ska man bara låta dom stå? Hur snyggt är det? Jordgubbsplantorna? Fast de är inte mycket till jordgubbsplantor längre, bara en samling stjälkar som sticker upp ur den stora krukan. Jag misstänker att rådjur varit i farten.


Kommentarer
Postat av: Anna

Tröjan var ju hur mysig som helst. :o)

2009-10-16 @ 09:32:05
Postat av: Linda till Anna

Mm, och till så bra pris! :o)

2009-10-16 @ 09:35:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0