Det där med elen...

Samma företag trodde jag, när det stod Göteborg Energi på fakturorna. Det faktum att det stod Göteborg Energi - Din El antog jag bara hade att göra med att den fakturan gällde förbrukningen. Klart de borde kunna slås ihop och allting redovisas på en och samma faktura?
Ne-hej minsann. Det var visst olika bolag! Din El var före detta Plus Energi, ett byte jag smått uppfattat i någon radioreklam någon gång.
Efter mitt samtal med Göteborg Energi - Din El, kan jag i varje fall dra två slutsatser: Teckna avtal och basta mindre!
Avtalet påverkar kilowattpriset. Förbrukningen påverkar kilowatten. Vi har förbrukat dubbelt så mycket mot för beräknade genomsnittsmånaden under januari och februari! Vi hade visst fjärravläsning, så faktureringen sker på faktisk förbrukning varje månad.
Kanske är det fel att jämföra med den utslagna månadsuppskattningen för vintermånaderna. Men den årsförbrukningen baserades på de förra husägarna, två vuxna och två barn! Man får väl anta att det gick några fler tvätt- och diskmaskiner? Någon fler dusch? Ändå låg vi 742 kWh över deras uppskattade förbrukning i mars månad.

När vi vid flytten anmälde oss som nya elkunder, orkade vi inte ta itu med de erbjudanden om avtal som skickades där i januari. Jag minns så väl att de låg på köksbordet och köksbänken under lite olika tidsintervaller, beroende på var de var minst i vägen. Sedan såg jag att tiden gått ut för just de erbjudandena, att de hamnade i pappersåtervinningen.

Tecknade man inget abonnemang, hamnade man per automatik på "tillsvidare", vilket innebar ett kilowattpris på nästan 87 öre/kWh. Det sexmånaders jag tecknat nu låg på 40 öre/kWh.

(Omotiverad båtbild från imorse. Det är ju så tråkigt med bara textinlägg!)


Varför är det så svårt att ta tag i saker? Snacka om att man får skylla sig själv när man sitter där med sina saftiga räkningar. Färre (inse att jag inte kan sluta helt, vad ska vi annars ha den till?), bastubad, och inte låta datorn stå på dygnet runt. När sexmånadersavtalet löper ut, se till att teckna nytt! Minska värmen? Aldrig i livet!

Nu sitter jag på jobbet med jackan på, handledsvärmare, poncho och sjal i knät! Och jag fryser! Till och med Christoffer tyckte det var kyligt, och måste det vara kallt, med tanke på att han annars sitter i t-shirt utan problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0